Oxigént …

… a bőrnek!

A szervezet egészséges működéséhez állandó, friss, magas oxigéntartalmú levegőre van szükség. A levegőben levő oxigén nélkül, életünket sem tudnánk fenntartani, és természetesen bőrünk sem élne.

Környezetünk és a szervezet közötti gázcsere első állomása a tüdőn keresztüli oxigénfelvétel. A belső légzés folyamán, a véren és a különböző sejtnedveken keresztül jut be az oxigén. Ekkor az artériás vér nagyobb nyomású oxigénje kidiffundál a környező szövetekbe, ahol kisebb a gáznyomás. Végcélként jön létre a sejtlégzés, amely nem más, mint az ott végbemenő oxidációs és lebontási folyamatok összessége. Így a kapillárisok biztosítják az élő sejtek oxigénellátását.
A bőrlégzés valódi sejtjelenségekhez kapcsolódó oxidatív folyamat, amely a kötőszöveten belül zajlik le. (Itt található a bőr érhálózata).

A korral csökken az oxigénfelvétel

Az oxigén fogyasztása sajnos a korral arányosan csökken. A hámsejtek – mivel nincsen külön érhálózatuk – részben az irha hajszálerei felől, részben közvetlenül a levegőből kapják az oxigént, illetőleg oda adják le a széndioxidot. A szöveti légzéshez képest elenyésző a bőrlégzés, de a hámsejtek életműködéséhez nélkülözhetetlen.
A bőrlégzés tartós gátlása a hám funkcionális zavarát és az idő előtti öregedést okozza. A bőr anyagcseréje lelassul, a sejtek restituciós képessége is megváltozik, ezért a bőr korán öregszik. (különösen a szem környéke)
A különböző kozmetikumok elszigetelhetik a bőrfelszínt, emiatt a szaruréteg kórosan megvastagodik, a szőrtüszők faggyúval telítődnek, átjárhatatlanná válnak. A külső, szennyezett levegő a bőrlégzést tartósan gátolja és a hám funkcionális zavarát idézi elő. A bőr kb. 20-22 éves korban van a csúcsponton, ilyenkor legjobb a hidratáltsága, legmagasabb az oxigén tartalma. Öregedés során romlik az oxigén ellátottság, lassul az anyagcsere, lelassul a hám megújulási folyamata, az elasztikus rostok tönkremennek és nem képződnek újjak helyette. A cél, hogy a bőr fiatalkori állapotát, oxigén ellátottságát megőrizzük, illetve visszaállítsuk.

Oxigén a kozmetikában
 • Bio-Oxigén a legújabb kozmetikai fejlesztés a fiatalságért és a szépségért. A technológia és az orvostudomány legújabb eredményeit és az oxigén életerejét egyesíti egy különleges módszerrel. A Bio-Oxigén rendszer vizsgálatát a nemzetközileg elismert német intézet, a Fraunhofer Institut für Biomedicinische Technik végezte. A kozmetikai termékek segítség nélkül nem képesek keresztüljutni az ún. Stratum corneumon. Ez a réteg védi a szervezetet a napsugárzástól, a kórokozóktól, a vegyi anyagoktól és egyéb külső hatások ellen. Ez a réteg kozmetikumok hatóanyagait is távol tartja.
  A Bio-Oxigént és a speciális hatóanyagokat ez az új eljárás nagy nyomás segítségével a bőr mélyebb rétegeibe juttatja. A nyomás hatására az oxigén és a hatóanyagok egyenletesen oszlanak el a sejtközötti állományban, ez feltölti, simává, fiatallá teszi a kezelt felületet. Újra aktiválja a bőr természetes működését, segíti a sejtek regenerálódását. A Bio-Oxigén kíméletes megoldási lehetőség a bőr megfiatalításához, a ráncok kisimításához, a bőrhibák eltüntetéséhez. Nincs tű, nincs sérülés, nincs fájdalom. A precíz német technológia a hám minden rétegébe bejuttatja az oxigént és a hatóanyagokat. Pulzáló, nagy nyomás segítségével (2 bar) hatol a bőr eddig csak tűvel megközelíthető rétegeibe. Az inzulin bejuttatását is végzik ezzel a módszerrel cukorbetegeknél. Evvel a forradalmian új eljárással az aktív hatóanyagokat és a tiszta oxigént a bőr felszínére visszük majd belöveljük a felhám legalsó rétegéig. (Stratum basaleig) Ez a módszer még eddig nem tapasztalt hatékonyságot eredményez. Az Oxigénes kezelés két speciális, arany bevonatú applikátor (mini és mikro) segítségével történik, melyek a hatóanyagokat a legmélyebb bőrrétegekbe bepumpálják, pulzáló, nagy nyomással. Regenerálja a sérült sejtállományt, újra strukturálja a sejt szerkezetet, és különböző speciális bőrproblémák kezelésére is alkalmas.
 • Az oxigén spray használata már korábbról ismert a kozmetikában. Felszíni, nagy nyomású kezelés, oxigénnel telíti a bőrfelszínt, egészségessé teszi a bőr külső felületét, kinézetét. Javítja a bőr anyagcseréjét, aktivizálja a bőr saját védekező rendszerét, serkenti a vérkeringést. A különleges oxigén spray a bőr felszínére tiszta oxigént és hatóanyagokat juttat. Fiatalító, frissítő, revitalizáló hatása azonnal megmutatkozik. Az oxigén spray-terápia kozmetikai műtétek, lézeres kezelések, akne-kezelések és intenzív peeling után is javasolt a bőr kondíciójának visszanyerésére. Megnyugtatja, gyógyítja a gyulladt, aknés bőrt.
Hagyományos oxigénes kezelés
 • Alapos arctisztítás arctejjel, frissítő arctonikkal és oxigén tartalmú arctisztító habbal. (Diónyi habot két másodperc várakozás után a bőrbe dörzsöljük, majd alaposan mossuk le. Otthoni alkalmazás esetén reggel és este is alkalmazhatjuk a bőrön.)
 • Fontos a bőrradírozás, mellyel a felhám elhasználódott, elöregedett sejtjeit távolítjuk el, hogy utána a bőrre hatékonyabban tudjuk a kezelőanyagokat bevinni (használhatunk biológiai peelinget is).
 • Gőzölés és ha szükséges arctisztítás.
 • Koncentrált hatóanyagok és oxigén bejuttatása a bőrbe nagy nyomással.
 • Arcmasszás hatóanyag tartalmú krémmel (A- ,E-, F-vitamin, búzacsiraolaj, NMF, SSZF faktor, B 5 vitamin, allantoin, perfluorokarbon 4 %-ban).
 • Tápláló, nyugtató vagy összehúzó pakolás alkalmazása.
 • Befejezésként oxigéntartalmú nappali krémet masszirozzunk a bőrbe.

Fontos betartani a következőket:

 • a bőrt éjszakára tisztítsuk meg
 • mindig tiszta arcot napoztassunk mértékkel (smink nélkül)
 • a szél, a huzat szárítja a hámot, növeli a párolgását, cserzett, repedezett, gyulladt lehet a bőr, így hatóanyagokat nehezebben lehet a bőrbe juttatni
 • radírozzuk a bőrt legalább hetente egy alkalommal
 • figyeljünk azokra a bőrtípusokra, amelyeknek rossz a keringése (rosacea, zsír- és vízhiányos bőr, akrocanózis).

Az oxigénes kezelések visszaadják a bőr fiatalságát, simaságát és új megoldást jelenthetnek a ráncok eltüntetésében és a bőrhibák korrigálásánál.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail