Smink(k)el a klímakatasztrófa ellen

Egy lélegzetelálló alkotással igyekezett felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, a klímaváltozásra Csontos Anna, a Make-up Studio sminkmestere, aki 7 óra alatt készítette el az őszi Beauty kiállításra megálmodott "Living Coral – Dead Sea, látványsmink újgenerációs duokróm pigmentekkel" elnevezésű munkáját.

Csontos Anna egy mitikus lényen szemléltette modern világunk legnagyobb veszélyét, a klímakatasztrófát.
– Túlterheljük a környezetünket, a Földet. Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a valós élőlények is hamar kihalhatnak, ha nem vigyázunk – mondta lapunknak Anna, aki nem véletlenül választotta ezt a címet bemutatójának. – Egyrészt ilyen az én szemszögemből az idei év színe, a living coral. Másrészt sajnos a korallzátonyok is pusztulnak, amelynek beláthatatlan következményei lehetnek.
Az általa megálmodott sellőlány éppen ezért felül gyönyörű, élő, élénk korall színű, míg lefelé szürkül, olajfoltos, koszos, és nehezen lebomló műanyagokkal terhelt. – Opálosan fénylő színeket használtam még az olajfolt megfestéséhez is. Mivel a maszkolás nagy szerelem számomra, így minden szilikon kiegészítőt – például a pikkelyeket, a kopoltyút, az úszóhártyát – is én készítettem. Több sminktechnikát ötvöztem, amit duokróm és multikróm pigmentekkel tettem igazán látványossá – tette hozzá Anna, aki elárulta, az előkészületek 3 hónapot vettek igénybe, rengeteg munkaóra van ebben a műalkotásban. A bemutató napján 7 óra alatt készült el a sellő, és óriási sikert aratott!

Ötlet, smink, maszk, fejdísz: Csontos Anna
Ruha és asszisztens: Balázs Zsuzsanna
Modell: Völgyi Bia

⇒Olvasd el az Annával és édesanyjával készült közös interjúnkat is! ⇐

 

Fotók: Forintos Timi/LeRosePhotography 

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?