Fotó: pixabay.com

Tilos vagy nem a bórvíz használata?

Óriási a bizonytalanság. és egyúttal sok a téves információ is az egyik nemrégiben bevezetett EU-s szabályozás kapcsán. Többen ugyanis úgy tudják, hogy a bórvíz került tiltólistára, ezzel szemben azonban a bórsav használatát tiltották meg a kozmetikai készítményekben.

– Fontos megjegyezni, hogy a bórvíz nem kozmetikum, gyógyszertárban, gyógyászati célra továbbra  is megvásárolható  – tudtuk meg Juhász Klári kozmetikusmestertől. – A szabályozás azért érinti kicsit érzékenyen a szakmát, mert a bórsavat használtuk – természetesen oldott formában – például a szempilla -és szemöldökfestés utáni közömbösítésre, fixálásra. Az ugyanis savas kémhatású, így a lúgos szempillafesték után visszazárhatjuk vele a kutikulát. Ugyanakkor a bórsav 2-3 százalékos oldata a bórvíz, amelyet továbbra is meg lehet vásárolni.
Juhász Klári tanárnő azonban mindenki figyelmét szeretné felhívni arra, hogy jól nézze meg, melyiket használja, mivel van olyan márka, amelyre rá van írva, hogy szemre nem használható egyéb hatóanyagai (pl.: benzalkónium-klorid) miatt. – Minden esetben nézzük meg a termék használati utasítását. A legjobb, ha a gyógyszertári készítményt vásároljuk meg – figyelmeztet a tanárnő.

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?