Bőrfiatalítás jégborral

(Hirdetés) Számos hatóanyag áll a rendelkezésünkre, amelyet bevethetünk a bőr öregedésének lassítására. Egyik ilyen rendkívüli fiatalító hatással rendelkező, az anti-aging és extra hidratáló kezelések alapját adó hatóanyag a jégborból származik.

A jégbor aktív hatóanyagát tartalmazó kozmetikumok a lifting-eljárások természetes alternatíváját biztosítják minden regenerálást igénylő bőrtípus számára, hölgy és férfi vendégeink esetében egyaránt. A kuriózumként ismert, polifenolokban rendkívül gazdag jégbor kisímítja és feszesebbé teszi a bőrt, serkenti regenerálódó képességét, véd a vízveszteségtől, a szabadgyökök romboló hatásától, valamint a külső káros környezeti hatásoktól.

Ráncbefagyasztó jégbor

A borok „királynője“, a borok „esszenciája“ a jégbor. A jégbor előállításának szigorú szabályai vannak, többek között  a szőlőfürtöket fagyott állapotban szüretelik és préselik ki. A szemekben található víz fagyott állapotban van, és a belőlük kipréselhető kevés szőlőlé igazi kincs – sok szőlőből kevés levet tudnak kipréselni. Ettől ennyire ritka, drága és különleges a jégbor. A kinyert szőlőlé (must) fermentációja kb. 6 hónapig tart. A hozzáadott élesztők csak nehezen tudják beindítani a fermentációs folyamatokat, mivel a mustnak magas a cukor-, poliszacharid- és polifenol-tartalma, amelyek gátolják a fermentációt. A jégbor emiatt csak részben fermentálódik, és ennek köszönhetően a bornak megmarad ez a magas cukor-, poliszacharid- és polifenol-tartalma. Ettől lesz olyan értékes. A jégbor-tartalmú kozmetikumokkal egyszerűen „befagyasztjuk“ a ráncokat. A fagyott szőlőszemek és a belőlük előállított aktív hatóanyag a kozmetikumokba építve különleges, bőrfiatalítő hatás elérését teszik lehetővé.

A jégbor és a tövises pillangófa egyedülálló kombinációja

A jégbor aktív hatóanyagát fehér (Vidal Blanc) és vörös (Pinot Noir) szőlőszemekből kapják (a vörös szőlőben található  resveratrol erős antioxidáns, amely gátolja a szabadgyökök romboló hatását).  Az említett fajtákból kapott jégbort fecskendezéses eljárással  poliszacharidokba építik be. Pontosabban a tövises pillangófa (Cesalpinie spinose) gumiszerű anyagába, a perui Andokban honos ún. „tara“ gumiba, amely magához köti a jégbor molekuláit, majd a bőrrel történő mechanikus érintkezés során ezeket a polifenolokban gazdag molekulákat „elengedi“ és „hagyja“ a bőrbe bejutni.
Az előállítás során a jégbort magas hőfokon desztillálják, melynek eredményeképpen elveszíti alkohol- és megtartja magas antioxidáns-tartalmát, ennek köszönhetően megőrzi rendkívül erős bőrfiatalító hatását.

Svájci jégboros kezelés lépésről-lépésre

  1. TISZTÍTÁS

A bőr tisztítását végezzük hyaluronos arctejjel. Szükség esetén végezzük el a peelingezést a Clean Up Soft peelinggel, valamint zsírtalantsuk a bőrfelszínt a Clean Up Lemosóhabbal.

  1. ENZIMES PEELING

A fehér agyag és a papain enzim a szarulemezkék gyengéd eltávolítása mellett a bőr pórusait mélyen tisztítja, a C-vitamin a bőr színét egyenletesebbé teszi, alkalmazásával  fokozódik a bőr légzése. Az enzimek aktivitását a WIN UP-LIFT Frissítő permettel tartjuk fenn, óvatosan permetezve vele a bőrt. A hatóidő letelte után a bőr alapos letisztítása következik, majd újabb tonizálás a permettel.

  1. MASSZÁZS

A WIN UP-LIFT masszázskrém a jégbor aktív hatóanyagának köszönhetően símítja és feszesíti a bőrt, gabonacsíra- és szőlőmagolaj-tartalma hatékonyan táplálja és ápolja. 15-20 perces masszázs után lemosóhabbal tisztítsuk le a bőrt, melyet alapos tonizálás követ a WIN UP-LIFT Frissítő permettel.

  1. MASZK FELVITELE

A WIN UP-LIFT jégmaszkot vastagabb rétegben visszük fel az arcra, nyakra és dekoltázsra. Amennyiben hűtő hatást szeretnénk elérni, a maszkot kezelés előtt hűtőben tároljuk – ha erre nincs szükség, akkor szobahőmérsékleten. A maszk alkalmazása szemmel láthatóan csökkenti a ráncok mélységét (-13%)* és jelentősen javítja a bőr hidratáltságát (50,9%)**.
A maszkot kb. 20 percig hagyjuk hatni, ami alatt min. 4 alkalommal permetezzük a WIN UP-LIFT frissítő permettel. A nedvesség adagolásával a jégmaszkból is kiszabadul a megfelelő mennyiségű nedvesség, amellyel a hidratáló és lifting hatás még optimálisabb és láthatóbb lesz.

*in vivo kutatásokkal igazolva, 22 önkéntes tesztalanyon elvégezve, 30 perccel a felvitel után
** in vivo kutatásokkal igazolva, 20 önkéntes tesztalanyon elvégezve, 28 nap után, naponta kétszer alkalmazva

  1. A KEZELÉS ZÁRÁSA

A letisztított és tonizált bőrre vigyük fel a WIN UP-LIFT fiatalító elixírt, majd az ún. digitopresszúrás módszerrel masszírozzuk a bőrbe – az arc izmainak masszírozásával az aktív hatóanyagok felszívódása és hatékonysága még optimálisabbá válik. A jégbor és a bioaktív peptidek szinergikus hatása már az első felvitel után szemmel láthatóan csökkenti a ráncok mélységét (-13%)*, miközben hosszú távon serkenti a kollagén és a hyaluronsav szintézisét***. Ez a könnyű, gyorsan felszívódó hidratáló textúra kitűnő alapot biztosít a smink számára.
Az elixír felszívódása után a bőr típusának megfelelő WIN UP-LIFT hidratáló vagy tápláló krémmel zárjuk a kezelést.

*in vivo kutatásokkal igazolva, 22 önkéntes tesztalanyon elvégezve, 30 perccel a felvitel után
***in vitro kutatásokkal igazolva

A szerzó az Afrodita Cosmetics oktató és bemutató kozmetikusa, szakmai vezetője.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail