7 jógagyakorlat, ami fiatalítja az arcot

Azt eddig is tudtuk, hogy a torna jót tesz a testünknek, de azt tudtátok, hogy arcot is lehet „edzeni”? A rágás, nevetés, rágózás- fintorok gyakorlása is egy módszer, de nem elég ahhoz, hogy eltüntessük a ráncokat. Fumiko Takatsu, a téma egyik legismertebb szakértője szerint a jóga nem csak a testünket mozgatja át, vannak kifejezetten az arcra tervezett gyakorlatok is. Aki már próbálta, tudja, hogy valóban szemmel látható változást lehet elérni. De úgy, mint minden más sportban, a hangsúly a rendszerességen van. Íme, egy kis segítség a kozmetikai kezelések mellé!
  1. Sima homlok

Ezt a gyakorlatot már akkor is érdemes elkezdeni, ha nyugalmi helyzetben is megjelennek ráncok a homlokon.  Vágj minél meglepettebb arcot úgy, hogy csak a szemed nyitod annyira tágra, amennyire csak tudod, a szemöldököd közben nem mozdul. Tartsd így 10-15 másodpercig, majd pihentesd. Ez a feladat a szemkörnyéki és homlokizmokat erősíti. Érdemes naponta többször megismételni, és 10 nap múlva már látható lesz az eredmény.

 

  1. Ragyogó szemek

Ha a szemhéj megereszkedik, vagy a szemek alatt észrevehetőek a táskácskák, érdemes kipróbálni ezt a feladatot. Két középső ujjadat rakd a szemöldököd alá úgy, hogy a mutatóujjad a szemöldököd végét érintse. Nyomd meg ezeket a pontokat finoman, csak annyira, hogy érezd az ujjaidat. Közben nézz felfelé a szemeddel és hunyorogj. A cél az, hogy az alsó szemhéj mozogjon közben. Legalább hatszor ismételd meg, majd a végén csukd le a szemed és szorítsd legalább 10 másodpercig. Ez a feladat segít eltüntetni a duzzanatokat, és kevésbé lesz tőle lógó a szemhéj.

 

  1. Árnyalt arc

Ahogy öregszik az ember, egyre petyhüdtebbé válik az arca. Ezt mindenképpen érdemes elkerülni az alábbi módszerrel: Vegyél egy óriási levegőt összecsücsörített szájjal, mintha egy szívószálon keresztül szívnád be, tartsd bent, és fújd fel az arcod, majd lélegezd ki. Ismételd meg párszor, és hidd el, érezni fogod az arcod utána! Furcsán hangzik, de ez egy szuper gyakorlat ahhoz, hogy arcod újra tónusos legyen.

 

  1. Tökéletes mosoly

Igen, a szánk körüli vonalat okkal hívják mosoly vonalnak. Mindenkinek van, de ha mégis kevésbé feltűnőt szeretnél, akkor az előző gyakorlatot mindenképpen egészítsd ki ezzel. A fogaid érjenek az alsóajkadhoz, majd formálj a száddal O betűt. Most kezdj el mosolyogni úgy, hogy a fogaid a felső ajkad fedésében maradjanak. Legalább hatszor ismételd meg, vagy addig, amíg érezni kezded, hogy megfeszülnek az arcizmaid.

 

  1. Nem kell a toka

Íme, a legjobb feladat, hogy megszüntessük a tokát, vagy feszesítsük a megereszkedett bőrt. Nyomd a nyelved a szájpadlásodhoz- nem csak a hegyét, az egészet. Majd billentsd a fejed hátra, mosolyogj, és próbálj meg nyelni. Könnyűnek hangzik, de egyáltalán nem egyszerű megcsinálni. Már az első alkalommal is érezheted, ahogy feszülnek az izmaid, de a biztonság kedvéért ebből is csinálj 5-10 –et.

 

  1. Hattyúnyak

Igazán elegáns nyakat akkor érsz el, ha próbálod minimalizálni a megereszkedett bőrt, redőket. Tedd az ujjaidat a nyakad alsó részére, csak annyira, hogy ott tartsd a bőrödet. Majd döntsd hátra a fejjed, amennyire csak bírod, és a húzd felfelé az alsó ajkad. Tartsd így 5 mély levegővételig, majd engedd el magad.

 

  1. Ívelt áll

Ha tökéletesen ívelt állvonalat szeretnél, végezd el az alábbi gyakorlatot: Szorítsd össze a szád és húzd fel az egyik oldalra, mint aki azt gondolj ’mmmm, ebben nem vagyok olyan biztos’. Már ettől érezheted az állad enyhe feszülését. Most fordítsd a fejed ugyanabba az irányban, 45 fokban- most érezheted a nyakad feszülését is. Tartsd így néhány másodpercig, majd pihenj egy kicsit. Ezt a feladatot is legalább ötször ismételd meg.

Ha többet is szeretnél a témáról megtudni, kattints Fumiko Takatsu weboldalára vagy Youtube csatornájára.

Fotók: Pinterest


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail