Fotó: Adrienne Andersen/Pexels

Hatóanyaglexikon #1 – az érett bőr

A natúrkozmetika illóolajokkal, növényi olajokkal és aromavizekkel erősíti a bőrt, aktiválja védelmét. Hatóanyag-lexikon című sorozatunkban Marianna Nick natúrkozmetikai szakértő értékes nyersanyagokat mutat be olvasóinknak. Az első rész segítségével az érett bőr esetében alkalmazható leghatékonyabb természetes hatóanyagokról szóló ismereteket bővíthetitek, A-tól Z-ig.

A bőrön és a szervezetünkben is az életünkben bekövetkező változások is nyomot hagynak. A bőr változásaira reagálhatunk megelőző életmóddal, törekedhetünk jobbá tételére, de el is fogadhatjuk a maga természetességében, például úgy, hogy az öregedés szép oldalainak élvezetére összpontosítunk. Ahhoz, hogy a bőr minél tovább egészséges és fiatalos maradjon, különféle natúrkozmetikai lehetőségek állnak a rendelkezésünkre. A „frisskozmetika” például friss növényekre épül. A bázikus bőrápoló készítmények a túlsavasodás és a vele járó bőrproblémák megoldásának szándékával készülnek. A vegán életmód az utóbbi években igen népszerűvé vált. A természetes vegánkozmetika nem tűr semmilyen állati eredetű összetevőt.

A legújabb technológiákról és hatóanyagokról olvastál már? KATTINTS! 

Hatóanyagok az érett bőr számára
Az alább felsorolt nyersanyagok mind a bőr, mind pedig a lélek számára áldást jelentenek, érett bőrre alkalmazva kiváló és szembeötlő eredményeket produkálnak. Ápolják az igényes bőrt, és az időskori foltok és a kivörösödések ellen védenek. Csodálatos illatai elvarázsolnak bennünket, és emellett valamennyien környezet- és bőrbarát készítmények. Keltsük fel vendégeink lelkesedését, és használjuk ki a natúrkozmetika erős növekedést mutató piacában rejlő lehetőségeket! Segítségükkel megnövelhetjük vendégeink számát, és még nagyobb örömöt lelhetünk a szakmánkban.

A szerző szemináriumokat tart, szaktanácsadó, aromaszakértő. www.mn-turkosmetikundaromatherapie.de

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?