Get A Tattoo On Your Nail

These are nail tattoos. 💅

Közzétette: Insider Presents – 2018. május 22., kedd

Durva! Itt az igazi körömtetkó!

A köröm tetoválás az instagramon jelent meg először és vált rövid időn belül rendkívül népszerűvé.

Kíváncsi vagy mi is ez, hogyan készül?

Az ötlet Ambie Stapleton amerikai divattanácsadó és Christian Boyd tetováló mester fejéből pattant ki. Egy divatbemutató során látták a modellek különlegesen festett körmeit, ez adta az inspirációt egy saját körömtetováláshoz. Ambie Stapleton ugyanis elégedetlen volt a saját manikűrjével, ami igen hamar tönkrement a mindennapok során, ezért valamilyen állandó megoldást szeretett volna erre a problémára. Egy következő divatbemutatón hatalmas sikert aratott tetovált körme, így jött az ötlet, hogy Christian Boyddal új művészeti ággá fejlesszék tovább elképzeléseiket.

A tetoválás 1-3 órán keresztül tart, attól függ,hogy hány körmöt kell tetoválni, és milyen bonyolult az ábra. A mintázás fájdalommentes egészen addig a pontig, amíg a tetováló képes a körömfelszínen maradni, és nem hatol mélyebb rétegbe. (Ilyen még nem fordult elő).

– Az emberek általában saját elképzeléssel érkeznek Boydhoz, ám egy rövid konzultáció után meggyőződhetnek róla mennyire kreatív és bármit képes megrajzolni – nyilatkozta kollégájáról Ambie.

– A köröm tetoválása nagyon hasonló a test tetoválásához, de azért vannak különbségek. A test puha felszíne helyett egy jóval merevebb és kisebb felület. Tetoválás során – ha mélyebbre megy a tű – egy kisebb bevérzés keletkezik, körömnél azért ez jóval több annál – nyilatkozott a művész a kockázatokról. – Érzésre inkább egy kellemes vibrációhoz hasonlít, bár a vendégek azért meg vannak szeppenve a találkozó előtt.

A fájdalom mellett a fő kérdés a tartósság szokott lenni. Természetesen maga a tetoválás tartós, viszont, ahogy a köröm nő, úgy nő le vele a minta is. Általában 6 hétig bírja, de ez függ a növekedés gyorsaságától. Erre a rövid időre elég költséges megoldás, bár az ár függ a körmök számától és a minta bonyolultságától, de így is 40-400 dollár körül kell kalkulálni vele.

És persze felmerül a kérdés, hogy megéri-e ez a pénz azért a hat hétért, amíg élvezhetjük a tetovált körmöket, ráadásul egy szakember sokkal több mintát és színt vihet fel.

Fotók: Instagram

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail