Marion, a kaméleon sminkmester

Akkor válik valaki igazán jó sminkessé, ha nem csak technikailag tudja elkészíteni a tökéletes sminket, hanem a trendeknek megfelelően folyton megújul. Talán ez jelenti a nagyobb kihívást, hiszen nem csupán folyamatos tanulást igényel, de tudni kell elengedni azt a trendet vagy technikát, amely a munka során az alkotó szívéhez nőtt. Marion Moretti pont ezért népszerű a sminkmesterek között, mert nem csak sminkjét, de egész külsejét képes szinte hétről-hétre megváltoztatni.

Marion Moretti a franciaországi Nice-ben végezte el a sminkes akadémiát 2010-ben. Már az akadémia is felfigyelt tehetségére, és le is szerződtette a Make up forever-höz. Marion szenvedélye már kislány korában kezdődött.

„Nagyapám sminkeket árult fodrászatoknak, ott szerettem bele a festékekbe” – árulta el egy francia lapnak Marion, aki nem csak sminkesként dolgozik, hanem tanít is. Előző foglalkozása digitális project manager, vagyis így alakulhatott ki nála a trend, hogy minden változásról újabb bejegyzést készítsen, és ezt a marketingfogást saját imidzse építésére használja.

Marion az évek során igazi átváltozó művésszé vált. Először úgy tűnt a dark beauty vonal áll hozzá közel, de igazából kísérletezni szeret a színekkel. Nem csak sminkjei különlegesek, hanem mellette a hajszíne is rendszeresen változik. Innen kapta a kaméleon nevet, és ehhez hűen posztolja is az újabbnál újabb képeket.

„A smink lehetővé teszi számomra, hogy megváltoztassam az arcomat, olyanra, amilyenre csak szeretném. Minden nap akár új arcom lehet a hangulatomtól függően.” – mondja Marion, akinek szinte már ars poeticája lett, hogy ne legyen minden nap ugyanaz. Marionra egyébként a celebvilág is felfigyelt. Idén a híres tetováló művészből lett sminkmárka tulajdonos, Kat von D vendége volt, aki 10 éves fennállást ünnepelte. Aranyozott, óriásszempillás belépője elképesztően hatásos volt.

Fotók: Pinterest és Instagram/marioncameleon

 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?