Galgóczy Vanda: Örök elégedetlen típus vagyok

A Make-up Magyar Kupa sminkverseny bajnoka Galgóczy Vanda lett. Az idei verseny témája Miami Beach volt. Vandát a győzelme kapcsán kérdeztük a verseny nehézségeiről, a terveiről, beleértve a müncheni Európa-bajnokságra való felkészüléséről.

Meglehetősen messziről érkeztél a szépségszakma berkeibe…
Angol nyelvtanár, újságíró és protokoll-rendezvényszervező vagyok eredetileg, és sokáig még magamat sem tudtam sminkelni. Öt éve vagyok sminkes, bevallom, nagyon kalandos út vezetett odáig. Egy önsminkelő tanfolyamon ültette a bogarat a fülembe az oktató, hogy tehetségesnek lát. De igazából a szépségipar mindig jelen volt az életemben valamilyen formában.

Bemutatnád a mestereidet?
Simkó Lindánál tanultam az alapokat. Igyekeztem mindig tovább képezni magam – főleg autodidakta módon, de részt vettem néhány workshopon is. Majd Dudás Barbara kezei alatt készültem az előző (itt végül kicsúsztam a jelentkezési határidőből) és a mostani Beauty sminkversenyére.

Hogyan készültél a versenyre?
Dudás Barbaránál kétszer voltam a verseny előtt – sajnos nagyon messze lakunk egymástól. De otthon, Debrecenben nagyon sokat gyakoroltam, amit folyamatosan fotóztam és küldtem Barbinak, hogy jelezze, min kéne még javítanom.

Mit találtál a versenyen a legnehezebbnek?  
A témát. Elég sokféleképpen meg lehet fogni, első körben ezért egyszerűnek is tűnt. De Barbival szerettünk volna valami egyedit alkotni, amiben kicsit megjelenik a Miami-i ArtDeco is.

A győzelmeddel kvalifikáltad magad az Európa-bajnokságra. Hogyan készülsz rá?
Egyelőre még csak agyban készülök, hiszen még azt sem nagyon hiszem el, hogy megnyertem az itthoni versenyt, ami azóta az álmom, amióta csak sminkelek. A jövő év elején aztán elkezdődik a smink tökéletesítése.

Hol tartod a kupát?
A sminkszalonomban, ahol dolgozom.

Mit szólnak a vendégeid a győzelemhez?
Mindenki nagyon örül, hiszen nagyon sokan szurkoltak értem. Rengeteg gratulációt kaptam, még szakmabeliektől is, ami nagyon jól esett. Aki ismer, az tudja, hogy sokat dolgoztam ezért.

Mit tanácsolsz a következő versenyre indulóknak, mire figyeljenek?
Mindenre. Nagyon fontos az összhang. Stylist szakot is végeztem, ezért mindig, minden versenyen figyelek arra, hogy a frizura, az öltözék, a kiegészítők, de még a köröm is passzoljanak a kiíráshoz.

Kire támaszkodhattál a felkészülés során?
A családomra elsősorban, akik mindig mellettem álltak és állnak, s akik végig támogattak. Két kisgyerek mellett nem könnyű néha minden ponton helyt állni. A férjem a legfőbb támaszom, mindenben a társam. Három diploma után elsajátítani egy teljesen más szakmát és még bizonyítani is, az nem egyszerű feladat. Tudatosan, de minden szakmai segítség nélkül versenyeztem, eközben tanultam a hibáimból, ezáltal is tovább fejlődtem. Mindig alázattal viseltem, ha vesztettem.

Hogyan tovább?
A legfontosabb célom a lehető legjobbat nyújtani Münchenben.
Debrecenben oktatással is foglalkozom, és bízom abban, hogy minél több tanulónak tudom majd átadni a tudásomat. Mindig is csodáltam a nagy szakmai múlttal rendelkező sminkeseket, Dudás Barbarát vagy Sipos Zitát. Remélem, hogy jó pár év múlva az én nevem is ismert és elismert lesz országosan is!

Hogyan jellemeznéd önmagad?
Borzasztó önfejű vagyok. Ezért is készültem egyedül minden versenyemre eddig. Sosem vagyok elégedett azzal, amit csinálok. Mindig, minden munkámat ízekre szedve elemzem, és csak a hibákat látom bennük. Sajnos ilyen, örök elégedetlen típus vagyok, de talán ezen a téren is tudok fejlődni.

Szakmai hitvallásod?
Egy sminket nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Órákig el tudnék „játszani” egy-egy arcon, ami megfog. Ide illik az egyik kedvenc mondatom: A stílus nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem hogy emlékeznek rád.

Ha bármit kívánhatnál, mi lenne az?
Hogy 2018-ban Európa-bajnok legyek.

A Make-up Magyar Kupa 2017 végeredménye:
1. helyezett: Galgóczy Vanda
2. helyezett: Sigulinszki Laura
3. helyezett: Kristóf Barbara
Gratulálunk a szép munkákhoz!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail