Hogyan legyél sminktetováló? 3. Konzultáció

Immár harmadik részéhez érkezett új videósorozatunk, amely azoknak nyújt segítséget, akik azt tervezik, hogy belevágnak a sminktetoválásba. Ha te is most kezded, akkor ki ne hagyd Vámos Mónika, smink-és orvosi tetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló hasznos tanácsait!

Számos buktatója lehet a sminktetováló pályának egy kezdő számára. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, ezért Vámos Mónika, smink-és orvositetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló számos hasznos tanáccsal szolgál új videósorozatunkban a kezdő szakemberek számára.

A harmadik részben az egyik legfontosabb mozzanattal, a konzultációval foglalkoznak szakembereink. Ez az első és legfontosabb pontja egy sminktetováló beavatkozásnak, hiszen az első alkalommal tudjuk a vendégeinket meggyőzni arról, hogy mi vagyunk a megfelelő szakemberek a számára.

Ez a bizalomépítés. A sminktetoválás a kozmetikának egy olyan szegmense, ahol mindig új vendéggel találkozunk, és úgy könnyebb elkezdeni a munkát, ha már előre kiépítünk egyfajta kapcsolatot. Ezen kívül a konzultációnak az is a feladata, hogy megtudjuk, hogy a vendég mit szeretne. Kérjük meg, hogy mondja el, miért jött el hozzánk, nekünk pedig az a feladatunk, hogy elmondjuk, hogy ezt hogyan lehet megvalósítani.

A sminktetoválás kétféle célt szolgálhat: egyrészt korrekciós beavatkozás, másrészt esztétikai okok miatt keresnek fel bennünket. Például, hogy változtatnának a színeiken, vagy olyan asszimetriát látnak, amelyet szeretnének korrigáltatni. Ezeket mind pontosítani kell velük. Nagyon fontos az is, hogy tájékoztassuk a vendéget a sminktetoválás összes előnyéről és hátrányáról, amely alapján el tudja dönteni, hogy ez a legmegfelelőbb beavatkozás-e a problémájára.

Ha jó a kommunikáció és megfelelő a tájékoztatás, akkor sokkal kevesebb lesz a reklamáció is 

Figyeljünk arra, hogy az otthoni ápolási teendőket is megosszuk a vendégeinkkel, hiszen a munkánk sikere azon is múlik, hogy a kuncsaftunk betartja-e azokat a szabályokat, amelyek ilyenkor kötelezőek. Például, hogy nem megy szoláriumba vagy, hogy megfelelően ápolja a bőrét.

Esetenként felmerül az is, hogy szükséges-e a tetoválás előtt előápolás, mint például a túlságosan száraz ajkak, vagy a hámló bőrfelszín kezelése. Ezekben az esetekben jó tanácsokkal kell ellátni a vendéget, hogy mi a teendője otthon, hogy mire elérkezik a tetoválás napja, a megfelelő bőrállapottal érkezzen hozzánk. Így nekünk sem okoz gondot a munka során.

Az első két részt láttad már? KATTINTS! >>

Egy sminktetoválás 2-3 órát vesz igénybe, ezt az időszakot kihúzzuk a naptárunkban, majd a vendég nem jön el. Tapasztalatok szerint az a vendég, aki a konzultációra eljön, az az időpontra is el fog jönni. Érdemes ezért egyfajta biztosítékként egy kisebb összeget elkérni a konzultációért, amelyet később jóváírhatunk a kezelésnél.

Szakembereink azt javasolják, hogy ha a vendég már ott van a konzultáción és mondjuk szemöldököt szeretne tetováltatni, akkor egyúttal rajzoljuk be a szájat és a szemet is, mert nagyobb eséllyel jelentkezik be később ezekre a beavatkozásokra is. Így tudunk egy vendégből többet csinálni. 

A konzultáció ugyancsak lehetőséget biztosít arra, hogy tájékoztassuk a vendégünket a formanyomtatványokról, illetve aláírassuk azokat, hiszen ezek nélkül nem végezhetünk semmilyen beavatkozást.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail