Halloween smink – lépésről lépésre

A Halloween időszaka mintegy második farsangként lopta be magát hazánkba. Nagyon sokan szeretik ezt az időszakot, hiszen olyan lények bőrébe bújhatnak ilyenkor, ami sok esetben távol áll a valódi személyiségüktől. Íme, egy kis inspiráció és néhány jó tanács Gila Olga sminkestől.

Az ilyen látványos, nagy sminkeket vegyes technikákkal szoktam készíteni. Fontos, hogy mivel itt nagyon karakteres színekkel készül a smink, haladjunk fentről lefelé, így elkerülhetjük, hogy a különböző színű porok belepotyogjanak a hófehér alapozásba. Ezért az arc alsó részét csak a szem sminkjének elkészülte után alapozzuk tovább! – tanácsolja Olga.

Mi is az a Halloween?
A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján (a Mindenszentek (All Hallows’ Eve) előtti este), amit elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt a divatja. Magyarországon is így történt és az egyébként szomorúságra okot adó ünnep a Mindenszentek és a Halottak napját megelőző nap bulizós és játékos hangulatú szokásává vált. Az angolszász ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe, a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik.A május 1-jei beltane ünnep az október 31-i samhain ünnep „ellenpontjaként” az esztendő „napos” felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák.
A kezdetek…

Most pedig nézzük, hogy hogyan készül a Halloween smink, honnan indulunk és hová jutunk!

Step by step

A részletek...

Minden esetben először elkészítem a frizurát, majd jöhet a homlok és a szemöldök festése – fehér víz és zsírbázisú festékekkel. A szemöldököt fekete krémtussal húztam határozott vonalúra.

1

A szem festéséhez krémes tus alapokat használtam fekete, rozsda és fehér színekben. A füstös szemfestés technikáját alkalmazva fekete, terrakotta és narancs árnyalatokat satíroztam a krémes alapra.

2

Az arc többi részét is fehérre alapoztam.

3

A pirosítást, szürke és narancs színekkel készítettem

4

Az ajkakra fekete tus került.

5

Végül a hajat és a hajtövet színeztem némi fekete spray-vel és műszempillákkal koronáztam a végeredményt. A fejdíszt és a nyakéket egy különleges textilszobrász technikával készítettem a teljes összhang kedvéért.

6

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail