A bőr(tünet)ünk üzenete

Tapasztaltuk már sokan, ha sok stressznek vagyunk kitéve, akkor megszaporodhatnak a pattanásaink, és ha nem tudunk eleget pihenni, akkor a bőrünk megszürkülhet. Az emberi bőr a test kialakulásakor ugyanabból a külső csírahámból fejlődik, mint a központi idegrendszer, ezért a bőrünk az érzelmeink kifejezésének leglényegesebb, legjobban látható szerve. Azonnal és jól láthatóan reagál az érzelmi színezetű izgalmak hatására: elpirulunk, elsápadunk, izzadunk, viszketünk vagy libabőrösek leszünk.

A hajunk, az arcunk egészséges szépsége a belső erőnket jelképezi, a hajhullás. A problémás arcbőr a feszültséget, az életerő csökkenését, kimerültséget, önbizalomhiányt jelezhet nekünk. Ha a belső feszültségek miatt extra módon feszítjük az arcizmainkat, ez összenyomja a tápláló ereket, emiatt vékonyodik el és válik élettelenné az arcbőrünk. Súlyosabb esetben a feszültség összenyomja a mélyebben lévő vénákat is, és blokkolódik a méreganyagok és az elhasznált vér elszállítása. Ennek lehet eredménye a bőregyensúly zavara, a rosacea, az akne. A hajszálak a fejbőr pórusaiból nőnek ki. A tartós stressz, a zaklatottság, az idegesség miatt a fejbőr is megfeszül, ilyenkor a haj nem jut elegendő tápanyaghoz, nem tud megfelelően lélegezni, elpusztul, kihullik, a tápanyaghiány miatt új haj sem nő, és elkezdődik a kopaszodás.

Olvastad már a szerzővel készült interjúnkat? KATTINTS!

A bőrproblémák sem kezelhetők önálló tünetként, főként az arcon. A talpunkhoz hasonlóan az arcunkon az egész test energetikai lenyomata megtalálható, és a bőrproblémák megjelenéséből következtethetünk a szervezet betegségeire. Így küld a testünk jeleket a belső szerveink állapotáról, és segíti, hogy az egészségünk helyreálljon. Ezért hálásak lehetünk, viszont, ha helyreáll a belső szervi egyensúly, sajnos a bőr nem regenerálódik önmagától, mert a bőrproblémák fenntartják önmagukat. Szükséges helyreállítani a bőr mikrobiológiai egyensúlyát, és regenerálni a bőrszerkezetet, ezt követően már helyes ápolással, és egészséges életmóddal könnyen megőrizhető a szép bőr.

Érzelmeink hatnak a bőrünkre

A bőr felfogható az idegrendszer kifordított részeként, és a tudósok nézetei szerint szoros összefüggés áll fenn az idegi és pszichikus tényezők, valamint a bőrbetegségek kialakulása között. Így a bőrünk a belső konfliktusaink hordozó szerve. Ezért bőrünk állandósult rendellenességei képesek mesélni a lelkiállapotról és a tudattalan megoldandó feladatairól.

Az érzelmeink kifejezésének is a leglényegesebb, legjobban látható szerve a bőrünk. Ez bizonyítja, hogy nem csupán a testi, hanem a lelki tényezők is befolyásolják a bőrünk egészségét, szépségét. Emellett, ha a negatív érzelmek miatt túlzottan feszítjük az izmainkat, vérellátási és energetikai blokkokat idézhetünk elő, amivel károsítjuk a bőrünket. Ezért szükséges a bőr normalizálási folyamatába az arc izomrendszerének újraépítését is beépíteni.

Az energetikai blokkok gátolják az arcbőr egészségét

A kínai gyógyászat őrizte meg azt az évezredes tudást, hogy a finom anyagi testünk energiái (a meridiánok és a meridiánközpontok) blokkjai hatással vannak testünk, bőrünk állapotára. A bőrmegújítási folyamatban az izomfeszültségek kezelésével segítjük az energetikai blokkok, elzáródások oldását. A szövetek belülről újra tápanyaggal, oxigénnel, tápláló energiával telítődnek az arcon, és a gyógyult bőrkép hosszútávon tartós maradhat.

Láthatjuk, hogy milyen erősen befolyásolja a testi, lelki és szellemi tényezők összessége bőrünk, arcunk és egész testünk egészségét, szépségét, harmóniáját.

Medikozmetika

A DRHAZI kozmetikumok megszületését követően hamar egyértelművé vált, hogy arcfiatalító mélyen ható erőteljes természetes kozmetikumokat, az intenzív aromaterápiát és gyógynövényterápiát kizárólag egészséges bőrfelszínen alkalmazhatunk. Valójában ez inspirálta a munkánkat, a kutatásokat.

A hightech medikozmetikumok gyártása mellett a DRHAZI specialitása a sérült arcbőrök természetes normalizálása és a holisztikus arcfiatalítás. Ez két olyan területe a bőrgyógyászatnak és a kozmetikának, amelyre nagyon nagy szükség van.

Ezen módszerek célja, az arcbőr alapoktól való felépítése, figyelembe véve a teljes embert, a kiváltó okokat. Oki kezelést végez, nem csupán a tüneteket igyekszik csökkenteni. A medikozmetika célja az igényeinktől függően az arc egészsége és az arc szépítése lehet. Legtöbben mindkettőre vágyunk, és ezek a minőségek szorosan össze is kapcsolódnak. Ha a bőrfelszín gyógyítása a cél, elengedhetetlen, hogy a kötőszöveti részt és az izomrendszert is regeneráljuk, így intenzív arcfiatalítást végzünk. A holisztikus arcfiatalításban pedig természetes, hogy kiegyensúlyozzuk és normalizáljuk a bőr szerkezetét, mert csak így alkalmazhatunk intenzív hatású fiatalító hatóanyagokat, melyek sejtszintű bőrregenerációra alkalmasak.

A hightech természetes hatóanyagkozmetikumok működésének alapját az képezi, hogy sejtszinten pozitívan befolyásolják a bőr szerkezetét és működését. Így a DRHAZI készítmények a kozmetikai irányzat egy teljesen új irányvonalát képviselik, sejtszinten ható professzionális természetes medikozmetikumok. A készítési irányelvek között a 100% természetes összetétel, a készítmények bőrazonos felépítése és a hightech hatóanyagok magas dózisú alkalmazása szerepel. Általuk vagyunk képesek kialakítani az egészséges, optimálisan működő bőrszerkezetet, a sugárzóan szép bőrt.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail