Fotó: pixabay.com

Tudj meg többet a legdivatosabb arcfiatalításról!

A fényterápia közismert gyógyító hatásáról. A technológia továbbfejlődött és nem csak az infrafényt, de a LED fényt is sikerült a szépségiparban hasznosítani.
Kourtney Kardashian LED-es szépségmaszkban

Tudományosan bizonyított tény, hogy a fény tápláló hatással van a sejtekre, és az agyban fokozza a szerotonin képződését, amely az úgynevezett boldogsághormon. A nap fénye szintén jótékony hatású, de sajnos csak kis adagban, mert a vele járó káros sugárzás miatt roncsolja a sejteket. Itt jön képbe a LED terápia, ami olyan, mintha élvezhetnénk a napfényt a káros sugarak nélkül.

A LED fényterápia a NASA kutatásain alapszik. A fény egy bizonyos frekvencián a sejtekbe jutva átalakítja a fény energiáját a sejt energiájává, ezzel elősegíti a sejt megújulását, és a nagyobb kollagén termelést, aminek hatására a ráncok csökkennek. A fokozott kollagén termelésen kívül javítja, és gyógyítja a bőr hibáit még 48 órán keresztül a kezelés után is. A jótékony hatások ezzel még nem értek véget. A bizonyított anti-ageing hatáson kívül javítja a bőr kondícióját, a nap okozta foltokat és bőrkárosodást. A LED sugárban nincs UV fény. Az arcon kívül az egész testen alkalmazható, hiszen számos pozitív hatása van a szervezetre nézve. Segítségével a testünk képes előállítani D-vitamint, vitalizálja, energetizálja a testet, és csökkenti a gyulladásokat.

Érdekes tény, hogy a LED fényt a NASA az űrhajósok sebének gyógyítására találta ki. Sebeik ugyanis nem úgy gyógyulnak, mint a Földön, ahol érvényesül a gravitáció. A LED fényt alkalmazva ötször gyorsabb volt a regeneráció.

Mi is az a LED?
világító dióda félvezető anyagból készült fényforrás. Másik neve, a LED szó az angol Light-Emitting Diode (=fényt kibocsátó dióda) kifejezés rövidítéséből származik. A dióda által kibocsátott fény színe a félvezető anyag összetételétől, ötvözőitől függ. A LED inkoherens keskeny spektrumú fényt bocsát ki. A fény spektruma az infravöröstől az ultraibolyáig terjedhet. 1994-ben a kék fényt kibocsátó LED feltalálói, Akaszaki Iszamu, Amano Hirosi és Nakamura Súdzsi, alapjaiban alakították át a világítási technológiát, amiért húsz évvel később, 2014-ben Nobel-díjjal ismerték el a három japán tudós munkáját. 
Jessica Alba is fényterápiával szépül

A kezelés általában többlépcsős. Attól függően milyen hatást szeretne a páciens elérni. Az egy órás, három lépcsős kezelés első pontja az arcbőr hámlasztása – az elöregedett sejtek eltávolítása -, majd az arc LED-kezelése, és a végén vitaminokkal, hyaluronnal való feltöltése. A két lépésesben az utolsó lépés egy sima fényvédő krém bőrbejuttatása, míg a 20 perces kezelés csak a fényterápia, amely a kollagéntermelést serkenti, a D-vitamin képzést fokozza, és hidratálja a bőrt.

Természetesen különféle maszkok léteznek, változatos kezeléssel. Valahol a vörös, vagyis infrafényt használják, máshol pedig a LED fény különféle színeit, vagyis a fényterápiát.

 

 

A maszk által használható színek hatásai:

·         Vörös: élénkítés, regenerálás

·         Kék: gyulladás csökkentés, AKNE kialakulásáért felelős probioni baktérium működésének gátlása

·         Zöld: bőr pigmentképzési folyamatainak optimalizálása

·         Lila: bőr sejtjeinek energizálása

·         Türkiz: anyagcsere folyamatok harmonizálása

·         Sárgászöld: kollagén és elasztikus rostok termelődésének fokozása

·         Hideg kék: irha szöveti állományának élénkítése

A sztárok szintén követik az új őrületet. Jessica Alba, Vicky Pattison és Kourtney Kardashian is kipróbálta a maszkos kezelést.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail