Vámos Mónika, smink-és orvosi tetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló hasznos tippket és ötleteket adnak majd a sminktetoválással kapcsolatban

Hogyan lehetsz sminktetováló?

Te is gondolkodtál már azon, hogy megtanulod a sminktetoválást, és nem tudod, hogyan kezdd el? Tisztában vagy azzal, hogy milyen előnyei és buktatói vannak ennek a pályának? Új, kezdő sminktetoválóknak szóló videósorozatunkban tapasztalt szakemberek hétről-hétre arról beszélnek, hogy mire kell és érdemes figyelni annak, aki ezt a területet választja.

Vámos Mónika, smink-és orvosi tetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló számos hasznos tanáccsal szolgál majd új videósorozatunkban a kezdő szakembereknek.
Az első részben azt boncolgatják, hogy hogyan váltsunk zökkenőmentesen “pályát”, vagyis kozmetikus vendégkörről hogyan álljunk át a sminktetováló vendégkörre.

Ez azért nehéz, mert a kozmetikai szakma jellegzetessége, hogy rendszeresen visszatérnek a vendégek, míg a sminktetoválásnál egészen másként jönnek vissza hozzánk a kliensek. Sminktetoválásnál ugyanis a vendégek 2-5 évente jelennek meg újra. Ezért segítség lehet, ha időközben – legalábbis az elején – megtartjuk a kozmetikai kezelésekre járó vendégeket, így napi 10-15 kezelést elvégezhetünk, és ennyi vendég között már potenciálisan találkozhatunk sminktetoválással kacérkodó vendéggel is.

Vámos Mónika egyetértve kolléganőjével szintén azt javasolja, hogy tartsuk meg a kozmetikai vendégeinket, hiszen amúgy is szeretjük őket. Tanácsként hozzátette, hogy érdemes kijelölni egy-egy napot a héten, amikor a sminktetoválásra jelentkező kliensekkel foglalkozunk csak. Így azt is fel is tudjuk mérni, hogy hány főt tudunk fogadni egy nap alatt, ez segítség a jövőre nézve is.

Az első részben szó esik arról is, hogy mennyire fontos, hogy milyen oktatót, tanfolyamot választunk, és az is, hogy kinek érdemes egyáltalán belevágnia a sminktetoválásba. Az oktatások széles kínálata mellett a legfontosabb ugyanis a bennünk rejlő motiváció. A tapasztalt szakemberek szerint sminktetoválásba csak akkor érdemes belekezdeni, ha valaki nagyon elszánt, és időt, energiát és pénzt nem kímélve gyakorol és tanul. Hiszen a tanfolyam elvégzése után még nagyon sok a teendő, míg megfelelő áron, megfelelő minőségben kínálhatjuk a szolgáltatásunkat.
Fontos az is, hogy egy kezdő hogyan építi ki a klientúráját, hogy hogyan kommunikál a vendégekkel, tud-e nekik segítséget nyújtani abban, hogy szüksége van sminktetoválására, és ha igen, milyenre. Egyszóval tudjon tanácsot is adni.

Ezeket a témákat boncolgatják hétről-hétre szakembereink új videósorozatunkban.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail