Dominique Roberts: Tanuljatok, ez a legfontosabb!

Nemrég tért vissza Párizsból, az OMC-világbajnokságról, ahol világbajnoki negyedik helyezett lett. A tavalyi aranyérem után idén újabb kategóriában próbálta ki magát, sikerrel. És ahogy megismertük Dominique Roberts-et, biztosak lehetünk benne, hogy itt nem áll meg, hiszen újabb tervek és kihívások előtt áll.

Az OMC-n tavaly megnyerted a creative bridal kategóriát, idén pedig Stage Make-up kategóriában lettél negyedik. Mit jelent neked a versenyzés?

Négyéves vágyam teljesült idén azzal, hogy sikerült elindulnom ebben a kategóriában. Most állt össze az a smink, amit megálmodtunk a mesteremmel, Nanara Berezinával. Szívemet-lelkemet beleadtam ebbe a munkába, és nagyon örülök a világbajnoki negyedik helyezésnek. Da az még a saját eredményemnél is nagyobb dolog, hogy idén két tanulót is felkészítettem erre a versenyre, és mindketten – Mogyoró Dominika Creative Bridal kategóriában, Theekshanee Kariyawasam, Sri Lankai versenyzőm pedig Casual Bridal kategóriában – szintén negyedik helyezést értek el. Ez fantasztikus visszajelzés nekem!

Két éve dolgozol együtt a Stella Zrt.-vel, és népszerűsíted a Catherine Arley márkát.

Igen, nagyon szeretem a Stellával való közös munkát. Úgy érzem, kölcsönösen tudunk adni egymásnak. Magyarország számos városába visszük el a workshopjainkat, és tartunk bemutatókat. Azt pedig külön köszönöm a Stella Zrt.-nek, hogy támogat a versenyzésben!

Miben más egy beauty és a versenysmink?

Technikailag is lehet más a kettő, de eltérhet a vonalvezetés, az anyaghasználat, a mennyiség és az arányok is. Főleg a kivitelezés nagysága és a részletesség különbözik. A versenysminkeknek üzenete van. Egy jó versenysmink jövőbelátó, kreatív és előremutató. Amikor én egy versenyre készülök, úgy két évre gondolkozom előre a színekben és a formákban. Napi 24 órából 23-mat ezzel töltök.

Olvasd el korábbi interjúnkat is Dominique Roberts-szel!

Mennyi idő kell ahhoz, hogy egy kezdőből profi sminkes váljon?

Körülbelül 10 év kell ahhoz, hogy kialakuljon a látásmód, a stílus, és utána a rutin. Én 10 év után kezdtem el versenyezni, 15 év után tanítani. Jó öt éve fókuszálok az oktatásra. Azért döntöttem így, mert így maximálisan ki tudom élni a kreativitásomat.

“A versenysminkeknek üzenete van. Egy jó versenysmink jövőbelátó, kreatív és előremutató”

Milyen képességekre van szüksége egy profi sminkesnek?

A kifogástalan szakmai háttér mellett naprakésznek kell lenni a trendekkel, az anyagokkal és a divattal. Az üzleti és a marketing kérdésekre szintén nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen ahhoz, hogy piacot szerezz a saját hangodon kell megszólalni. Fontos, hogy ne tűnjön a kommunikációd direkt reklámnak.

Domonique Roberts bemutatójáért kattints ide! 

Milyen lehetőségei vannak itthon egy sminkesnek?

A közösségi médiának köszönhetően itthon szinte korlátlan lehetőségek vannak. Nemzetközileg már bonyolultabb a helyzet, ott nem árt tudni sminkelni. Az a vonal tud érvényesülni, akik egyedi látásmódot és munkakivitelezést hoznak. Azok, akik el tudják magukat adni, ki tudnak tűnni. A versenyeken például olyan egyedi sminket várnak, amivel kitűnik a smink a mezőnyből.

Hogyan jellemeznéd a saját sminkvilágodat?

Tiszta, nagyon pontos és technikailag kidolgozott vonalat képviselek. A sminkeken belül minden stílust imádok, a nude-ot ugyanúgy, mint a geometriális alkotásokat. Gyakran használok intenzív színeket, de például a menyasszonyaim gyakran választják a natural glow stílust. Egy jó alkotásban minden részlet passzol: a frizura, a ruha és a smink legyen egyben!

Idén a Beauty Forumon is velünk voltál…

Számos programon veszt vettem. Színpadi bemutatóm volt, és a Stella Zrt. támogatásával megrendeztük az International Bridal Make-up sminkversenyt is. Ezen kívül megrendezzük Magyarország első, Nemzetközi Szemöldökkonferenciáját és a Brow Styling Competition-t is. Nagy öröm, hogy ennyit adhatok, szeretem látni, ahogy felépül a tanítványaim szakmai élete. Mindig mondom nekik: tanuljatok, ez a legfontosabb!

Nézd meg Te is az International Bridal Make-up versenyen készült fotóinkat! 

Milyen lehetőségeket látsz ma a magyar sminkpiacon?

A legnagyobb újdonság, amivel a sminkesek és a kozmetikusok is tudnak dolgozni, az a szemöldökformázás. A borw artist már önálló szakma Európában, idén már az OMC-n is külön hangsúlyt fektettek erre a területre. A formázás mellett újdonság a tartós szemöldökfestés, ami két-három hétig marad fenn bőrtípustól függően. Egy rutinos szemöldök-stylist negyedóra, húsz perc alatt elkészíti, kockázata nincs, a festék egy szérummal bármikor eltávolítható. A festékkel finoman korrigálható egy elhalványult tetoválás is. Ha egy kozmetikus bővíteni szeretné a szolgáltatási palettáját, ez az a terület, ahol gyakran visszatérő vendégeket tud szerezni alacsony anyagi befektetéssel. Hiszek benne, hogy öt éven belül a szemöldökformázás olyan elterjedt lesz, mint most a pilla, ha nem még jobban!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail