Pixelhatású szemöldökök mesterfokon

Ombre Selection. Az ombre szemöldöktetoválás, amellett, hogy nagyon tetszetős és elegáns, kifejezetten trendi is, hiszen a poros-púderes, sminkelt szemöldököt idézi. Széles teret ad kreativitásunknak és játékos fantázia rejlik benne.
Lássuk az általam kifejlesztett, négyféle egyedi ombre-technikát!

Teljes szemöldöksatír

Eleinte csak a hagyományos kivitelezésű szemöldöksatírozást alkalmazták a tetoválók. Többnyire úgy készült, hogy először keretszerűen a formát „ütötték be”, majd az egészet egyféle színnel egyenletesen besatírozták. Majd a 2000-es évek közepén megjelentek a maihoz képest lényegesen egyszerűbb kivitelezésű szálazott szemöldökök, amelyek szintén óriási változáson, fejlődésen mentek keresztül az utóbbi néhány évben. Mindeközben újra a satírozott szemöldöktechnikák felé nyitott a szakma. Ekkorra már tulajdonképpen a dekorkozmetikumokkal formázott poros-púderes szemöldököt igyekeztünk megalkotni tartós, sminktetovált kivitelben, mind a tetováló szakemberek, mind a vendégek elvárásainak eleget téve.

Púderes szemöldök technika

A sminktetováló szakma tehát egyre inkább a porhatású, púderes-pixeles satírozási technikának a megvalósítására, fejlesztésére fókuszált. A rengeteg kísérletezésnek, gyakorlásnak köszönhetően egyre szebbé, tökéletesebbé vált a kivitelezése. A sminktetováló művészek valószínűleg egymásra is inspirálóan hatottak és hatnak, mert jól látható, hogy futótűzként terjedt el az egész világon a púderes hatású szemöldöktetoválás. Még azok a vendégek is ezt a technikát kérik sok esetben, akik korábban nem kedvelték a hagyományos satírozott szemöldöktetoválást. Hiszen sokkal elegánsabb, esztétikusabb és természetesebb hatású a megjelenése, mint az elődjéé.

Hallgasd meg Méhn Tünde előadását az Őszi Beauty szakkiállítás Kozmetikai színpadán, október utolsó hétvégéjén a Lurdy Házban!

Ombre szemöldök-technikák

A púderes hatású szemöldöktetoválási technika kiteljesedése ez, amelyben már nemcsak a púderes jelleg, hanem egy sötétebb színből világosabb színbe történő átmenet is megfigyelhető. Szükséges volt ugyanis a vendégek egyedi sajátosságai alapján a szemöldököt bizonyos területeken sötétebbre, máshol pedig világosabbra készíteni. A legelső ombre technikám az Ombre Forte volt, amely osztatlan sikert aratott a hölgyek körében. Az élet úgy hozta, hogy az egyedi, személyre szabott alkotáshoz szükségem volt még többféle ombre-technika kifejlesztésére, hiszen a vendégek sajátosságai igen eltérőek. Így alakult ki az Ombre Misty, Ombre Andante és OmbreMix szemöldöktetoválási technika. Mi jellemzi őket?

Ombre Forte esetén a szemöldök alsó részét középen egész sötétre tetoválom, majd felfelé és oldalra lágy színátmenetet képezek.

■ Az Ombre Misty-technikánál a szemöldök középső részét hagyom sötétebbre, abból kiindulva minden irányban lágyítom, eldolgozom a színt. Könnyed, légies formát kapok általa, amely akkor is szépen harmonizál a vendég arcával, ha nem vagy csak enyhén sminkeli magát. Ez a technika ideális választás lehet akkor is, ha a vendég ritkás, de szépen ívelt szemöldökkel keres meg minket.
■ Az Ombre Andante során még tovább játszottam a tónusokkal, mert megfigyeltem, hogy a vendégeim egy részének ugyan szép sűrű a szemöldöke a szemzugoknál, ám kifelé haladva fokozatosan elvékonyodik, szinte pihéssé válik. Számukra az Andante is ideális választás: a szemöldök külső részét ombre-satírral sötétítem, egészen a szemöldökcsúcsig és még azon is túl. Befelé haladva finoman halványítom, gyengédebb, lágyabb árnyalatot adva a szemöldöknek.
OmbreMix esetén pedig a fenti technikák valamelyikét szálazással és szálak közti ombre-satírozzással társítom. Ezzel a technikával igazán személyre szabott szemöldöktetoválások készíthetőek.

A képre kattintva tekintsd meg galériánkat! 

Mikor melyik technika?

Ahhoz, hogy meg tudjuk állapítani, hogy melyik típust alkalmazzuk a vendégünkön az Ombre Selection-technikák közül, a következő tényezőket fontos figyelembe venni:
Arcforma – A négy ombre-technika az arcot négy különböző módon formálja, így az előnyös vonásokat hangsúlyozhatjuk, az esetleg kevésbé előnyösekről pedig szinte észrevétlenül terelhetjük el a figyelmet. Keskenyebb archoz, illetve keskeny orrnyereghez inkább az Ombre Andante illik, széles homlok esetén az Ombre Forte vagy az Ombre Misty javasolható.
A szemöldök aszimmetriája – Az előrajzolással szimmetrikusra alakítjuk ki az új formát. Ha felül pótoltuk a formát, akkor Ombre Forte, ha felül is és alul is rajzoltunk hozzá, akkor Ombre Misty, ha hiányos a saját szemöldökszőr, akkor pedig az OmbreMix ajánlott.
A szemöldök szőrök sűrűsége, vastagsága – Túl kevés és/vagy hiányos szemöldökszálak esetén az OmbreMix az optimális megoldás, hiszen így a pixelhatás mellett egyedi szálstruktúrát is kölcsönzünk a szemöldöknek. Mindig vegyük figyelembe a természetesen növő, saját szálak hosszát, vastagságát, dússágát!
A természetes szemöldök íve, formája – A létrehozandó új formát a lehető legtöbb saját szemöldökszőr megtartása mellett kell megalkotnunk. Az eredeti szemöldökforma lehetőleg köszönjön vissza a tetovált szemöldökben is. Csak akkor nyúljunk bele erőteljes formaváltoztatási szándékkal az eredetibe, ha azt az előnytelensége miatt indokoltnak tartjuk.
Vendégünk sminkelési szokásai – Kérdezzük meg vendégünket a sminkelési szokásairól. Aki szereti erőteljesebben sminkelni magát a mindennapokban, annak ajánlható az Ombre Forte vagy az Ombre Andante, a szolidabb megjelenést preferáló vendégeknek pedig az Ombre Misty vagy az OmbreMix jelenthet tökéletes megoldást.

A pixelhatású, lágy színátmenetes technika tehát lényegében a hagyományos, teljes satír tökéletesítése, pontosabban teljes meghaladása korunk trendjeinek a vendégeink egyedi igényeinek megfelelően. Ráadásul maga a megtestesült álom a sminktetoválók számára: minden bőrtípuson alkalmazható, sűrű szemöldökszálakkal dús, már-már zabolátlan hatást kelt, de kevésbé előnyös adottságokkal rendelkező hölgyeken is szépen kivitelezhető.

A szerző a Méhn Tünde PMU Art School alapítója és vezető oktatója, az NPM, LaBina, Onyx márkák forgalmazója, a ROSA Herbal Skin Care for PMU & Microblading & Tattoo fejlesztője, forgalmazója


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail