Valódi tudás, valódi oktatótól

Manapság számos helyen lehet sminktetoválást tanulni, gyarapítani az információs tudásunkat, de vajon ad-e olyan valódi szakértelmet, melyet aztán a gyakorlatban egyedül, a saját kozmetikában is lehet hasznosítani? Naponta kerülnek fel az internetre is világszerte sminktetoválást tanító videók önjelölt oktatóktól, sokan meg is nézik, de naiv dolog lenne elhinni, hogy ebből ez által valaki meg tud tanulni dolgozni. (x)

A Nouveau Contour Akadémián minden lehetőség adott, hogy a tanulók elsajátítsák a számukra fontos tudást. Már az oktatóterem is úgy lett kialakítva, hogy a lámpán szabályozható a fényerősség, így különböző hideg-meleg fény áll rendelkezésre. Ezáltal könnyebb elsajátítani a színelméletet, hiszen az egyik legfontosabb sikerkulcs a vendég bőrszíntónusának meghatározása és a megfelelő pigment szín kiválasztása.

A műszaki, technikai feltételeken kívül a Nouveau Contour Akadémián minden résztvevő írott oktatási anyagot is kap. Ez már csak azért is egyértelmű, hiszen a „Kozmetikai tetoválás” című tankönyv szerzője Császár Zsuzsanna, a vezető szakoktató is itt dolgozik. Az Akadémia által nyújtott sminktetováló alaptanfolyam tartalmazza a szemöldök, szem és a száj sminktetoválásának elkészítését. Más tanfolyamokkal ellentétben komplex tudást biztosít, hiszen kellemetlen lehet a kozmetikusnak, amikor egy jól sikerült szemöldök után a vendég szájtetoválást szeretne kérni, és azt kell erre válaszolni, hogy csak szemöldököt tanult.

Természetesen az alapképzés után számos Nouveau Contour haladó tanfolyam áll rendelkezésre, hogy a tanulni vágyók fejlesszék tudásukat. A legtöbb lehetőség a szemöldök készítésben kínálkozik, itt aztán mindenki a saját ízlésének, gépének, vagy divatnak megfelelő technikát tanulhat. A mikroblade ultravékony szálait is lehet kombinálni a gépi satírozással, melyet hybrid technikának nevezünk. Mégis a legtöbben manapság a Nano tűkkel végzett gépi szálazásra vagy a púderes szemöldök tanfolyamra jelentkeznek. Tapasztalat, hogy a szájtetoválás trükkjeit a legnehezebb megtanulni, de egy jó oktató vezetésével könnyedén elsajátítható bármelyik technika. A szájsatírozás esetén is többféle technikát alkalmazhatunk, 3D tanfolyam, Babydoll vagy akár szájfényhatás.

A sminktetováló tanfolyamokon maximum 2 fő vesz részt, így lehet a legoptimálisabb tudást szerezni, hiszen az oktató figyelme nem oszlik sokfelé. Az oktatás után sem szakad meg a kapcsolat a tanulókkal, bármikor bizalommal fordulhatnak tanácsért az oktatóhoz.

Még valami nagyon fontos! A Nouveau Contour Akadémián nem csak a tanulók tanulnak, hanem a sminktetováló oktatók is folyamatosan képzik magukat. Minden évben Amszterdamban rendezik meg a Sminktetováló Világkonferenciát, ahol idén 31 országból érkeztek részvevők. 2 napon keresztül a legújabb technikákat mutatták be és tanulhatott Chris Nay és Császár Zsuzsanna a Nouveau Contour cég oktatói. Chris nemzetközi oktatóként tanított már Bangkokban, Johannesburgban is, de januártól rendszeresen Beirut és Dubai tanulói is tőle fogják a sminktetoválást tanulni.

www.laneche.hu

www.nouveaucontour.hu

www.orenna.hu

(x)


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail