A tökéletes tűhasználat

Bár számos cikkben beszéltem a különböző technikáimról, de arról még nem esett szó, hogy ezeket milyen módon valósítom meg. Lássuk mikor, milyen tűtípust érdemes alkalmazni!

Sokan azt gondolják, hogy a kivitelezéshez szükséges eszközök és a kivitelezés módjai kőbe vésett szabályok, amelyeket nem lehet megszegni. A sminktetoválásnak az a titka, hogyha ismered az eszközeidet, és azt, hogy azok mire képesek, akkor a saját tudásoddal fogsz hatékonyan egyedit készíteni a vendégeidnek.

Hallgasd meg élóben Méhn Tünde előadást “Régi, elszíneződött, megkopott, elrontott szemöldöktetoválások javítása címmel” a Digital Beauty Days soron következő napján!  KATTINTS a részletekért! 

Kreatív, egyedi alkotások

Minden vendég arca más. Más tulajdonságokkal rendelkezik, mást kell kiemelni rajta, ezért minden archoz és formához egyedi összeállítást álmodok meg. A sminktetoválás egy kreatív munka, egyedi mozdulatokkal, színekkel, amelyekkel a technika részleteiben lesz egyedi.
Bár a kreatív alkotásokban nincsenek sorvezető szabályok, de mint mindenhol, a sminktetoválásban is léteznek olyan általános, bevett gyakorlati tippek, ajánlások, amelyek hosszú évek óta működnek és segítik a munkámat.
A sminktetoválás egyik alapeszköze a tűmodul. Számos különböző tűmodul létezik, mindegyiknek megvannak a saját tulajdonságai, amelyek alapján a jó szakember tudja, hogy hogyan alkalmazza őket hatékonyan.
Lássuk, hogy a különböző tűmodulokat hogyan érdemes használni!

Szálak húzása és kontúrozás

A szálazott szemöldök tetoválás esetében a fókusz a precizitáson van, így a megfelelő kézmozdulatok elsajátítása után már csak a megfelelő tűmodul kiválasztása szükséges.
A szálas technika nálam a RE’BROWS nevet kapta, amellyel rendkívül egyedi szemöldöktetoválások kivitelezhetőek. Ezek mindegyikéhez, bőrtől függően az 1-es tűt használom, melynek változataival (0,17; 0,35; 0,40) tökéletes, vékony szálak húzhatók. A tűk vastagságát meghatározza vendégünk bőrének típusa. Minél problémásabb a bőr, annál nagyobb szükség van a vastagabb tűkre az 1-es tűn belül. A normál, közel tökéletes bőrhöz a 0,17-es a megfelelő választás, a zsírosabb bőrhöz már a 0,35- ös vagy 0,40-es tű használatát javaslom.
Az ombre szemöldöktetoválás esetében szintén alkalmazható az 1-es tű a hangsúlyos részek kontúrozásához és az aprólékos munkát igénylő területek megalkotásához. Az ombre szemöldök további kivitelezéséhez már vastagabb satírozótűkre lesz szükség, amelyekről szintén többet tudsz meg a cikkben.
A szemhéjtetoválások esetében is többféle tűmodult használok, még akkor is, ha egy egyszerű kontúrról van szó. Kivitelezés szempontjából megkülönböztetjük a
szempillasűrítést, amelyhez az 1-es és 3-as tűmodulokat is használom, valamint a
vékony kontúrt, ahol a „cicás” tekintet megalkotásához és határozott kialakításához az 1-es tűt használom.
→ Ha a vendégem vastagabb vonalat szeretne, ezeknek a kialakításához szintén az 1-es és a 3-as tűket alkalmazom, de előfordul, hogy a tökéletes eredmény eléréséhez az 5-ös tűt is segítségül hívom.
drop shadow
Minél vékonyabb területet szeretnék tetoválni, annál vékonyabb és egyszerűbb tűmodult használok.

■ Szintén különbözik az ajaktetoválások esetében
→ a szájkontúr,
→ az ajaksatír és
→ a gyöngyházfényű Pearly Lips-technikák kivitelezése, amelyekhez szintén többféle tűmodul alkalmazása ajánlott.
A szájkontúr már annyira nem jellemző, ugyanis kissé divatjamúlt ennek az egyszerű kontúrvonalnak az egyedüli tetoválása, amely esztétikailag sem a legjobb megoldás minden esetben.
A satíros kivitel sokkal népszerűbb, hiszen ezzel egy állandó rúzsozott hatást lehet elérni. Ebben az esetben készül egy kontúr, amelynél vékonyabb vonal esetén az 1-es tűt alkalmazom, míg vastagabb vonalhoz a 3-as outline tűt használom.

Már ebben a részben is sok esetben szó esett a satírozásról, hiszen a mai technikák a korábbiaknál már sokkal összetettebbek, ezért sokkal több tűmodul használata is megkívánt az egyes kivitelezési módokhoz.

Satírozó tűk

Ha egy kis fantáziát szeretnénk vinni a szemöldöktetoválásba, akkor érdemes az ombre és satíros technikákat alkalmazni. Ezeknek az egyedi kivitelezéséhez az 1-es, 3-as, 5-ös és a 7-es tűk variálása a trükk, amely lehetővé teszi a szép átmenet megalkotását. Az NPM tűmodulkészletben számos különböző alakzatban elhelyezkedő tűmodullal találkozunk, így semmi sem szab határt a képzeletünkben megalkotott szemöldöktetoválások kivitelezésének.
■ Léteznek soros elrendezésű tűmodulok, melyeknél a tűk egymás mellett, több sorban elcsúsztatva vagy szabályosan helyezkednek el.
■ Található kör alakban elhelyezkedő tűállás is, amelyben a tűk egy kört alkotnak. Ezen tűmodulok használata javasolt a nagyobb területek satírozásához.
■ Az általam és a kollégáim által nagyon kedvelt és sokszor használt tűmodul az U-alakú, amelyben a tűk U-alakban helyezkednek el. A formájának köszönhetően a leütések formája és árnyalatai lehetővé teszik a sablonmentes pixelhatás tökéletes kivitelezését.
■ Létezik az úgynevezett Magnum-tű, amelyben a tűk két sorban, cikk-cakk formában helyezkednek el, így ezzel szintén különleges módon lehet kivitelezni a satíros és az ombre szemöldöktetoválásokat.
A satírozó technika összetettsége megköveteli a változatos, sablonmentes tűhasználatot, hogy a kontúrok és „elválasztó” területek szépen füstös, láthatatlan átmenetté váljanak.
■ Szintén érdemes többféle tűmodult alkalmazni a füstös szemhéjtetoválás, azaz a Misty Eyeshadow kivitelezéséhez. Ebben az esetben bővül a tetoválni kívánt terület, így használhatunk összetettebb, vastagabb, akár kombinált tűtípusokat. Az egyedi kivitelezésű Misty Eyeshadow-technikám egy poros, füstös kivitelezésű szemhéjsatír, amelyhez többféle tűmodult alkalmazok. Akár egy színben, akár több színben gondolkodunk, a technika kivitelezéséhez többféle tűmodul variálása szükséges a füstös hatás elérése érdekében, ezért ebben az esetben az 1-es, 3-as és 5-ös tűkombinációkat alkalmazom.
■ Az ajaktetoválások esetében már volt szó arról, hogy kontúr magában nem készül, de a satíros ajaktetováláshoz szükség van egy kontúr megalkotására, majd ezután az átmenet elkészítésére.

A satírozáshoz használt tűmodult meghatározza az ajkak mérete
Ilyen esetben 3-as, 5-ös tűket is használok, valamint a Pearly Lips kivitelezése során 7-es és 11-es tű is előfordul.
Itt is mindenki egyedileg kiválaszthatja, mely tűkkel tudja könnyebben és szebben kivitelezni vendégének az ajaksatírt.
■ Újra megemlíteném a Magnum-tűt, amelyet legtöbbször a Pearly Lips-technikánál használok, hiszen tökéletes átmenet érhető el vele.
Ajaksatírnál is lehet kísérletezni, hogy melyik tűvel, hogyan érdemes dolgozni, hogy a kívánt hatás tökéletes legyen.

Gyűjts sok tapasztalatot a tűmodulokról és a használatukról, tudd, hogy melyik tű mire képes, hiszen így te is könnyedén megtalálod a számodra megfelelő kivitelezési módot, és így gyorsabban, könnyebben, hatékonyabban végzed majd a munkád!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail