Fotó: Pixabay.com

Az őszi és téli bőrápolás szabályai

A kinti hőmérséklet csökkenésével automatikusan lecseréljük a ruháinkat meleg öltözékre, több olyan folyadékot és ételt fogyasztunk, amelyek a nap folyamán felmelegítik a testünket és megerősítik az immunrendszerünket. A hőmérsékleti ingadozás nem csak a mi immunitásunkra hat, hanem a legnagyobb szervünkre - a bőrre is. Ezért a bőrt különös gondossággal kell óvni az egyes évszakokban, nem csak a szépségszalonban, hanem a mindennapi otthoni ápolásban is (x)

MEGÚJULÁS

Az őszi és a téli időszak a legalkalmasabb a szalonban történő intenzív bőrmegújításra mechanikai, vagy kémiai peelinggel, a kollagén termelődés fokozására mezoterápiával vagy regenerálásra a SynCare Retinolos kúra segítségével.

HIDRATÁCIÓ

Nem szabad megfeledkeznünk a hidratálásról sem. Téli időszakban, különösen ha már fagyos az időjárás a hidratáló termékek használata este ajánlott, amikor már nem fogunk kint tartózkodni. Legmegfelelőbbek az éjszakai hidratáló krémek és hidratáló szérumok.

VÉDELEM

A bőr mindennapos kezelésére olyan termékeket kell használnunk, melyek védik a bőrt, pl.a lipidtartalmukkal. A lipidek védik a bőrt a fagytól és benntartják a vizet az irharétegben. A legmegfelelőbb készítmény a bőr nappali védelmére a Bőrvédő emulzió (260). Ez az    E-vitamint és panthenolt tartalmazó víz-olaj emulzió védi a bőrt a fagytól és a széltől. Segít a hidegallergiánál, használható arcra és kézre is. A SPF 10 faktornak köszönhetően véd a napsütéstől, pl. a hegyekben. Az emulzió használható mint indifferens krém az AHA hámlasztás után.

REGENERÁCIÓ

Jelentős hőmérséklet-különbségek miatt, különösen télen gyakori jelenség az irritáció vagy a bőr túlérzékenysége, az ajkak berepedése és kiszáradása. Ezekre a problémákra nyújt megoldást a Neoderm krém (265), mely a C és A vitaminnak köszönhetően regenerál, a magnézium és a cink elősegíti a gyógyulást, a polisziloxánok pedig puhítják a bőrt.  Gyerekeknek is ajánlott 3 éves kortól. A 100% BIO Argánolaj szintén intenzíven regenerálja a száraz és az irritált bőrt is.

TEST

Ne felejtsük el ápolni a testünket sem! Annak ellenére, hogy a testünket több réteg ruhával védjük a hideg ellen, a bőr használja a saját védekezését is- a bőrben az erek összehúzódnak.  A kisebb vérkeringés hozzájárul a bőr kiszáradásához. Ezért helyénvaló a test bőrét lipideket tartalmazó készítményekkel, valamint hidratáló összetevőkkel kezelni. Ezek az összetevők megtalálhatók a Sebucel nyugtató testápoló tejben (167). Továbbá kankalin olajat, hialuronsavat és karbamidot tartalmaz, ami alkalmas a extrém száraz és ekcémás bőr ápolására is.

További információért kövessen minket a facebook oldalunkon és weblapunkon

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail