Vanessa Davis, a csontváz királynő

Vanessa Davis a félig koponya, félig emberi arc sminkjeivel lett rendkívül népszerű az instagramon és más megosztókon. Tudatosan építette imidzsét, valljuk be elég jól, mert nem csak egyedivé és felismerhetővé tette műveit, hanem világhírűvé is vált általuk.

A „Sculltress” munkái egyediségükben rejlenek. Nem csak simán felhasználja a csontváz koponya alapjait, hanem rendkívüli motívumokkal díszíti. Magát a csontváz mintát hihetetlen művészi fokra emelve, és végtelen kreativitással újítja meg állandó jelleggel. Jellemzőek munkáira az élénk színek, a metál anyagok, csillám kiegészítők használata. Leggyakrabban a fél arc koponya, a másik fél gyönyörű nő smink jellemző munkáira, de ha az arc egy részét ragadja ki, akkor is belecsempészi valahova a halott ember motívumát, legyen az egy bevarrt száj, vagy csak a koponya megmaradt fogsora.

De miért a koponya minta?

– Észrevettem, hogy aki sikeres szeretne lenni a sminkes szakmában, az vagy egy tárgyra, vagy egy témára specializálódik. Én a koponyát választottam, ami a mexikói – angol származásomra utal. Mindig is szerettem, ahogy a koponya motívumot felhasználják a divatban, vagy akár tetoválásokban, főleg ahogy ezt Alexander McQueen, vagy Damien Hirst teszi – mondta Vanessa.

Davis figyelme is egy instagram posztja után terelődött a koponyákra, ugyanis az első ilyen témájú posztja hirtelen az érdeklődés középpontjába került, és csak úgy vonzotta a kedvelőket. Pedig egy véletlennek köszönhető ez a siker, ugyanis a 34 éves sminkes egy utolsó pillanatban tartott Halloween partyra igyekezett, és ezt a munkáját osztotta meg.
– Nem volt jelmezem erre az alkalomra, ezért úgy döntöttem, hogy a fél arcomat koponya formájúra festem. Egész este engem fotóztak- emlékszik vissza  a három évvel ezelőtti estére. A ragyogó színekből álló make-up-hoz szemhéjpúdert használ, és általában a megálmodott mű egy órán belül el is készül. Olyannyira sikeres lett a szakmában, hogy már különböző sminkes cégek keresik fel, hogy termékeiket reklámozva készítse el újabb mesterművét. Vanessa legszívesebben NYX festékekkel dolgozott, de eleget tett már a MAC és a Make up forever felkérésének is. Még ha a festékek adottak is, az összes ötlet az ő fejében született meg. – Mindig titokban tartom az újabb elképzelésemet, és igyekszem meglepni a rajongóimat.

Tekintsd meg a fotókat és a videót! 

insta képek: @the_wigs_and_makeup_manager

Ezt olvastad már?

Minden megosztás számít!
FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail

Vélemény, hozzászólás?