Elektrokozmetika

Testkezelések

Egy jól képzett kozmetikus tudja, hogyan kell kívül−belül kezelni vendégeit, hogy megjelenésük ápolt és magabiztos legyen a mindennapi- és az üzleti életben. Alapos tájékozottsággal kell rendelkeznie, mert a „csodatevő” kezelések kínálata igen bőséges, így a kiválasztása is nehézkesebb, célszerű a probléma megoldásához a legmegfelelőbbet alkalmazni.

A leggyakoribb problémák

• A cellulit kialakulása, illetve az erre való hajlam;
elhízás, túlsúly;
helytelen táplálkozási szokások;
rossz szokásaink, (dohányzás,  túlzott koffein- és alkoholfogyasztás) melyek elősegítik a problémák kialakulását;
kevés mozgás, illetve a szabadban való tartózkodás hiánya;
civilizációs ártalmak: sugárözönben élünk, nemcsak  természetes sugárzások érnek  bennünket, mint a napfény, a Hold, a Föld és a csillagjaik mágneses terei, hanem a csúcstechnológiák által kibocsátott sugarak is: elektromos terek, TV, mobiltelefon, számítógép sugárzása, különböző mesterséges fények.
Ezért van az, hogy bőrünk, mint egy jótékony ernyő védi belsőnket, de nem a végtelenségig, csak a kapacitásának (tranzisztor képesség) a határáig. Bőrünkön belül elektromágneses erőtér van, így ha energiákat közlünk a bőrrel, akkor az erőtér erősebb lesz. Bizonyított, hogy bőrünk a különböző, hullámhosszban eltérő elektromágneses sugárzásokat át tudja alakítani bioárammá és ezt a szervezet hasznára fordítani. Sok éves tapasztalataim szerint a kozmetikákban nagyon jó eredményeket tudunk elérni a fény-, hő- és elektromos kezelésekkel, masszázzsal, direkt és indirekt elektrogimnasztikával és minden egyéb fizikális módszerekkel.

Diagnosztizálás & és problémamegoldás

Testkezeléseknél ugyanaz a menet, mint az arckezeléseknél. A kozmetikus diagnosztizálja a testet, megállapítja a látható, megoldásra váró problémá(ka)t, de ezt megelőzően meghallgatja a vendége kéréseit.

Fogyasztó kezelések: kúraszerűen

A fogyasztó kezeléseknél helyileg cm-ben mérhető az eredmény.
● Az elektrogimnasztikai kúra során onnan fogyunk, ahonnan kell (az elektródák pontos felhelyezése miatt), s így a nagy térfogatú, kis fajsúlyú zsírszövet helyén, kis térfogatú, nagy fajsúlyú izmot tudunk építeni. Ezért lehet például hízókúránál is alkalmazni, mert a súlytöbblet soha nem ott jelenik meg először, ahol szükség van rá (pl. kulcscsont környéke, dekoltázs), hanem a hasi részen, tehát ide kell felhelyezni az elektródákat, és a hízni vágyó páciens nyugodtan több, tartalmasabb táplálékot fogyaszthat. A gépi fogyasztó kezelések alkalmazásával a bőr rugalmassága is megőrizhető.
Az összes fogyasztó kezelés természetesen kúraszerűen történik, mert így a leglátványosabb a változás és így a legtartósabb a kezelés, sokkal könnyebb a kozmetikus dolga, mint a cellulit kezeléseknél.
Elektrogimnasztikával a zsírszövet-izomszövet arányunkat tudjuk átalakítani. Ezért fogyás után nem fog lötyögni bőrünk. Sokféle egyéb ingerárammal dolgozó fogyasztó gépeket is ismerünk, melyek szintén jó hatásfokkal dolgoznak, de mindig be kell tartani az adott géphez járó előírásokat.
● Az interferencia áram egy lebegő áram, mely két középfrekvenciás áram kereszteződése útján jön létre a mélyebben fekvő szövetekben, nem pedig a felszínen. Az izomrostok ilyenfajta speciális reakcióját semmiféle más módszerrel nem tudjuk elérni. A 4-pontos elektródák elhelyezése egyszerű, nem kell figyelni az izmok eredését és tapadását. A különböző programok beállításával rugalmasító és fogyasztó kezeléseket lehet elvégezni az igényeknek megfelelően.
Elektrostimulációs testkontúr-kezelések: A középfrekvenciás készülék az izomzat szelektív stimulációját váltja ki, mely a laza bőr és izmok feszesítésére szolgál.
● Évek óta nagy divat az ultrahangos kezelés, amellyel ha szakszerűen végzik, látványos bőrrugalmasító, feltöltő, regeneráló hatás érhető el. Hagyományosan termikus, mechanikus és kémiai ultrahang-hatásszinteket különböztetünk meg. Az ultrahang hullámok szövetekben történő elnyelődése (adszorpciója) során az ultrahang energia hővé alakul át. A hő olyan hatásokat eredményez, mint a vérellátás élénkítése, a nyirokszállítás fokozása, valamint az anyagcsere aktivizálása. Az ilyen mikromasszázs következménye a bőrszerkezet jelentős javulása, rugalmasságának fokozása, a kötőszövet feszességének növelése. Az ultrahang fonoforetikus hatásával hatóanyagokat juttathatunk a bőrbe, vízben és zsírban oldhatóakat egyaránt. Ismerünk folytonos és pulzáló ultrahang kezeléseket.
● Az LDM−Sonoskin technológiákat például használhatjuk cellulit-kezelésre, a kötőszövet szerkezetes javítása által a diffúziós folyamatok gyorsítására az anyagcsere megfelelő fokozásával a zsírszövetben. Valamint, ráncok, hegek, akne és lifting kezelésekre is alkalmas.

Cellulit-kezelés

Külön fejezetet érdemel a cellulit kezelése, aminek kialakulását a mai modern életformánk nagymértékben elősegíti:
• kényelmes, mozgásszegény életmód;
• fogamzásgátlók, antibiotikumok, szteroidok szedése;
• helytelen étkezés;
• feszültség, stressz: ami lassítja az emésztést, keringést;
• örökletes tényezők.

Kezelése során fontos:


vér- és nyirokkeringés fokozása kezelő anyagokkal;
• alapos elektrogimnasztika, ultrahang, vákuumos- vagy mágneses kezelések.
Természetesen a kezelések ebben az esetben is kúraszerűen kell, hogy történjenek. Például, egy jól bevált gépi kezelés a Super Therm, ahol 20 perc galván és 40 perc ingeráram kezelés ideje alatt mélymeleg terápia is alkalmazható. A kezeléseket háromszor egy héten javasoljuk, plusz minden héten egyszeri előkészítésként a peelingezést. Fontos, hogy a kúra ideje alatt és befejezése után is vendégünk a megfelelő életmódváltás szerint éljen (aktív testmozgás: torna, futás vagy gyaloglás, helyes étkezés stb.). Javasoljunk havi egy alkalommal az emlékeztető kezelést igénybe venni, mert ez az elért eredmény megőrzését segíti.

► A vákummasszázs a 3000 éve ismert köpölyözés modern változata. Működési elve: különböző méretű üvegharang illesztékekkel végzünk egy pulzáló vákuumos masszázst. A készülékben automatikusan állítható be a pulzálás üteme. A kezelés két részből áll, 1/3 részben lassú pulzálással a nyirokgyűjtők felé haladva méregtelenítünk, 2/3 részben szapora pulzálásra váltva a zsírpárnák fellazítását végezzük a legnagyobb üvegillesztékkel.
Az automata pulzáló köpölyözővel végzett masszázs hatása:
• méregtelenítő, nyirokürítő,
• anyagcsere fokozó,
• feltöltő, simító.
A masszázshoz ajánlott hatóanyagok: kötőszövet regeneráló, fitoösztrogént tartalmazó zselék, illetve olajak.

► Nyirokmasszázs kezelés (salaktalanító kezelés)
A kezeléshez használt gép bár elektromos árammal, illetve feltöltéssel dolgozik, a kezelt testfelületre nem jut kellemetlen elektromos érzés, hanem többféle frekvenciával dolgozó ütögető, vibráló, pumpáló hatásokat tudunk vele kelteni, hol felszínesen, hol mélyre hatóan. A kozmetikus vinil kesztyűben dolgozik.
A kozmetikus keze és a kezelt személy teste között erőteljes pulzáló elektrosztatikus mező jön létre. Dolgozhatunk hatóanyaggal, akkor a kezelt felületet folpackkal fedjük be, vagy ha anélkül dolgozunk, akkor csak hintőporral. Természetesen ebben az esetben is az előbb jelzett ajánlott hatóanyagokat célszerű használni. Ennél a kezelési eljárásnál is méregtelenítéssel kezdünk, majd átváltva a gép frekvenciáját, energizálással folytatjuk. A keringés fokozásával segítünk az ödéma csökkentésében, a feszült izmok ellazításában, és hatékonyan kezelhető a narancsbőr is. Stimuláljuk a sejtfolyamatokat, fokozzuk a vérkeringést, látható ellazulást érhetünk el vele.

Az itt felsorolt testkezelési eljárások csak egy kis részlete lehetőségeinknek a problémák megoldására. Ha nincs rá lehetőségünk, hogy komplett gépparkot üzemeltessünk, és azt mindig pótoljuk az újabb technikákkal, tudnunk kell azt, hogy ezek a kezelések mindig bővíthetők egyéb testkezelő eljárásokkal, speciális masszázsokkal (pl.: cellulit masszázs), hő- és fénykezelésekkel.
Fontos, hogy az általunk választott kezeléssel mindig tudjunk eredményt elérni, bizonyítani, természetesen ehhez szükséges vendégeink hozzáállása is.

Kászonyi Andrásné

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail