Fotó: Freepik.com

Készüljünk fel a nehéz helyzetekre!

A koronavírus-járvány mindenkit váratlanul érintett, a szalonok és cégek bezárása, a gazdaság leállása sokakat hozott nagyon nehéz helyzetbe, hiszen akinek nem volt tartaléka - márpedig sokan voltak így vele -, nem tudott mihez nyúlni azokban a hónapokban, amikor dolgozni sem lehetett a kozmetikákban. De hogyan lehet felkészülni az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre, ha lehet egyáltalán?
Fontos leszögeznem, hogy a váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni. Éppen az a lényege, hogy egyszer csak beüt a “ménkű”, valami olyan történik, amire nem számítottunk, nem készültünk fel rá. Két dolgot tehetünk ilyenkor, és erre tanít most is a koronavírus-válság: igyekszünk jól és gyorsan reagálni, illetve közép-hosszútávon tanulni a helyzetből.
Törekedjünk arra, hogy ne kétségbeessünk, hanem inkább a legkisebb veszteséggel – vagy akár nyereséggel – jöjjünk ki az ilyen váratlan helyzetekből. Bár az iparág, amelyben dolgozunk meghatározza, hogy hogyan hat ránk az aktuális történés, de még több múlik azon, hogy mi hogyan reagálunk. A szállodaipar és a gasztronómia területén tízezrek veszítették el a munkájukat, ugyanakkor voltak olyan éttermek, amelyek addig félgőzzel, a la carte étlappal működtek, a karantén alatt pedig megháromszorozták a forgalmukat az elvitelre készült ebédmenüvel. Nem csupán az határozza meg a sorsunkat, ami történik velünk, hanem az is, ahogyan reagálunk bizonyos helyzetekben.
A váratlan helyzetekre a hétköznapi értelemben nem lehet felkészülni, de nagyban meghatározza a sikerünket, hogy az előző nehéz helyzetekből mit tanultunk. Most az lesz a kérdés, hogy a koronavírus-járványból milyen tanulságokat vonunk le. Aki figyeli a világgazdaságot, láthatja, hogy a legnagyobb szereplők már azon dolgoznak, hogy következtetéseket vonjanak le a történtekből és ezeknek megfelelően alakítsák át az egész működésüket.
A munkáltatók eddig nehezen engedték a home office-t, ezentúl már szinte kötelező lesz – természetesen azokban a munkakörökben, amelyekben ez lehetséges. Ám személyes szinten is működik mindez. Le kell vonnunk a ránk és a családunkra nézve fontos tanulságokat, és meg kell tennünk a szükséges lépéseket. Most, a világválság közben nem elég, ha vágyakozunk a régire, igyekszünk mindent megtenni, hogy minden visszaálljon az eredeti kerékvágásába. Nem fog. A jövőbeli sikerességünket a mostani tanulásunk fogja meghatározni.
Segít az önsimeret
Belső kapaszkodók, szociális háló, felkészült tanácsadók. Ez a három, ami segíthet abban, hogy egy karrierkrízisben, amikor elveszítettük a munkánkat és/vagy a jövőképünket meg tudjuk találni a stabilitást. Lerágott csont, de nincs más. Újra és újra ide térünk vissza: önismeret-önbizalom-döntés-változtatás. Ezek az egymásra épülő “fázisok” azok, amelyek segítenek elkerülni az összeomlást. Bármely útját is választod az önismeretnek, meg fog erősíteni téged, és ez lesz az, amire az önbizalmad épül, amely segít a nagy döntések meghozatalában és ennek következtében az új utak megtalálásában.
Az élet nem könnyű, sosem volt az. Ezért is van olyan nagy szüksége minden embernek a szociális kapcsolatokra, családra és a barátokra. A karantén alatt felértékelődött, úgyis mondhatnánk, hogy ismét a helyére került a személyes emberi kapcsolatok jelentősége. Az élet nagy válságai megtanítanak bennünket arra, hogy mekkora erő van abban, ha nem vagyunk egyedül, ha ott van valaki, aki támogat a figyelmével, kapcsolódik és átölel, ha kell.
A válsághelyzetek sajátja, hogy az, aki benne van, nehezen lát ki belőle. Forog benne körbe-körbe, reggeltől-estig ugyanazokon a síneken járnak a gondolatai, és nem látja a kivezető utat. Ez nem valamiféle hiányosságra utal, ez a normális. Ilyenkor van szükség olyan szakemberre, aki képes más nézőpontokat behozni, aki segít abban, hogy olyan megoldási módok is előkerüljenek, amelyekre magunktól biztosan nem gondoltunk volna. Lehet ez a szakember pszichológus, pszichiáter, karrier coach, tanácsadó, ha megfelelő tapasztalattal rendelkezik, fog tudni segíteni kilátni a saját dobozunkból.
Összefoglalva talán elmondhatjuk, hogy a nehéz helyzetek kezelésében, az összeomlás elkerülésében nem valamiféle ad hoc megoldás segíthet, hanem a hosszútávú, tudatos építkezés, az önbizalom megerősítése és a változtatás képessége. Ha valamit megtanultunk a karantén alatt, akkor az az, hogy ezekre még biztosan szükségünk lesz a közeljövőben.
Legyen egy B-terv
A gyors reagálási képesség és a nehéz helyzetekből való tanulás mellett van egy egyszerűnek látszó, mégis sokak által mellőzött dolog, ami segíthet. Ez a B-terv. Ha megkérdeznénk magyar emberek ezreit, hogy van-e B tervük, azt hiszem a legtöbben nemmel válaszolnának. Akiknek pedig van, azok is inkább álmokkal mint kidolgozott tervekkel rendelkeznek. Messzire vezetne, hogy elemezzük, miért lehet ez így. Nézzünk meg inkább a B-tervvel kapcsolatban egy mellette és egy ellene szóló érvet.
Karrier tekintetében B-terv mellett szól a kitettség csökkentése. A globális gazdaságra ható erők, ahogy most is tapasztalhattuk, tőlünk teljesen független mégis elsöprő hatással lehetnek ránk és a karrierünkre. A legtöbben így vagy úgy, de kapcsolódnak nagy multinacionális vállalatokhoz, országos programokhoz, Európai Uniós támogatási rendszerekhez. Ezekben a helyzetben a kitettség világos, egyéni mozgásterünk, ráhatásunk vajmi kevés van. Egy választásunk lehet: rendelkezünk egy olyan B-tervvel, amely vész esetén megoldást jelenhet, legalább olyan boldogságot és anyagi biztonságot nyújtva számunka, mint amilyen az A-terv volt.
A sikerért meg kell dolgozni. Minden energiánkra, figyelmünkre szükség van ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célt. Akiknek van B-tervük, sokszor gondolnak arra, hogy mi lenne, ha mégis azt választanák az A-terv helyett. Amikor jönnek a nehézségek és újabb motivációt kellene találni a folytatáshoz, megszólal egy kis hang és azt mondja: hagyd ott az egészet. Ilyenkor nehéz mérlegelni, hogy a B terv csupán megfutamodást jelentene, vagy itt az ideje a váltásnak.

Ha belső fejlődésre vagy külső fejlesztésre van szükséged, Kertész András coachként, trénerként és tanácsadóként segít a változásban.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail