Sminktetoválás vagy orvosi esztétikai kezelés? Minden egy helyen, a Bioteknél!

Humán orvosi pigmentálás - avagy hogyan ötvözhetjük az orvosi esztétikai kezeléseket, és a sminktetoválást?! – Gáspár Melinda nemzetközi mestertréner, a BIOTEK magyarországi disztribútora, valamint a BIOTEK Akadémia tulajdonosa foglalja össze röviden az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat (x)

Magyarországon csak kevesek által ismert eljárásról van szó, amellyel sok ember életminőségét tudjuk jobbá tenni. Ezt az eljárást a részben vele született, vagy később szerzett bőrbetegségeket, elváltozásokat követően alkalmazzuk, megpróbálva legyőzni a betegségek folytán szerzett lelki sebeket, de ehhez sok esetben esztétikai megújulásra is szükség van.

Mely hiányosságokra is nyújthat ez a módszer segítséget, megoldást, jobb esztétikai hatást?

Balesetek utáni hegek, sebhelyek, műtéti hegek, pigment rendellenességek, festékhiányos területek (pl: vitiligo, leukoderma esetei), plasztikai beavatkozást követő rendellenességek esetén, bőrsérülések, égési sérülések, mellbimbó, és udvara emlő eltávolítást követő helyre állító plasztikai műtét után, a mellbimbó és/vagy udvara pigment hiányos udvarának teljes vagy részleges elkészítése, az eredetivel megegyező formára és színnel. Mindezt akár férfiaknak is! És ezzel még nincs vége!

Különböző betegség (pl. alopecia) okozta szőrzetvesztés, vagy a daganatos betegségek kemoterápiás kezeléséből eredő szőrvesztést (pl. szemöldök, szempilla) akár többféle technikával is lehet korrigálni, az onkológussal egyeztetve még akár kemoterápiás kezelés előtt is. További eljárás a hajszálsűrítés, amely során a fejbőr orvosi tetoválásával a haj hiányát lehet korrigálni. Akár a forgónál lévő hiányt, vagy a foltokban kihullott haj látványát is pótolhatjuk, férfiaknál is. És végül, de nem utolsó sorban a „nyúlszájnak” nevezett száj eltérése is korrigálható, megadva egy új „tökéletes” természetes formát a szájnak valamint a száj feletti résznek is.

Mint ebből a felsorolásból is látszik, rengeteg embert érintő problémákról beszélünk, amelyek esztétikai kezelése, speciális bőr-pigmentekkel való „camouflageolása”, fedése tetoválással egy rendkívül szép, de egyben felelősségteljes területe a nem klasszikus tetoválásnak. Ezek a kezelések speciális felkészültséget, sok esetben alapfokú egészségügyi, bőranatómiai ismereteket igényelnek, így csak azok lássanak neki ennek a gyönyörű területnek, akik folyamatosan fejlődni, tanulni szeretnének. Ma már a piacon jelenlévő nagyobb brandek kínálnak kimondottan erre a területre kifejlesztett tetováló gépeket, speciális fejegységekkel, tűkkel, és ami nagyon fontos, erre kifejlesztett pigmentekkel. Tehát nem elég szakmailag felkészülni, a legjobb eredmény eléréséhez a legjobb anyagokat, és eszközöket is használnunk kell!

Az eljárás tulajdonképpen nem más, mint az érintett területeken, ahol az eltérést vagy a pigment hiányt láthatjuk, – akár veleszületett vagy szerzett betegségekről, illetve műtétek vagy kemoterápiás kezelések következményeiről beszélünk- tartós orvosi mikropigmentálással korrigáljuk az eredeti, vagy ahhoz nagyon hasonló bőrszínre. Friss műtéteket követően csak az orvos jóváhagyása után végezhető el a beavatkozás, de egyéb esetekben is szükséges az orvosi konzultáció. Nagyon fontos tudni, hogy ezzel az eljárással nem gyógyítani lehet ezeket a betegségeket, hanem esztétikailag korrigálni.

A 30 éves múltra visszatekintő, nemzetközileg elismert olaszországi márka, a BIOTEK Milánó már sok éve nyújt segítséget ezekhez a típusú kezelésekhez speciális bőr pigmentekkel. Fejlesztéseik során a Perugiai és a Padovai Egyetemmel együttműködve keresik a legjobb megoldásokat a bőrhibák eltüntetéséhez.

Magyarországon is jelen vagyunk a BIOTEK Milánó képviseletében a sminktetoválás, és a humán orvosi mikro-pigmentációra szakosodott tetováló gépek, pigmentek, kiegészítők forgalmazásával, valamint az Akadémia képviseletében ezen eljárások oktatásával is. Ezeket a technikákat nemzetközileg is oktatjuk, és büszkék vagyunk, hogy rövidesen megnyitjuk új akadémiánkat Las Vegasban!

BIOTEK Hungary
8200 Veszprém, Brusznyai út 18/20
Tel.: +36-20-2107217, +36-70-3843150

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail