Fotó: Pixabay.com

2020 arckezelési trendjei

A markáns arcél, orrszobrászat és hialuronsavas bőrfrissítés az idei nyár sláger arckezelései, miközben érezhetően nő a férfi páciensek aránya is. A tapasztalatok szerint egyre fiatalabbak - a 20-30-as korosztály - is eljár a szakemberekhez prevenciós jelleggel arckezelésekre.

A koronavírus-járvány okozta korlátozások feloldását követően a fiatalabb korosztály szinte azonnal visszatért a tűszúrásos arckezelésekhez, miközben a páciensek összetételében érzékelhetően nőtt a férfiak aránya. Esztétikai specialisták szerint a 2020-as, hazai, nyári szezon meghatározó szépségtrendjei között találjuk a hialuronsavas hidratáló kezeléseket, a műtétet nem igénylő orrszobrászatot, valamint nőknél és férfiaknál egyaránt a markáns, jól definiált állív kialakítását.

A 20-30 közötti fiataloknak nincsenek elvi ellenérzéseik a tűszúrásos arckezelésekkel szemben  mondta Dr. Papp Ildikó, a Körúti Orvosesztétikai Centrum esztétikai bőrgyógyásza, aki hozzátette: bár korábban ez a nyitottság a 40 év feletti korosztályban nem volt ennyire egyértelmű, mert sokan stigmatizálónak tekintették az esztétikai kezeléseket, de most már nő a 40-es páciensek száma is. A szakember ennek ellenére úgy érzékeli, sajnos még jellemző erre a korosztályra, hogy akár évekig is eltarthat, mire egy minimálinvazív kezelésre elszánja magát valaki.
A szakember szerint a gyors döntések nem felelőtlenségből adódnak, hanem a fiatalabb korosztály gyakran tájékozottabb, mint az idősebbek, ezért korán prevencióban gondolkoznak: tudják, hogy már a kialakulás előtt érdemes kezeltetni a később könnyen problémássá vált területeket, mert idősebb korban általában nehezebb és költségesebb is elérni a kívánt eredményt.

– A régi trend az volt, hogy arckezelést követően minél karakteresebb és feltűnőbb legyen a változás a páciens arcán, de jelenleg már a természetes szépség megőrzésén van a hangsúly. Az idősebb páciensek sokszor még azt hiszik, hogy egy arckezelés drasztikus átalakulást eredményez. Pedig léteznek már olyan hialuronsavak, amelyeknek már a fejlesztésük során is az a cél, hogy használatukkal a természetes hatást érjék el. Az ilyen alapanyagokkal végzett arckezelések sikerének titka, hogy saját vonásaikat megőrizve, önmaguk szebb változatává válnak a páciensek – tette hozzá a szakember.

Egyre több a férfi vendég

Papp doktornő szerint a férfiak közül is érezhetően egyre többen nyitnak az esztétikai kezelések felé. A Körúti Orvosesztétikai Centrum pácienseinek már a 20 százaléka férfi, akik közül a fiatalabbak orr problémákkal érkeznek, a középkorúak pedig a mélyebb ráncok feltöltésével egyszerűen csak kipihentebbnek szeretnének tűnni. Az öregedés során a bőrsejtek megújulása lelassul, a bőr egyre kevesebb kollagént, elasztint és hialuronsavat termel. Külsőleg a bőrön láthatók legkésőbb az öregedés jelei, éppen ezért belül kell elkezdeni megoldani a problémát ahhoz, hogy kívül is látható legyen a pozitív változás.

– 20 évesen a sejtek 80 százaléka stimulálható különböző kezelésekkel, 60 éves korban már csak a 20 százaléka. Ezért is fontos a prevenció, hogy a páciensek időben megkapják a számukra leghatékonyabb arckezelést – véli Dr. Papp Ildikó.

A nemzetközi trendek egyaránt szólnak a nőknek és férfiaknak is, amelyek alapján már 30 évesen mindenkinek valamilyen, tűvel végzett arckezelést igénybe kellene venni, megelőzve a nehezebben javítható állapotromlást. Amellett, hogy idén a legnépszerűbb kezelési területek az ajak, az állív és az orr, a nyári trendek között a hosszabb hatású, gyors és látványos arckezeléses megoldásokkal találkozhatunk.

Nyári trendek 2020-ban

  • Nyáron az egész évben végezhető, de főleg a hialuronsavas, hidratáló kezelések kerültek előtérbe. Háttérbe szorultak azok, amelyeknél vigyázni kell a napfénnyel (pl. lézeres arckezelés). – A páciensek hosszabb hatású eredményt szeretnének, szerencsére már elérhetők olyan hialuronsavas arckezelések, amelyek szép fényt biztosítanak, és akár 9 hónapig is komoly mélyhidratálást adnak a bőrnek – tájékoztatott Dr. Papp Ildikó, esztétikai bőrgyógyász.
  • A tartósabb fillerek (feltöltő anyagok) irányába is módosult a trend, a minimálisan invazív beavatkozások továbbra is fontos szerepet töltenek be, ezek közül is a legalább 1-1,5 évig ható megoldásokat részesítik előnyben.
  • Nagy trend lett a 30 perces orrformázás feltöltő anyagokkal. Fájdalommentes, hamar megvan, költséghatékony, és egyre jobb eredmények érhetők el.
  • A jól definiált, kicsit kockásított állív erősen divat lett.

Az arckezeléseket megelőző konzultáció elengedhetetlen része a kívánt eredmény elérésének, mert sokszor ott derül ki, hogy az arcnak nem feltétlenül azon a területén szükséges a kezelés, amit a páciens gondolt. Ezért szükséges először kideríteni, hogy mivel nincs megelégedve, milyennek látja magát, pl.: fáradtnak, szomorúnak? Mi a motivációja, attraktívabb szeretne lenni, esetleg kipihentebb? Ezek figyelembevételével állítja össze a megfelelő kezelési tervet az erre képesített szakember.

 

 

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail