A győztes csapat: Kovács Petra, Molnár Mária (szakoktató, felkészítő tanár), Gábriel Eszti és Kiss Viktória

Idén is indulunk a Diákolimpián!

A novemberben megrendezett 2. Diákolimpia kozmetikus tanulóknak szóló verseny harmadik helyezettje a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskola  csapata lett. Felkészítő tanárukkal, Molnár Mária szakoktatóval beszélgettünk.

Először is gratulálok a 3. helyezéshez! Mit jelent a számotokra ez a díj?
A díj büszkeséggel tölt el minket és bíztatást jelent, hogy érdemes megmérettetnünk magunkat, mert a befektetett idő és energia meghozza a gyümölcsét.

Hova tettétek a győzelmi oklevelet?
Az oklevelet az iskolai faliújságra függesztettük ki, így minden tanulónk-oktatónk értesült az örömteli eredményről.

Mutasd be, kérlek az iskolátokat, mi mindent lehet nálatok tanulni?
Iskolánk, a Szombathelyi Szolgáltatási Szakképzési Centrum Oladi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 1986 óta működik Szombathelyen. Szakmai profilja a könnyűipar, egészségügy, egészségügyi technika, szépészet és a szociális ágazat.

Mennyiben más nálatok a kozmetikusképzés, mint máshol?
Iskolánk egyik legnépszerűbb képzési formája az általános iskolából jelentkezők körében a szépészet ágazatban indított szakgimnáziumi képzés, ahol a  négy évfolyam alatt a tanulók már konkrét gyakorlati és elméleti felkészítésben részesülnek és szakmai érettségit tesznek.  A sikeres érettségi vizsga után a fodrász illetve kozmetikus szakmát választhatják. Két éve kezdődött iskolánkban a kozmetikus felnőttképzés, valamint másik iskolában szerzett érettségi után is lehet tanulni nálunk kozmetikus szakmát.

Milyen terveitek vannak az oktatás terén?
Iskolánk folyamatosan keresi a lehetőséget a szakmai továbbfejlődés biztosítására, terveink között szerepel a felnőtt kozmetikus képzés újabb osztályainak indítása, gyakorlati termünk fejlesztése, speciális tanfolyamok, pl. microblading, műkörömépítő képzések indítása.

Hogyan választottátok ki a győztes csapat tagjait? Kik készítették őket fel?
A Diákolimpiára Molnár Mária szakoktató hívta fel a figyelmet és készítette fel  a három versenyzőt, akik  lelkes kis csapattá verbuválódtak. A  szép eredményben benne van Devecseriné Bita Veronika, Fliegler Nóra, Bársony Ágnes oktatók munkája és bíztatása is.

Idén is indul az iskolátok?
Szeretnénk indulni a versenyen, mert mindig öröm szakmai megmérettetésen részt venni.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?