Bakuchiol, a növényi retinol

(Hirdetés) Rengeteg olyan összetevő van a kozmetikai iparban, amelyekkel gyorsan, akár azonnal is szemmel látható optikai „bőrfiatalító” hatást érhetünk el. Ezek a hatóanyagok általában a bőr felső rétegében hidratálják a hámsejteket, így azok megduzzadnak, és automatikusan egy „feltöltöttebb” bőr tekint vissza ránk a tükörből. Ilyen látványkozmetikumot nem nehéz készíteni, még az olcsóbb termékkategóriákba is befér alacsony anyagköltsége miatt. Hatásuk addig tart, amíg kenegetjük vele a bőrt.

Alapvető hatóanyagok nélkül a mindennapi bőrápolásban nem beszélhetünk tartós bőrképjavulásról. Bőrképjavulás alatt pedig érthetünk bármilyen problémát, ami kellemetlen komfortérzettel vagy optikai szépséghibával jár: ráncok, akné, pigmentfolt, vízhiányos, érdesen hámló bőr.

„A” vitaminnal különböző retinoidok formájában találkozhatunk a bőrápolásban (külsőleg vagy belsőleg szedve). A retinoid az A vitamin származékok gyűjtőneve. Leggyakoribb retinoidok a retinol, retinyl-palmitat, béta-karotin, Retin-A (tretinoin), Accutane (isotretinoin), Differin (Adapalane), Tazorac (tazarotene). Ezek hatékonyságukban, felszívódóképességükben, illetve a velük járó kellemetlen negatív hatások mértékében igencsak különböznek egymástól. Arról nem is beszélve, hogy az igazán „ütősek” vényköteles készítményekben érhetők el.

Az egyik leghatékonyabb retinoid a retinol, melyet minimum 0,03%-os koncentrációval javasolt kozmetikumba tenni, de 1% felett már vényköteles lesz a készítmény. Meggyorsítja a bőrsejtek megújulását, csökkenti a kollagén lebomlását, hatékony anti-aging összetevő. Javítja a bőr textúráját és tónusát, segíti a megfelelő hidratáltság kialakítását, javítja a hiperpigmentált, napkárosodott, valamint az aknés bőr állapotát. Használatuk a bőrön azonban kellemetlen tünetekkel is járhat:

  • a bőr kipirosodhat tőle és érzékennyé válhat;
  • fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért elsősorban éjszakai használatra ajánlják;
  • magas koncentrációban elvékonyíthatja a bőrt.

A kellemetlen tünetek azonban már a múlté lehetnek, hiszen egy növényi retinol alternatíva, a Bakuchiol, forradalmasítja a dermatológiai alapú bőrápolást.

A Bakuchiolt a babchi növényből (Psoralea corylifolia), más néven a malájteából vonják ki. Régóta használják mind az ajurvédikus, mint pedig a hagyományos kínai gyógyászatban. Kozmetikai szempontból akkor vált érdekessé, amikor fényderült rá, hogy bőrön alkalmazva, kiválóan tükrözi a szintetikus retinol tulajdonságait.

A Bakuchiol alapú bőrápolás azoknak nyit új lehetőségeket, akik el kívánják kerülni a szintetikus retinol használatával járó kellemetlen tüneteket, ugyanakkor szeretnék megtapasztalni ennek a dobogós bőrápoló hatóanyagnak a potenciálját. A Bakuchiol segítségével egy olyan természetes bőrképjavító készítményt kapunk, mely hidratáló, bőrfiatalító hatása mellett csökkenti a pigmentfoltokat és javítja az aknés bőr állapotát.

A BELICO Effect sorozatának új PHYTO RETINOL C+ gélkrémje innovatív hatóanyagainak (Sytenol®A (Bakuchiol), Epidermist 4.0 és nagy koncentrációjú zsíroldékony C-vitamin) köszönhetően átfogóan újítja meg a bőrt, annak kisimult, egészséges kisugárzást ad. Míg a Sytenol®A a tartós bőrmegújulás alapköve, az Epidermist 4.0 multifunkcionális hatóanyaga az epidermisz megújulását, ezzel a bőr hidratáltságát, nedvességmegkötését és hosszantartó kiegyensúlyozott feltöltöttségét biztosítja. A nagy koncentrációjú zsíroldékony C-vitamin molekulaszerkezete lehetővé teszi a mélyrétegű felszívódást, a kollagéntermelés aktiválását, halványítja a pigmentfoltokat, javítja a bőr öngyógyító képességét. Egy szóval a csendestársak, akiknek évek múlva nagyon hálásak leszünk!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail