Dr. Házi Edina: Hiszem, hogy a holisztikus életmód egyensúlyt hoz az életünkbe

Mindig mosolyog és vidám, árad belőle a pozitivizmus, amely a munkájában is elkíséri. Mintha az általa készített krémek is mosolyognának, amikor használjuk őket, hogy ne csak a bőrünket, hanem a lelkünket is gyógyítsák. Ez dr. Házi Edina, a DRHAZI márka megalapítójának filozófiája.

Hogyan kerültél a szépségipar közelébe?
Nő vagyok, és nagyon szeretném a maximumot kihozni magamból. Ezért ma már könnyű megosztanom a tudásomat és a tapasztalataimat másokkal. Extrém érzékeny vagyok, magasak az igényeim és a legjobbra törekszem. Ezért volt egyértelmű számomra, hogy kozmetikumokat kell gyártanom.

Milyen folyamata van egy-egy termék elkészítésének?
Elsőként megjelenik a szükséglet, tünet formájában. Ezt követően kutatom az adott tünetet és a kiváltó okokat, majd kidolgozom a kezelést. Ezután kezdem fejleszteni a kozmetikumot, amely támogatja a tünet okainak megszüntetését. A célom minden esetben az, hogy jótékony megoldásokat, hatóanyagokat alkalmazzak, éppen ezért fejlesztek 100 százalékban természetes kozmetikumokat. Ez nagy kihívás és bonyolulttá teszi a gyártási folyamatot. Az általam készített krémek gyártása nem gépesíthető, kizárólag manuálisan állíthatóak elő. Ez lehetetlenné teszi a nagyüzemi gyártást és az ezzel elérhető magas profit lehetőségét. Mégis számomra a minőség fenntartása, a hightech hatóanyagok maximált dózisú alkalmazása adja a prioritást. Talán ez adja a DRHAZI luxus színvonalának az alapját.

Minden terméket Te magad találsz ki és készítesz el?
Igen, és ez nagyon nagy felelősséggel és sokszor teherrel is jár. Több mint 100 féle kozmetikumot gyártunk és természetesen a nagy részénél nem lenne szükség rá, hogy magam gyártsam. Mégis ezt választom, mert éppen a gyártás során tudom folyamatosan fejleszteni és kutatni az újabbnál újabb hatóanyagokat, technológiai lépéseket. Így tudok folyamatos kapcsolatban maradni élő módon a kutatás-fejlesztéssel. Éppen ez az oka, hogy a szalonokban is én végzem az arcdiagnózisok legnagyobb részét, és felügyelem a holisztikus terápiákat, mert ez folyamatos impulzust ad nekem a fejlődéshez.

Milyen anyagokkal dolgozol?
Több mint 600-féle természetes hatóanyagot alkalmazunk. A gyógynövény- és aromaterápiát nagyon szeretem. A világ összes tájáról rendelünk növényeket és az összes kivonatot mi készítjük, hogy vegyszermentes lehessen. A DRHAZI kozmetikumok alapját a bőrazonos hatóanyagok és liposzómák adják, de a legértékesebbek a biotechnológiai nanopeptidekből összeállított speciális komplexek, és a kolloid kristályterápia. Igyekszem minden hatóanyagot maximált dózisban alkalmazni. A legnehezebb, hogy olyan formulákat hozzak létre, hogy a legintenzívebb hatást érjük el, de még a bőr is tolerálja az intenzív hatóanyagokat.

Hogyan alakult ki a holisztikus szemléleted?
Az egyéni életutam igen kalandos volt. Sok próbatételt és kihívást adott az élet, így természetes módon rákényszerültem önmagam és a világ lehető legmélyebb megismerésére. Most már hálás vagyok, hogy vállaltam a kihívásokat és a saját életemet élhetem. A munka számomra inkább hivatás és öröm.

Pontosan mit jelent a bio arcplasztika?
A Bio arcplasztika a DRHAZI szabadalmaztatott módszere az arc sorvadt izmainak regenerálására. A holisztikus arcfiatalítás része. Bio arcplasztikával a csontokra tapadt, akár sorvadt mimikai izmokat mobilizáljuk, amely által az érszűkületek megszűnnek, belülről oxigénhez és tápanyaghoz jutnak a szövetek. Megalapozza a kötőszöveti regenerációt és a facelift manuálterápiát.

Hogy látod a szépségipar jövőjét?
Szerencsére sok pozitív változás történt az elmúlt években. Leginkább két fő fejlődő vonulatot látok. Az egyik a tünetek elfedését, maszkolását fejleszti maximumra, a másik irány, – amit én is képviselek – az okok kezelését célozza és a harmonikus, teljes szépséget tartja ideaként a fókuszban. Azt hiszem, hogy mindkettő nagyon fontos, éppen attól függően, kinek, mire van szüksége. A cél, hogy a cégek is pontosan tudják, kik tartoznak az ő célcsoportjukba és hogy mit szeretnének. Így a szépségiparban kialakulhat egy támogató közösség.

Minden nap tornázol és alkalmazod a magad által kifejlesztett arcmasszázst. Milyen jótékony hatása van?
Nekem az életemet menti meg nap, mint nap! Nagyon sokat dolgozom, sok a környezeti stressz és ezt mindenképp szükséges kiegyensúlyoznom. Talán ez a legfőbb célja. Emellett szerencsés mellékhatása, hogy formálja az alakom és szépíti az arcom. Hiszem, hogy a holisztikus életmód egyensúlyt hoz az életünkbe, harmóniát a kapcsolatainkba és így egy valódi szépséget ad a külsőnknek.

Hogyan „tréningezed” a kollégákat? Egymáson? Magadon?
Amikor felveszünk egy kollégát, mindig próbamasszázst végzünk. Itt engem nem a masszázstechnika érdekel, hanem az, hogy milyen érzés, amikor megérint, hogy mennyire „tud adni a keze” az adott szakembernek. Ha ez sikeres, akkor gyakornokként videók alapján megtanulnak a kollégák egy számunkra alap 45 perces kozmetikai masszázst. Egymáson gyakorolnak, majd rajtam vizsgáznak. Ha ez megy, akkor megtanítom a legfontosabb mozdulatokat, a manuálterápiás módszereket. Ezt követően videók segítségével újra egymáson, majd ha készen állnak, akkor rajtam gyakorolnak, és így tökéletesítjük a mozdulatokat és a kezelés ütemét, módját. Emellett a DRHAZI terapeutáinknak is időről-időre tartunk gyakorlásokat, és fejlesztjük az egyéni képességeket, hogy mindenki a legjobbat tudja kihozni magából.

Hogy látod a mai nők bőrét? Mi a legfőbb probléma és mi a legnagyobb ellensége a bőrnek?
Szerintem a környezeti mérgek és a stressz a legnagyobb ellenségünk. Sokszor azonban mi magunk vagyunk, a rossz a döntéseinkkel. Hitem és tapasztalatom szerint mindenkinek normál arcbőre van, a kérdés, hogy ettől mennyire távolodik el, mennyire borul fel az egyensúly. A szerencse, hogy mindig van remény és létezik megoldás az egyensúly helyreállítására!

Van egy zárt Facebook csoportotok, milyen pluszt nyújtotok azoknak, akik csatlakoznak hozzátok?
Célunk, hogy kialakítsunk egy saját közösséget. Várjuk olyan kozmetikusok jelentkezését, csatlakozását, akik hozzánk hasonló szemléletűek és szeretnének a mi módszereinkkel dolgozni. Fontos, hogy mi kutató – fejlesztő cég vagyunk. Szalonjaink főképp ezt a célt szolgálják, és nem szeretnénk több szalont nyitni. Kiváló lehetőségnek látjuk, hogy vidéki kollégákkal közösen dolgozzunk. Szeretném, ha egy élő, egymást segítő, támogató kapcsolat alapú közösség alakulhatna ki, ennek első lépcsője lehet a Facebook csoport.

Ennyi munka mellett félve kérdezem meg, hogy mi a hobbid és egyáltalán marad-e időd rá…
Szeretek kertészkedni. Imádok enni, kirándulni. Szeretem a filmeket, a könyveket, a zenét. Szeretek dolgozni és tanulni. Szerintem nekem az élet a hobbim…

Mi az az három jó tulajdonság, amely magaddal kapcsolatban elsőre eszedbe jut?
Kitartó vagyok, hűséges és tudok szeretni.

Szerinted mi szükséges ahhoz, hogy valaki egy olyan sikeres vállalkozást felépítsen ilyen rövid idő alatt, mint te?
Legyen kitartó, soha ne adja fel, és persze legyen szerencséje!

Mindig pozitív vagy és mosolyogsz, mi a titkod?
Szeretek élni, szeretek szeretni és próbálom a nehézségeket könnyedén venni. Remélem mindig sikerülni fog!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail