Így küldheted be a számlát a NAV-nak

Július 1. óta minden számlát be kell jelenteni a NAV-nak, ez a változás pedig érinti a szépségszakmában dolgozókat is. A legegyszerűbb, ha online számlázó programot használunk, mert azt a NAV-rendszerével direktben össze lehet kötni, így nem kell a számlákat lejelenteni. Van azonban, aki továbbra is szeretné a jól bevált számlatömböt használni, mutatjuk, hogy kinek mi a teendője. … Bővebben »

Tudj meg mindent a nyári lágylézer-kezelésekről!

Biostimuláló hatású fénykezelés, amely nyáron is sokoldalúan használható. Milyen kozmetikai kezelésekkel kombinálható a lágylézer-terápia? Miért nem okoz fénykárosodást a bőrön a lágylézer fénye? – egyebek mellett ezekről is beszél majd Tábori Erika, kozmetikusmester, diplomás szakoktató, aromaterapeuta (Vanilla Day Spa) július 27-én, 11.30-tól a Digital Beauty Day(s) második napján. A Nyári teendők a kozmetikában II. című előadásokon számos izgalmas témát érintünk megint, Te sem maradj le!… Bővebben »

Így vizsgáznak a jövőben a kozmetikusok

A kozmetikusoktatás július 1-ével a felnőttképzésben – december 31-ig indíthatnak a felnőttképzők a régi OKJ szerint szakképzést – és szeptember 1-ével az alapképzésben életbe lépő legutolsó változtatás radikálisan változtatja meg a szakma jelenét és jövőjét. Korábban már írtunk a változásokról, Juhász Klári kozmetikusmester, biológia-kémia szakos tanár és Móró Gabriella, a BKIK Kézműipari Tagozat XVII. Egészségügyi Szolgáltató Osztály, Kozmetikus Szakma Csoport elnöke ezúttal a vizsgák menetét, az értékelési szempontokat és a feladatokat elemzi. … Bővebben »

Már kapható Dominique Roberts és az INGLOT új, exkluzív sminkkolekciója!

Fél éves előkészület után tegnap este debütált Dominique Roberts, OMC világ- és Európa-bajnok sminkművész INGLOT-tal közös sminkkollekciója, a Dominique by INGLOT, amely kapható az Alle-ban, az Arénában és a Westendben lévő márkaüzletekben és online. Dominique lapunknak elárulta: egyedül rakta össze a kollekciót törekedve arra, hogy elsősorban a szakmai vonalnak szóljon, de a végfelhasználó is könnyedén tudja használni. Izgalmas színek, textúrák, anyagok. Te láttad már?… Bővebben »