Pillázzunk együtt a Beauty-n!

Nagyon izgalmasnak ígérkezik az idei Beauty Forum kiállítás keretén belül megrendezett PillaGála! Az eseményre való érdeklődés is mutatja: a kereslet óriási, sokakat érdekel, sokan foglalkoznak vele. Ennek jártunk utána. Kiderült, hogy milyen új trendek várhatóak, hogy alakult a piac, és miért fontos a cégeknek a Beauty Forumon való megjelenés.

A szépségipar egyik, ha nem a legdinamikusabban fejlődő szegmense a szempilla-hosszabbítás, amely megannyi lehetőséget rejt magában. Gondoltuk, hogy még egy utolsó pillantást vetünk az esemény előtt a piaci helyzetre, a trendekre a Pillagála résztvevőivel és támogatóival.
– A dinamikus fejlődés számokkal bemutatva a leglátványosabb. Nagyjából 8 évvel ezelőtt a 0.20, 0.25 mm – ez kétszer vastagabb mint egy átlag európai nő természetes pillája – átmérőjű pillák voltak a leggyakoribbak. Ma 0,07-es vastagság az egyik legkeresettebb, de sokan dolgoznak 0,03 átmérővel – tájékoztatott Misi Angelika az Elit Cosmetix Kft.-től. – Anno egy saját szálra egy műpilla került, ma már a megfelelő szálmérettel akár 10-15 darab is felkerülhet egy szálra. Ez az irány magával vonzotta a technikai fejlődéseket, illetve az eszközök alakulását is. Ez a rohamos változás pedig megalapozta, hogy az érdeklődés megmaradjon, illetve egyre fokozottabb legyen a pillaviselők körében. Ezen kívül még számos ok miatt keresett a pillaépítési szolgáltatás, hisz lerövidíti a reggeli szépítkezési időt, egy jól megtervezett pillasor fiatalít, ápol, ha kell, eltakar. Ráadásul, mivel egyre vékonyabb szálakból építünk, a trendnek megfelelően rendkívül lágy, természetes pillasort lehet építeni.
Mint megtudtuk, most inkább a rövidebb és dúsabb (3-6D) volume technikával készített szempillasor a divat.
– Az előző években mindig törekedtünk a tökéletes “frame” vonalra, precíz átmenetre  – mindezt több mérettel, és akár több ívhasználatával elérve -, ez 2019-re kissé megváltozik, ugyanis a pillatrendet meghatározó országokban már dübörög a Camellia szempilla, amit hamarosan Magyarországon – először nálunk – lehet kapni. A rövidebb és hosszabb pillák váltakozása energikus, dús, mégis hihetetlen természetes pillasor kialakítására alkalmas – tette hozzá Angelika, aki szerint kulcskérdés számukra a szépségipari szakemberekkel való közvetlen kapcsolattartás, valós kommunikáció, ezért lesznek ott a Beauty Forumon, hiszen ez ott tökéletesen megvalósulhat.

Angyalné Tóth Katalin, a Baalbek Stúdió oktatójának személyes tapasztalata, hogy amikor a vendégek első alkalommal építtetnek műszempillát, kissé aggódnak, hogy melyik technika mellett döntsenek. Nem tudják elképzelni, hogyan fog állni nekik.
–  Ilyenkor javasoljuk, hogy kezdjenek a klasszikus 1D technikával. Miután megszokták és dúsabb pillára vágynak, 2D- 3D technika a következő lépcső, amely nagyon természetes és nem túl kihívó hatást eredményez. Amennyiben ez sem lenne elég, úgy a 6D technika a legmegfelelőbb választás.  Hárnási Ildikó a Baalbek Stúdió szakmai vezetője hozzátette, hogy a Beauty Forum azért fontos számukra, mert évek óta biztosítja számukra, hogy személyesen mutassák be újdonságainkat a szakmai érdeklődőknek, és találkozzanak a jelenlegi és potenciális partnereinkkel.

Az Aceimport Kft. képviseletében Bartok Réka arról is beszélt, hogy a pillázás azért éli virágkorát, mert már nem az extra szolgáltatások közé tartozik, hiszen mára már mindenki számára elérhető. A hölgyek többsége már el sem tudja képzelni az életét nélküle. A trendekkel kapcsolatban hozzátette: az Oroszországból származó volume technika meghódította Közép-Európát. A jelenlegi fejlesztések a tökéletesítésére fókuszálnak. Talán a legjobb példa a szabadalmaztatott Multi D Tiara és Wave pillák.

 

Mivel a PillaGálára több mint 200 regisztráció érkezett, így mostantól várólistára kerülhet az, aki elküldi a jelentkezését, hiszen a terem kapacitása véges. De aki a kétnapos Beauty Forum kiállítás programjára kíváncsi, ide kattintva megtekintheti!  

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?