Fotó/Illusztráció: Pixabay.com

A hialuronsav jelentősége a kozmetikában

A hialuronsav valójában nem sav, hanem egy specifikus sacharid-cukor típus, amelynek gyenge savas reakciója van. Semmi köze a klasszikus savakhoz. A hialuronsav természetesen jelen van az emberi szervezetben biogén komponensként (x)

A hialuronsav a kötő- és idegszövetben, de a bőrben is megtalálható. Ez biológiai szempontból nagyon fontos. A kozmetikai készítmények aktív hatóanyagaként könnyen lebomlik a szervezetben, nincs mellékhatása és nem mérgező. Ez lehetővé teszi a krémek és a gélek ideális kozmetikai alapanyagaként történő felhasználására.

Hogyan hat a hialuronsav a bőrben?

Annak érdekében, hogy megértsük a hialuronsav jelentőségét a bőrben, ismerni kell a funkcióját. A hialuronsav a bőr felső rétegeiben található, különösen a szarurétegben és az irhában. A kozmetikumokkal a hialuronsavnak a szarurétegbe való töltésére koncentrálunk. Az irhába történő hatékony feltöltéshez az injektálás vagy a dermarolleres mezoterápia szükséges. A hialuronsav egy proteoglikán, tehát egy olyan összetett szénhidrát, amely más anyagokat, például vizet köt magára. Egyszerűbben fogalmazva egy természetes biogélt hoz létre, amely körülveszi a sejteket, és az úgynevezett extracelluláris mátrixot. Kijelenthetjük, hogy ez az anyag egy alapvető tényező a kollagén mellett a bőr teljességéhez. Hiánya közvetlenül kapcsolódik a bőr öregedéséhez.

Hogyan lehet megelőzni a hialuronsav elvesztését a bőrben?

Az alábbiakban ismertetett kozmetikai eljárások mellett a teljes körű, hosszútávú megelőzés is fontos. A fő szempont a napfény elleni védelem és a vízveszteség megelőzése.

SynCare átfogó ápolás hialuronsavat tartalmazó készítményekkel

Korhatárra való javaslat: Semmi esetre sem lehet azt állítani, hogy a hialuronsav csak az öregedő vagy érett bőrre alkalmazható, viszont 35.-40. év felett célszerű naponta több készítményben is használni. Rendkívüli előnye, hogy nem kell tőle félnünk – NEM VÁLT KI függőséget. A SynCare teljes körű, intenzív, átfogó bőrápolást kínál hialuronsav-tartalmú készítményekkel.

 

Tonizálás és előkészítés további kezelésre: REVITALIA revitalizáló celluláris víz hialuronsavval vagy Micellás arclemosó hialuronsavval

 

 

 

Intenzív ápolás szérumokkal: MULTI LIFT 100% hialuronsav szérum vagy MULTI VOLUME 100% hialuronsav fiatalító szérum

 

 

 

 

 

 

 

Aktiváló ápolás alginát maszkkal: Tengeri alginátos maszk hialuronsavval

 

 

 

Végső kezelés: Szemkrém hialuronsavval, Nappali krém 100% hialuronsavval  vagy Éjszakai krém 100% hialuronsavval

 

E-mail: syncare@syncare.hu

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail