Vincent de Monfreid élete az air brush

A francia sminkmester életútja elég különösen alakult. Kezdetben filmeket rendezett, majd producerként tűnt fel, volt színész, és szinte minden, ami a filmes szakmában csak lehet. Rendkívül sokoldalú művész, akit valamiért mégis a sminkelés fogott meg, azonban a filmezést sem tudta elfelejteni. Így lett belőle profi szabadúszó sminkmester, aki elsősorban forgatásokon, speciális eseményeken éli ki szenvedélyét és 15 éve tanítja is. Az összes lehetséges megoldás közül úgy tűnik, mégiscsak az airbrush állt legközelebb a művészhez, azon belül is a különleges lények megteremtése. Munkáin remekül megfigyelhető hogy ötvözi a testfestést a sminkkel, illetve hogyan egészíti ki az airbrusht különféle sminkes technikával, maszkolással.
– Nem tudok az airbrush nélkül létezni, egyszerűen bármihez is kezdek, elengedhetetlen tartozékom – vallja a művész, aki e technika nagymestere már. Vincent nem csak alkot, hanem tudását is szívesen továbbadja iskolájában, ahol aerográfiát, testfestést és speciális effekteket oktat. Bár az iskola Franciaországban található, de a világ számos országában tartott már képzéseket. – A szépség igazi megszállottja vagyok. Mindent megfestek, ami hatással van rám és művészileg kifejezhető. Igyekszem felfedezni az összes lehetőséget és eszközt, ami adott a sminkes szakmában.
Az airbrush technika közkedvelt a televíziózás, filmezés világában, de itthon nem annyira terjedt el, mint például Amerikában, pedig segítségével a tökéletes, szinte retusált hatás érhető el. Ez egy igen precíz eszköz, ami felgyorsítja a festést, és valóban eltünteti a lehetséges bőrhibákat. Bár megtanulni elég nehéz, hiszen nem árt, ha valaki jól rajzol mellette, viszont a későbbiekben megkönnyíti a sminkes munkáját akár egy hétköznapi make-up elkészítésénél is. Fontos, hogy a szórófej nem érintkezik a bőrrel, ezért higiéniailag is jobb, mint bármilyen arcfestés, ráadásul a festék nem tömíti el a pórusokat, így a legérzékenyebb bőrű vendégnek is alkalmazható. Rendkívül gazdaságos, a szórófejbe elég pár csepp festék, keverésükkel viszont elképesztő árnyalatokat kaphatunk. A festéket használhatjuk szemhéjra, alapozóként, vagy pirosítónak, illetve testre. Tartóssága is rendkívüli, majdnem 20 órán keresztül fent van. Ezek után érthető, miért is ez a kedvence Vincent de Monfreid-nek.

Fotók: Pinterest/Instagram


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail