Hovorka-Miskolczi Kinga: A versenyzés nagy szerelem

Magyar és nemzetközi bajnok, sminkoktató, fotózások és színpadi produkciók keresett sminkese, a Babor trénere, és még sorolhatnánk azokat a területeket, ahol már letette a névjegyét. Sokoldalú, tehetséges, és tele van lelkesedéssel. Hovorka-Miskolczi Kingával beszélgettünk.

„Mindig azt mondom a tanulóimnak, hogy versenyezzenek! Soha, sehol nem lehet annyit gyakorolni, mint egy versenyre való felkészülés során.”- kezdi Kinga. „A versenyzés megtanít gyorsan és precízen dolgozni, és nagyon sok olyan témával lehet találkozni a felkészülés során, amivel amúgy nem. Egy-egy verseny jó alkalom a portfolió bővítésére is, hiszen ezek az alkotások profi modellel, stylinggal, fodrásszal, profin befotózva készülnek el. Ismeretségeket, kapcsolatokat is lehet így építeni, ha pedig ügyes és eredményes valaki, akkor egy szép eredmény országos vagy nemzetközi hírnevet hozhat.”

Hovorka-Miskolczi Kinga 2004-től dolgozik sminkesként, már a kozmetikus iskolát is a sminkelés miatt választotta. Az első verseny, amit megnyert, a Kék Gyémánt Tanuló Kupa volt. Azóta számtalan díjat mondhat magáénak, többszörös magyar bajnok, International Makeup Award győztes, és OMC ezüstérmes. „Külföldön azért is izgalmasabb versenyezni, mert mások az elvárások, nem tudhatod előre, hogy mit akar látni a zsűri.”- meséli nekünk.

 A modellen akár 50% is múlik

„Egy jó eredményhez jó csapat kell.  Hihetetlenül sok múlik a stábon! Kell, hogy legyen melletted jó fodrász, stylist. A modellen pedig majdhogynem 50% múlik, hiszen ő adja el a sminket. Egy versenyen a nüanszok is számítanak: a modell hogyan mosolyog, hogyan mozog a színpadon, milyen a kisugárzása. És legyen türelmes, akkor is mosolyogjon, ha fáradt.”- árulja el nekünk Kinga.

Kell egy jó mentor!

Kinga a mai napig számít mentorai szakmai véleményére a munkáival kapcsolatban. Tanuló korában Dudás Barbara készítette fel őt a versenyekre, az ő munkásságára a mai napig felnéz. A két világbajnokságra Nanara Berezna készítette fel őt, és Sipos Zitához is mindig lehet szakmai segítségért fordulni – meséli. Mára pedig ő maga is készít fel versenyzőket, és számos professzionális kurzust tart Budapesten és Szegeden.

A karrierjét mindig tudatosan építette, de gyakran az is előfordul, hogy a lehetőségek találják meg őt. „Az a fontos, hogy az ember felismerje ezeket. Például nagyon örültem filmes felkéréseknek, és idén három darabot is sminkelek a Szegedi Szabadtéri Játékokon”. Kingát számos menyasszony és celeb választja sminkesnek a nagy eseményhez. „Soha nem unom meg, hiszen minden arc egy új feladat.” – fogalmaz. „Ami a leginkább örömet okoz, az az oktatás. Nagyon megtisztelő például, hogy a Babor trénereként dolgozom. Az pedig külön büszkeség, amikor a tanulóimnak lehetőséget adhatok, és  együtt dolgozhatunk egy-egy fotózáson vagy produkcióban. Számomra ez az igazi siker.”

További érdekes és hasznos cikket a legújabb We Love Make-Up Magazinunkban találsz! 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail