Amikor a kristály öltöztet, nemcsak a smink

Szemet gyönyörködtető alkotással készült az őszi Beauty-ra Faragó Zsuzsa Suu sminkmester „Amikor a kristály öltöztet, nemcsak a smink” című bemutatójára. Modellje 22 ezer csillogó kőből álló „ruhát viselt”, amelyet egyenként ragasztottak fel rá hárman, csaknem 15 órányi munkával. Szoknyája 60 méter anyagból készült, amelyet szintén Suu-ék készítettek, saját bevallása szerint úgy, hogy nem is tudnak varrni. Mégis tökéletes alkotás lett a vége.

Három embernek 15 órányi munkájába került, míg a 22 ezer darab, egyébként külföldről beszerzett követ felragasztották Suu-ék.
– Az első nap megcsináltuk a felső testének az elejét, hogy aludni is tudjon, másnap pedig a hátát, így mentünk ki a Beauty-ra – mondta lapunknak Suu, aki elárulta: ez a munka nem csupán nekik, hanem a modellnek is nagyon fárasztó, hiszen órákon át kell egy helyben maradnia nekik pedig már fájt a szemük a csillogó kövek miatt. – Amikor először megcsináltuk egy másik rendezvényre, azt hitték, hogy valamilyen átlátszó anyagra vagy tüllre ragasztottuk. Amikor kiderült, hogy a bőrén viseli a modell, nagyon nagy tapsot kaptunk. A kövek egyébként 48 órán át fent maradnak – tette hozzá Suu, akinek szint már védjegyévé vált a “kövezés”. A Beauty-n az elsődleges céljuk az volt, hogy úgy tűnjön, mintha felsőruházat lenne. Mindenkit lenyűgöztek vele.
– Még a szoknyát is mi varrtuk, pedig nem is tudunk varrni! – mondta nevetve Suu. – Vagy négyszer terveztük át, mert először nem tetszettek a feketén az irizáló kövek, majd egyéb problémáink voltak vele. Modellünket is felkészítettük mindenre, mondjuk, ha elengedne a szoknya, csak tépje le, mintha a show része lenne – tette hozzá nevetve.
A ruhához egy lila árnyalatú, technikás-vonalas sminket készített, amolyan Suu-s technikával, egyébként csaknem 1 óra alatt. Azt mondja, megtanult már gyorsan sminkelni, mert volt olyan fotózási nap, amikor 64 ember sminkelt ki, ez volt a csúcs. A Beauty-n is egy olyan por technikával dolgozott, amelyben a pigmenteket a megfelelő módon egymásra építve szupertartós sminket tud készíteni. – Sokat kísérletezem. Aztán egy medencés fotózáshoz készítettem sminket, de mire kijutottam a medencéhez azt láttam, hogy a modellem a víz alatt van. Majdnem infarktust kaptam, hogy mi lesz a sminkjével. Aztán kijött a vízből, én pedig láttam, hogy sikerült feltalálnom az extra vízálló sminket – nevetett Suu, akinek folyamatosan pörög az agya az újabb és újabb ötleteken, hiszen ez az élete, a szenvedélye. Legújabb projecktjükről csak annyit árult el, hogy ismét nagy dobásra készülnek, de kövek helyett mást használnak majd.

Tekintsd meg galériánkat! 

Haj: Gyorgyi Berendi
Smink: Zsuzsanna Suu Faragó
Ruha,kövek,maszk: Casa Czárák Zsuzsanna Suu Faragó Dius Szimicsku
Modell: Kataa Takács
Fotó: Róbert Benecz és Forintos Timi/LeRosePhotography
Kövek: Zodi.hu – Kataa Takács, Róbert Benecz

 

Fizess elő a magazinra! 

További érdekességeket találsz az idei Őszi Beauty kiállításról a decemberi lapszámban. Ha te sem szeretnél lemondani a friss szépségipari hírekről, innovációkról, fizess elő a Beauty Forum magazinra, és a sok hasznos információ mellé még egy meglepetést is kapsz!

Kattints az ajándékért! 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail