A tél színei – ahogy a sminkesek látják

Három sminkmester, három különböző smink, de mindegyiknek egy az üzenete: merjük bátran használni a színeket, a textúrákat télen is!
Fotó: Bódi Piroska
Modell: Pölös Viktória
Make-up: Gila Olga

Gila Olga, sminkmester egy olyan téli sminket készített, amelyben a száj hangsúlyos, a szemet egy aranyló bézs szemhéjpúderrel emelte ki, amelyhez tincses hatású, soros szempillát is használt. Az ajakra pedig egy nagyon tartós, matt piros, folyékony rúzst vitt fel.
– Vikinek (Pölös Viktória, a modell – a szerk.) nagyon szép, üde a bőre, és ezt mindenképpen szeretettem volna kiemelni – beszélt a munkafolyamatról Olga, aki hozzátette: ez a smink egy téli esküvői fotózáshoz készült, és azt szerette volna megmutatni, hogy ennek az évszaknak is megvannak a maga szépségei. – Bátran használjuk a színeket télen is, annál is inkább, mert sok rúzsban például annyi ápoló összetevő található, amely segít megakadályozni az ajkak kiszáradását.
Annak kapcsán, hogy a smink mennyire illeszkedik a trendekhez, Olga annyit mondott: nem feltétlenül kell mindig a trendeket követni. – Hiába ment nagyon a korallos szín idén, Viki színvilágához a vörös rúzs passzolt, ezért döntöttem emellett. Szép és elegáns.

 

Smink: Sigulinszki Laura Professional Makeup Artist Modell: Fejér Zsófia Fotó: Sigulinszki Laura

Sigulinszki Laura sminkmester téli sminkjében kifejezetten a szem hangsúlyos. A natúr száj mellé egy bronzos árnyalatú szemet festett, amelyekhez minden esetben csillogó textúrát használt.
– Ez a smink túlmutat a nappali megjelenésen, sokaknak talán már alkalomra is sok. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy télen lehet egy kicsit erősebben sminkelni, az évszak és a szezonális partik is megengedik ezt- mondta Laura, aki hozzátette: azt látja, hogy Magyarországon inkább a naturális sminkek hódítanak, a színeket félnek sminkekben hordani, egészen addig amíg ki nem próbálják. Az intenzív színvilág riasztó lehet azoknak, akik kevésbé sminkelik magukat. – Én szeretem kombinálni a színeket, azt gondolom, hogy az arany például a pirossal és a kékkel is egy nagyon izgalmas hatást kelt.

 

 

 

Smink: Sipos Zita, Fotó: Kaunitz Tamás/www.afstudio.hu

Sipos Zita, kozmetikus, sminkmester őszi-téli sminkjét az alábbiak alapján készítette el. “Tűhegyes ecsettel és taupe aqua festékkel sűrítettem a modell saját szemöldökét. A divatban most ez a természetes hatás az elfogadott. A modellek szemöldökét tilos szedni. Sminkemet a csodálatos Michael Negrin ékszer inspirálta, melynek zöld színével harmonizál az ajkak lila színárnyalata.”

 

Sipos Zitával készült interjúnkat IDE KATTINTVA tudod elolvasni! 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail