Sopronban is nyerő a szép szalon

Facebookos játékunk harmadik helyezettje, Horváth-Balogh Ildikó soproni otthonában alakította ki saját kozmetikáját, ahol az alapkezelések mellett sminktetoválással is foglalkozik. Fontos volt számára, hogy két gyermeke megszületése után a család közelében legyen, így jött az ötlet, hogy egy teljesen elszeparált, de mégis a házban lévő helyiségben dolgozzon.

Horváth-Balogh IldikóKozmetikusként kezdted és később választottad a sminktetoválást is mellé. Hogyan kezdődött? Miért éppen a kozmetika?

2003-ban végeztem kozmetikusként. Abban az évben belekóstoltam a sminktetoválás és a testtetoválás rejtelmeibe is. Pár évig párhuzamosan foglalkoztam a kozmetikával és a testtetoválással, aztán végül a sminktetoválásban találtam igazán magamra. Ez az a szakma, ami egyben a hobbymat is jelenti. 2010-ben és 2012-ben megszülettek a gyermekeim, ezért is merült fel bennem az a gondolat, hogy saját vállalkozásba kezdjek és így a családnak és a munkámnak is kedvezve az otthonomban alakítsak ki egy kozmetikát. Így az otthonomon belül, de elszeparáltan, külön bejárattal, váróval, 2 kezelőággyal alakítottuk ki a helyiséget. Egyedül dolgozom, előjegyzés alapján. Egy beteljesült álom, az én kis birodalmam! Saját elképzelés alapján készült és úgy érzem, hogy teljes egészében engem tükröz.

Szerinted mi a szalonod/a te titkod? Miért járnak vissza a vendégek?

Barátságos kiszolgálással, szép környezetben várom a vendégeket. Igyekszem mindent úgy alakítani, hogy a szépülés mellett kellemes kikapcsolódásban is részük legyen a hozzám betérőknek. A vendégeim visszajelzései alapján mindig elégedetten távoznak tőlem, és várják a következő találkozást is. Fontosnak tartom a kéréseket, kívánságokat és fontosnak tartják az én tanácsaimat is. Az alapos munka mellett a jó hangulat is elengedhetetlen!

balogh_ildiko_kozmetika%2011-L

 

Szoktál hirdetni, szórólapozni?

Soha nem hirdettem. A facebookos játék jelentette a reklámot az eddigiek során. Szájhagyomány útján jönnek a vendégeim. Hálás vagyok nekik!

Mi a véleményed az akciókról? Szükség van rá? Te élsz ezzel a lehetőséggel?

Nem feltétlenül vagyok akciózós típus. Igyekszem az áraimat úgy meghatározni, hogy a szolgáltatás, amit nyújtok a vendégnek akció nélkül is elérhető legyen.

Van-e még olyan terved, amit szeretnél megvalósítani a szépségiparon belül?

Mestervizsgát szeretnék tenni ebben az évben, valamint a sminktetoválásban folyamatosan fejlődni a vendégek igényeinek megfelelően. Nyitott vagyok az újdonságra, hiszen a fejlődés ebben a szakmában is nagyon fontos.

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail