Tolvai Reni: A körömépítés az új hobbim

Tolvai Reninek megadatott az, ami csak nagyon keveseknek az életben. Teljesült élete álma: énekesnő lett. Megnyerte a Megasztárt és egy csapásra nagyot fordult vele a világ. Azóta fellépésről fellépésre jár és szinte egy perc nyugta sincs. Ha mégis van némi szabadideje, akkor új hobbijának hódol: megépíti saját körmeit.

_DSC8645A zene mióta játszik meghatározó szerepet az életedben?

Két éves lehettem, amikor a szüleim rájöttek, a zene különleges hatással van rám. Azt mondták, olyankor valahogy másként csillogtak a szemeim.

Különleges hatással volt rád? Ez mit jelent?

Amikor édesanyám berakta nekem például a Queen együttes egyik koncertfelvételt, tátott szájjal, egyetlen hang nélkül ültem és néztem, amíg vége nem lett.

Szüleid akkor feltételezem, támogattak.

Természetesen. Kiskoromtól fogva vittek énekversenyekre, koncertekre, egyszóval támogatták „kezdődő” énekesi karrierem és mindent megtettek azért, hogy teljesüljön az álmom.

Mi volt az álmod?

Az, hogy egyszer énekesnő leszek. Édesapám ezért mindig készített nekem különböző tárgyakból mikrofont és mikrofon állványt. Én pedig azt képzeltem a nappalink közepén, hogy a színpadon állok és énekelek.

Van valaki a családban, akitől örökölhetted a zene iránti szeretetet?

Nagypapám zenész volt, illetve a nagybátyám dobos és édesapám is zenélgetett. De ő inkább a művészet egy másik ágában, a festészetben „alkot” maradandót. Festőművész. Habár az ő hatására én is sokat festettem, azért mindig visszatértem az énekléshez.

Hány évesen kezdted komolyan képezni a hangod?

Nyolc évesen mentem el először énektanárhoz, aki elutasított. Azt mondta, nem fogad gyerekeket, majd menjek vissza hat év múlva. Tizennégy esztendősen újra bekopogtattam az ajtaján. Akkor már felvett. Három évig jártam hozzá és képeztük együtt a hangom.

Névjegy
Tolvai Reni 1991. március 24-én született Nagyváradon. 2010-ben jelentkezett a Megasztár 5. szériájába és végül megnyerte, s ezzel együtt elnyerte „Az Év hangja Magyarországon” címet. Még ebben az évben megjelent A döntőben elhangzott dalok címmel első koncertalbuma.2012-ben bekerült a legjobbak közé a Dal című hazai eurovíziós dalválasztó műsorba az Élek a szemeidben című slágerével.

Miért jelentkeztél a Megasztárba?

Az énektanárnő nyomására. Azt mondta, az egész csoport jelentkezzen a felhívásra. Tízen voltunk elég bátrak hozzá. Mindannyiunkat visszahívtak, így együtt utaztunk Budapestre, a castingra. Két héttel később értesítettek, hogy a „csapatból” csak engem hívtak vissza.

Meglepődtél?

Nagyon. Fura is volt velük találkozni utána. Aztán felköltöztem Budapestre és az életem egy csapásra megváltozott. Emlékszem, úgy éreztem, örülök a továbbjutásnak, de nemsokára úgyis kiesek. Az élő műsorig nem fogok eljutni, bármennyire is szeretnék.

Mi volt a célod?

Hogy bekerüljek az élő show-ba, legalább egyszer. Abba bele sem mertem gondolni, hogy esetleg meg is nyerhetem. Aztán a verseny közepén kezdtem először úgy érezni, ha már idáig eljutottam, akkor meg kellene nyerni. Meg akartam nyerni.

01_0302_0305_0105_03

Az éneklésen kívül van még valami hobbid?

Mivel nagyon kevés az időm, előfordult, hogy le kellett mondani a műkörmösömet. Nehéz volt időpontot egyeztetnem, ezért egyik nap eldöntöttem, megcsinálom magamnak. Sikerült. Ez úgy három hónapja történt. Azóta saját magam készítem a körmeimet.

Milyen körmöket szoktál magadnak építeni?

Mindenfélét. A lényeg, hogy minél extrémebb legyen, színben is és formában is.

Nem gondoltál arra, hogy kitanuld a szakmát?

Nem. Ugyan elkészítem édesanyám, illetve a barátnőim körmeit, ha éppen az időm engedi, de nem szeretnék komolyabban ezzel foglalkozni. Csak az éneklésre akarok koncentrálni, hiszen a zene az életem.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail