Horváth Fruzsina: Eleinte csak magamat akartam megtanulni sminkelni

Amikor idén tavasszal elindítottuk az év színével, a classic blue-val készülő sminkek versenyét, még nem gondoltuk volna, hogy a koronavírus-járvány közbeszól, és sokan saját magukat sminkelik majd a karantén alatt. Gyönyörű alkotások születtek a nehézségek ellenére is, olvasóink pedig döntöttek: Horváth Fruzsina munkáját ítélték a legszebbnek. Fruzsina - aki ezúttal modellt sminkelt - egyébként alapvetően azért tanult meg sminkelni, hogy magát ki tudja festeni.
Horváth Fruzsina versenysminkje

Miért választottad éppen a sminkes pályát?
Horváth Fruzsina: Először csak szerettem volna megtanulni magamat szépen kisminkelni. Tanulmányaimat egy divatképzéssel kezdtem, de hamar beleszerettem a szakmába és tudtam, hogy innentől nincs megállás. Azóta elvégeztem egy mesterképzést és most a professional-képzést csinálom. Közben elvégeztem az 1D pillázást is, de a sminkelés lett számomra az, amiben kitudok teljesedni.

Szoktál versenyeken indulni, vagy a Beauty online sminkversenye ritka alkalmak egyike volt?
H.F.: Igen, nagyon sok versenyen indulok. Majdnem mindegyiket megnyertem vagy második lettem, de, ami igazán boldoggá tesz, amikor a szakmai zsűri ítél meg a legjobbnak. Ezzel visszaigazolást kapok, hogy jó úton haladok. A Make-up Studio-s “karanténos”, és a mostani Inglotos 1. hely számomra most a legnagyobb öröm. Amiért nagyon hálás vagyok a páromnak is, hiszen mindig támogat és segít a céljaim elérésében.

Van, aki segít neked, akitől tanácsot kérsz, felkészít a versenyekre?
H.F.: Faragó Zsuzsanna Suu az oktatóm. Az alapoktól kezdve mindent tőle tanultam, és ő szokott minden verseny előtt felkészíteni. Nagy erőt ad, hogy egy ilyen profi sminkmester, mint ő, bízik bennem és mindenben támogat. Fantasztikus sminkes és oktató!

Melyik a kedvenc technikád? 
H.F.: Mostanában a Cut crease vonalas. Szeretem a minél technikásabb sminkeket, ahol tényleg lehet alkotni.

Milyen sminket szeretsz leginkább készíteni?
H.F.: Bármilyen sminket örömmel elkészítek. Hiszen a szakmám szerelmese vagyok.

Kitől kérsz tanácsot, ha bizonytalan vagy?
H.F.: Ha tanácsra van szükségem, akkor az oktatómhoz fordulok, hiszen teljesen megbízom benne. Mindig inspirál, és segít a fejlődésemben! Meghallgatja az ötleteimet, és ha kell, segít a megvalósításban, hiszen egy versenyen nem csak a smink számít, hanem a kiegészítők is.

Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Van kitűzött cél?
H.F.: A Professional képzés után egy filmes sminkes kurzus vonz igazán. Az oktatásokon bele-bele kóstolhatunk ennek a szakmának is a  rejtelmeibe, és nagyon megtetszett!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail