Fotó: Shutterstock

Profi tippek a Beauty Make-Up verseny résztvevőinek!

„LEGYEN A SMINKNEK ÜZENETE!” – hangsúlyozta Csirik Erzsébet, a Make-up Magyar Kupa sminkverseny zsűritagja, aki az alábbiakban hasznos tippeket küld a versenyre készülődőknek, a gyakorlatban is bemutatva az elképzelését. A cikkben Sipos Zita, a verseny zsűrielnökének a munkáját is megtekinthetitek inspirációul, aki szerint látványos sminkeket fogunk majd látni. A színek gondolatokat, érzelmeket és érzéseket is kifejeznek.
Smink: Csirik Erzsébet; Fotó: Timi Forintos/LeRose Photography; Modell: Kakucsi Ildikó

A lila szimbolikus jelentése: egyensúly az értelem és a vágy, az érzelem és a bölcsesség között. Misztikus szín, egyesíti a kék elmélyültségét és a vörös aktivitását. Az intuíció, az empátia, a kitartás és az alázat színe. Ha megpróbáljuk a nevén nevezni, hamar zavarba jövünk a lilával kapcsolatban, ugyanis rengeteg névvel illetjük: lila, viola, bíbor, orgonalila, ciklámen, orchidea stb.
Melyik az igazi? Egyik sem és mindegyik. A lila nem annyira egy konkrét színt, inkább egy színtartományt jelöl. Remekül megfér a narancs, a vörös, a vöröses ibolya színekkel vagy akár a bordóval is, „csak” a harmóniát kell megteremteni köztük. Legyen a sminknek üzenete, szóljon valamiről, legyen összhangban a modell egyéniségével, a ruhájával, a kiegészítőkkel, és végül, de nem utolsósorban: legyen stílusa! Tiszta, hibátlan kivitelezést várunk minden versenyzőtől!

Sok sikert és jó versenyzést kívánok!

DR. STEIERNÉ CSIRIK ERZSÉBET
Ezüstkoszorús kozmetikusmester, kétszeres testfestő
világbajnok, OMC zsűritag.

Smink: Sipos Zita; Fotó: Kaunitz Tamás/www.afstudio.hu; Modell: Virág Anita

Látványos és könnyed
Nagyon örültem az idei versenytémának, az ultraviolának, mert egyrészt a lila szín most divatosnak számít, másrészt mert ez a szín egyszerűen mindenkinek jól áll, akár kék, akár barna szemű. Az előbbiek esetében inkább a világosabb, az utóbbiaknál pedig a sötétebb árnyalatokat javaslom.
Ne feledjük a téma kidolgozásánál az aktuális trendeket sem, például a most divatos, természetes hatású legyen modellünk szemöldöke. Az Ultra Violett téma látványos és könnyen elkészíthető sminkek elkészítését teszi lehetővé, mert nincsenek szigorú megkötések (a versenykiírást itt találod) Arra azonban ügyeljünk, hogy ne tegyünk mellé olyan színt, ami elviheti a lila hangsúlyát!

SIPOS ZITA Kozmetikus, sminkmester. Több mint 31 éve dolgozik a kozmetikus és a sminkes szakmában. „Minden sminkesek mestere”: kozmetikus és sminkes tanulókat képez, illetve továbbképez, versenyfelkészítő tréningeket tart. Országos és nemzetközi versenyeken zsűritagként tevékenykedik. Tevékenyen részt vesz a trendalkotók munkájában, többek között a Megasztár, a Szépségkirálynő, a Sztárban Sztár, a Nagy Duett, valamint számos kortárs magyar film fűződik a nevéhez

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?