Fotó: pixabay.com

3 sminktipp, ami idén tavasszal hódít!

Ha a vendéged mindig is kék szemet szeretett volna, de eddig nem volt mersze kipróbálni, itt a remek alkalom, biztasd őt, ugyanis hódít a kék szemfestés! Aki a cicás, huncut tekintetet szereti, annak próbáljátok ki az új tustechnikát, a titokzatos, füstös hatású szemfestéshez pedig gyakorold a legújabb, őrülten izgalmas színes smokey-t.

Blue eyes 

Egységesítsd a bőrszínt folyékony alapozóval, majd púderezd le a T-zónát. Az orcákat élénkítsd barackos árnyalatú arcpirosítóval. A szemöldököt hangsúlyozd a hajszínnel harmonizáló árnyalatú szemöldökceruzával, majd fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású maradjon.

A szemfestést kezdd az azúrkék színű tussal, húzz egy kifelé vastagodó tusvonalat, majd a szem külső sarkához érve kösd össze az alsó szemhéjjal, végig a szemzugig. Élénkítsd kék szemceruzával a vízvonalat, majd egy kék szempillaspirállal fesd ki a pillákat. Ha különböző kékeket használsz ehhez az izgalmas szemfestéshez, még vibrálóbb lesz a tekintet. A friss lendületet fokozd egy narancsos árnyalatú ajakrúzzsal és dobj rá egy lazacos árnyalatú ajakfényt – tanácsolja Larion Oscar, sminkmester.

Cat eyes

Uniformizáld a bőrszínt egy lágy, krémes alapozóval, majd fixáld le púderrel, hogy tartós, selymes és matt hatású legyen. Az orcákat élénkítsd az arccsont alatt ívesen egy rózsás árnyalatú arcpirosítóval. A szemöldököt tökéletesítsd egy szemöldökceruzával. A szemhéjra először satírozz egy tört fehér árnyalatú szemhéjpúdert. A szempillák tövét alul-felül a mauve árnyalattal élénkítsd. A mélyítővonalat emeld ki rózsaszínnel és keverj hozzá egy pici bordó árnyalatot a szemzughoz közel. Ezzel a technikával finoman érzékelteted a színt, újszerűen izgalmas lesz tőle a szemfestés.

Jöhet az izgalom. Egy precíz, fekete tussal először húzz egy kifelé vastagodó tusvonalat: lágyan húzd túl a szem külső sarkától. Majd alul, a szemzugtól kezdd a tusvonal kialakítását. Az alsó szemhéj közepétől viszont egyenesen húzd és párhuzamosan alakítsd ki a felső tusvonal szárával a végét. Ez a nyitott hatású macskaszem nagyon különleges és nagyítja a szemet. A szempillákat alul-felül fesd ki egy dúsító fekete szempillaspirállal. Az ajkak érzékiségét fokozd egy fukszia árnyalatú, magasfényű szájfénnyel.

Colour smokey eyes

Az arc legyen egészségtől ragyogó, ennek eléréséhez válassz egy vitaminokban gazdag, könnyű textúrájú folyékony alapozót. Finoman fixáld le egy selymes tapintású púderrel. Az orcákat tedd hangsúlyossá egy terracota-pink kombinációval. Az arcpirosítót az arccsont alá, ívesen a halánték irányába tedd fel kontúrmentesen. A szemöldököt finoman élénkítsd szemöldökporral.

A szemfestéshez először egy fényes rosé-arany árnyalatú szemhéjpúdert satírozz a mélyítővonalra, majd egy bronz árnyalatot a mozgó szemhéjra és az alsó szempillatőhöz végig. A szempillák tövét kontrasztosítsd bordós lilával, amit kifelé satírozva tegyél fel. Élénkítsd a vízvonalat fekete szemceruzával. A szemzughoz tegyél egy kevés szikrázó aranyat, ami feltüzeli ezt a különleges szemfestést. A szempillákat egy dúsító fekete szempillaspirállal fesd ki. Az ajkakat  egy természetes hatású, mályvás árnyalatú ajakrúzzsal koronázd meg.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?