Fotó: pixabay.com

12 rúzs tipp erre az évre

Hol van az az idő, amikor csak a piros néhány árnyalatát lehetett beszerezni? Ma már nem csak a színválasztás bővült, hanem a felhasználható anyagok is. Bár valamelyik nevetséges, vagy hétköznapokra használhatatlan, de sokaknak megér egy próbát, hacsak nem egy instagram poszt erejéig. Nem csak a trendeket kell jól ismerni, hanem azt is, hogyan is készíthető el a néha nem mindennapi tökéletes száj. Íme!

1.Kaviár száj

A név igen beszédes, először ugyanis fekete és piros színben jelent meg ez a 3D száj, amit apró gyöngyök felhelyezésével értek el. Később a kísérletezők már új színekkel is próbálkoztak.

 

 

 

 

2. Szőrme száj

Ez nem egy praktikus viselet, de be kell vallani, hogy valóban nagyon mutatós. Bármilyen egyszerű viselet, vagy smink elég hozzá, mert extrém módon feldobja.

 

 

3.Nyalóka száj

Ez az elmosódott effektus olyan, mintha valaki túl sokat nyalókázott volna. Valójában elég szexi, pedig néha csak úgy néz ki, mintha elmaszatolódott volna a smink. Még ha így is van, most már elég csak azt mondani, hogy viselője követi a divatot!

 

 

4.Ásvány száj

Ezt a sminket elképesztően sok idő elkészíteni ahhoz mérten, hogy mennyire nem lehet kihasználni a ráfordított időt. Viszont ez az igazi csoda. Szépsége pedig korlátlan lehetőségeket rejt, amikor a színválasztásra kerül a sor.

 

 

5. Metál száj

Csodás megjelenés, egyedi külső, azonban ez is csak egy ideiglenes megoldás. A smink, ahogy kicsit is kopik, sérül, nem ugyanazt a hatást éri el. Tökéletes bulizáshoz, vagy kreatív munkahelyre.

 

 

6. Neon száj

Ugyan a megnevezés neon száj, de ez nem fedi teljesen a valóságot, mert csak a ceruza kelti a neonhatást. A neon száj lényege az élénk színű rúzs, amit akár el is maszatolhatunk a szájon. Ügyelni kell, hogy akkor mutatós, ha a szájzugot is színezzük. A ceruzával pedig azt a hatást kell elérnünk, mintha az valóban egy neon effektus lenne, vagy ahol kell, ott világosítsunk, vagy éppen sötétítsünk.

 

 

7. Glitter száj

Az egyik legkönnyebben elkészíthető és mégis divatos megoldás a glitter make up. Szájon is roppant egyszerű, ellenben mutatós. Használjuk a rúzst abban az árnyalatban, amiben szeretnénk, majd egy átlátszó szájfénnyel kenjük át, és helyezzük fel a csillámokat. Így legalább olyan sűrűn és vastagon lehet rakni, ahogy csak kívánjuk és a színeket is könnyebb variálni, mint a kész rúzsok esetében.

 

 

8.Klasszikus vörös

A piros, vörös rúzs soha nem fog kimenni a divatból. Azért itt is rengeteg árnyalat van, és néha az a leheletnyi kis különbség is sokat számít. A vörös rúzsnál pedig hihetetlenül fontos, hogy szépen kenjük fel a szájra. Érdemes kontúrt használni, vagy legalábbis ecsettel felvinni. Ha az ajak széleit kicsit világosítjuk, még erotikusabb hatást kelt,

 

 

9. Flitter száj

Akinek a glitter sem elég és még több csillogásra vágyik, aki legszívesebben gyémántból faragtatna szájat magának, biztos megőrül a flitterekért. Bár időigényes és tényleg csak a fotózásnak szól, hiszen véletlenül se lenne jó flittereket vacsorázni. A felvitel lehet változatos, mind a színekben mind megjelenésben. Hiszen valaki azt szereti, ha egymás mellett vannak, mint a csempék a falon, valaki inkább a cserepesre esküszik.

 

 

10. Márvány száj

A köröm után a szájon is hódít a márvány minta. Eredetileg az építészetben használták – a legszebb házak, apartmanok egy része, vagy egésze márványból készült. Most már a szépségipar is lecsapott rá.

 

 

11. Ívelt száj

Reméljük nem Joker teremtette ezt a divatot. Mindenesetre most már nem csak a tökéletes tusvonalra kell figyelni, hanem a tökéletes szájvonalra is. Még hatásosabb, ha ugyanannak a színnek különböző árnyalatait használjuk. A felsőajak például lehet sötétebb, míg az alsó a világosabb.

 

 

12. Kétszínű száj

Hatalmas lehetőségeket rejt a két szín. Ugyanis lehet két különböző színt variálni, mint a rózsaszín és piros együtt, ami eddig ruhában is furcsa, de mutatós volt, szájon pedig még szebb. Lehet klasszikusan különválasztani a felső és alsó száj színét, de akár egy motívumot is simán bele lehet rajzolni.

Fotók: Pinterest

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?