Pesti Antal: Légy Te a változás!

Egyedülálló, szívmelengető és hasznos kezdeményezést indított útjára Pesti Antal, az Innoshape Kft. tulajdonosa a közösségi médiában.  A Légy Te a változás! elnevezésű csoportnak immár több, mint 500 tagja van, akik mind arra várnak, hogy mikor tehetnek jót. És teszik minden alkalommal, amikor csak lehetőségük adódik. Elég csak annyi, hogy valaki elkísérnek a zebráig, vagy segítenek a csomagokat elvinni az autóig egy bevásárlóközpontban olyannak, aki jól láthatóan segítségre szorul. S hogy hogyan kezdődött? 

Egyedülálló, szívmelengető és hasznos kezdeményezést indított útjára Pesti Antal, az Innoshape Kft. tulajdonosa a közösségi médiában.  A Légy Te a változás! elnevezésű csoportnak immár több, mint 500 tagja van, akik mind arra várnak, hogy mikor tehetnek jót. És teszik is minden alkalommal, amikor csak lehetőségük adódik rá. Elég csak annyi, hogy valakit elkísérnek a zebráig, vagy segítenek a csomagokat elvinni az autóig egy bevásárlóközpontban olyannak, aki jól láthatóan segítségre szorul. S hogy hogyan kezdődött?

“Egyike vagyok annak a hétmilliárd emberi lénynek, aki jelenleg él a bolygón. Mindannyiunknak az a legfontosabb felelősségünk, hogy az emberségről és a világ jobbításáról gondolkodjunk, hiszen ez befolyásolja leginkább a jövőnket. Nem azért születtünk a Földre ebben az időszakban, hogy problémákat termeljünk magunk körül, hanem azért, hogy javulást hozzunk.” –
Tendzin Gyaco, a dalai láma ♥️

Több ezren írtak és jelentkeztek Pesti Antal Facebook-posztjára, amelyben egy hajléktalan férfinek, Zoltánnak kért segítséget. Eleinte csak munkát keresett neki, majd, miután meglett, ruhákat, cipőket, szállást, és könyveket is szerzett neki. Bizony, könyveket, hiszen Zoltán nagyon szeret olvasni, koldulás és ivás helyett inkább olvasott.
– Többször láttam már Hűvösvölgyben Zoltánt, egy köztéri kúton vizet vételezni. Sosem ittas, józan életű. Most pont egy pénzügyi könyvet olvas. Hűvösvölgyben tevékenykedik, egy ingatlan kertjében dolgozik időközönként. Azt mondta “jó lenne több munka, hátha meg tudná szakítani a majd 3 éves parkban alvást……” – írta első posztjában Antal, aki még a saját bőrdzsekijét is odaadta Zoltánnak, akit sikerült elindítania, pontosabban visszalendítenie a munka, és a normális élet világába.
– Ez az eset indította el bennem a gondolatot, hogy mozgalmat indítsak azoknak, akik hisznek abban, hogy sok kis dologból nagy dolgok jöhetnek létre. Azoknak, akik hiszik, hogy nincs veszve a világ! A csoporttagoknak nem kell mást tenniük, csak 48 órán belül két embernek segíteni, jót cselekedni. Nem kell feltétlenül nagy dolgokban gondolkodni, csak mindenki tegye azt, ami megszólítja. – mondta el Antal, aki hozzátette: nagy örömmel látja, hogy milyen sokan csatlakoznak a csoporthoz. – Nagyon jó érzés látni a posztokat, hogy mennyi segítőkész ember van. Hisszük, hogy ha csak egy kicsit is, de meg tudjuk változtatni valaki másnak az életét, legyen akár csak pillanatnyi nehéz helyzetben, vagy hosszabb távon szorul támogatásra.  Folyamatosan történnek velünk a csodák. Volt már lépcsőn lehozott babakocsi, csomagcipelés a bevásárlóközpontból a kocsiig, ételt vittek hajléktalanoknak. Volt, aki egy kisgyereknek adott kölcsön játékot hogy ne sírjon. Mások az időseket kísérték át a zebrán. Ilyen kis “apró” csodák történnek velünk.
S hogy mi a cél?
– A cél az, hogy a morfogenetikus mező miatt a kritikus tömeg elérése után azokra is kihatással legyünk, akik nem tudnak a “jócselekedet-láncról” – tette hozzá mosolyogva Antal.

 

Fotó: Facebook


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail