Dominique Roberts és három csodálatos alkotása, köztük az OMC világbajnokság Bridal Make-up kategóriában győztes munkája

Dominique Roberts: A kihívások embere vagyok

És a sikereké is – tehetjük hozzá Dominique Roberts önvallomásához, aki idén nemcsak, hogy OMC világbajnok lett, hanem ráadásul első magyar sminkesként vihette el a győzelmi pálmát, a STELLA Zrt. által forgalmazott Catherine Arley professzionális sminkmárkával, a STELLA szponzoráltjaként nyerte meg Párizsban a világversenyt és hozta el Magyarországnak a világbajnoki címet. Az ide vezető útról is beszélgettünk vele...
Fotó: Erdős Áron; Modell: Gaál Timea; Styling: Dominique Roberts

Húsz éve dolgozol a szakmában, évről évre egyre több elismeréssel. Mit jelentenek számodra a szakmai sikerek?

A kezdetek kezdetekor az volt bennem, hogy minden vagy semmi alapon állok a szakmámhoz. Tíz éve kezdtem el a versenyzést, aminek a szerelmese lettem. Már akkor eldöntöttem, hogy a legjobb akarok lenni, és minden jelentős címet igyekszem begyűjteni.
Csak a legrangosabb versenyeken indultam el, és hosszú éveket vártam, hogy a kiszemelt címet megnyerjem. A versenyzői pályámon többször is „történelmet írtam” itthon és külföldön egyaránt: 2013-ban az első férfi voltam, aki a Beauty Forum Make-up Magyar Kupát megnyerte, majd 2014-ben a Müncheni Beauty International Make-up Awards-ról férfiként szintén elsőként ezüstéremmel térhettem haza. 2016-ban OMC Európa-bajnoki címet nyertem Párizsban Bridal Make-up kategóriaban, és lettem az ország első és egyetlen hivatalos  Európa-bajnoka. 2017-ben OMC Világbajnoki  ezüstérmet Bridal Make-up kategóriában és OMC Világbajnoki 6. helyezett lettem testfestésből, szintén első magyarként. Tavaly, 2018-ban pedig elsőként nyertem magyar versenyzőként az OMC Világbajnokságon, szintén Bridal Make-up kategóriában. Itthon 2016-ban és 2017-ben az Év Sminkesének járó díjat kaptam meg a nemzetközi eredményeimnek köszönhetően.
Tavaly egy rendkívüli díjjal is kitüntettek (szintén elsőként): a Nemzet Sminkese címmel. Ezúton is köszönöm mindenkinek a belém vetett bizalmat!
2018-ban az OMC hivatalos Nemzetközi Zsűri diplomáját is megszereztem. Make-up trainerként közel 70 aranyérmes versenyzőt neveltem ki itthoni és nemzetközi versenyekre az elmúlt években. Elmondhatom magamról, hogy minden idők legeredményesebb magyar make-up versenyzője vagyok.

Mi indított el a versenyzés felé?
Talán a maximalizmusom és a sikeréhségem, ami határtalan. A kihívások embere vagyok, ami a kreativitásom és az alkotói vénám által mindig az újabb és még újabb eredmények elérése felé sarkall.

Milyennek látod a hazai sminkes szakma tudását, felkészültségét?

Azt gondolom, hogy vannak Magyarországon rendkívül tehetséges sminkesek. De ez önmagában még nem elég, sokszor sajnos nem látom az igényt a fejlődésre, a tudásszomjra. Sokan klisékben gondolkodnak ma is. Pedig a határ a csillagos ég.

Vendégeket is sminkelsz vagy „csak” oktatsz?

Mára  már a munkáim 98 %-át a tréningek és az oktatások teszik ki, csak olyan külsős munkát vállalok el, ami felkelti az érdeklődésemet. A törzsvendégeimnek azért igyekszem a rendelkezésére állni.

Hogyan készültél a világbajnokságra?

Erre a megmérettetésre egy intenzív félév állt a rendelkezésemre. A trénerem a világhírű orosz top tréner, Nanara Berezina volt, akinek a személyisége és a művészi érzéke páratlan. Harmadik éve dolgozunk együtt. Sokak számára ő az a szakember, aki a mester fogalmát megtestesíti. Rendkívül hálás vagyok neki, hogy bizalmat szavazott számomra, és hogy együtt alkothatunk.

Nagyon összetett egy ilyen szintű világversenyre  felkészülni, nem hibázhatunk, és mindig topon kell lennünk, nagy az elvárás. Ilyenkor semmi másról nem szól az életem csak a felkészülésről, kemény lemondások és embert próbáló időszakok árán. Három éve nem voltam nyaralni, mert ilyenkor készülök a versenyekre. De a siker és a világhírnév természetesen kárpótol mindenért.

Hogyan tovább? Már mindent megnyertél – akarsz még versenyezni?

Teljes gőzzel haladok tovább, egy percet sem pihenhetek, hiszen a világbajnoki címem végre meghozta azt a fajta hírnevet és elismerést,  amellyel elkezdhetem felépíteni a nemzetközi  karrieremet. Több országból is kaptam felkérést és lehetőséget, az elkövetkező időszakom erről fog szólni. De azért van még 1-2 vb. cím, amiért ismét ringbe szállok majd.

Van megvalósítandó sminkes álmod?

Az álmokból sosem fogyok ki, rengeteg célom van még, a folyamatos alkotói vágyam eredménye remélem, hamarosan más szépségipari területeken is úttörőként sikert aratni.

Mitől lesz szép egy smink?

Vallom, hogy minden smink szépsége bennünk, művészekben rejlik, s ha a lelkünk és a személyiségünk tiszta, akkor ez a munkánkban is visszatükröződik. Természetesen a professzionális tudás és kreativitás elengedhetetlen alkotóeleme a profi sminknek.

Mivel töltöd a szabadidőd?

Rendszeresen sportolok, egy olyan fitnesz életformát alakítottam ki magamnak, amely mind a táplálkozásomat, mind a fizikumomat 180 fokban megváltoztatta. Az egészséges életforma híve vagyok, emellett imádok utazni, moziba járni, jókat enni, és a barátaimmal, szeretteimmel tölteni az időmet.

Kire, mire vagy büszke különösebben?

Rendkívül büszke vagyok a tanítványaimra és a versenyzőimre, hiszen nagyon sok erőfeszítést és munkát vállalnak, áldozatot hoznak, hogy megfeleljenek az elvárásaimnak. A sikerük és a mosoly az arcukon leírhatatlan érzés.

Milyen zenéket, könyveket, filmeket kedvelsz?

Imádom a zenét, muzikális típus vagyok, rengeteg műfajt szeretek. A zene kikapcsol és feltölt, olykor inspirál is, az életem része minden. Nagyon szeretem a könyvek világát is, szeretek  olvasni, tanulni és fejlődni. Kedvenceim az életrajzok, a sikertörténetek, az ezoterika –, de a történelmi és a divat világáról szóló könyvek is lázba tudnak hozni. A filmek szintén részesei az életemnek, rengeteget járok moziba.

Hogyan jellemeznéd magad?

Nem vagyok egyszerű eset az biztos, ugyanakkor viszont mégis –, de ezt csak én tudom. Erős az igazságérzetem, az igazamért a végsőkig harcolok. Nem szeretem a buta és együgyű, ostoba embereket. Az okos, céltudatos és magabiztos embereket kedvelem. Az elvárásaim magasak, de nem több mint, amit én nyújtok. Szeretem az őszinte, tiszta lelkű, igaz embereket, ilyennek vallom saját magamat is.

Ha bármit kívánhatnál, mi lenne az?

Jól érzem magam a bőrömben, de ha bármit kívánhatnék, akkor az az lenne, hogy határtalan boldogságban éjük életünket.

Mit jelent a hivatásod?

A hivatásom az  életem. Én valamit vagy teljes erőfeszítéssel csinálok, vagy bele sem kezdek. Szeretek mindent a maximumon végezni, a kihívások embere vagyok. Számomra nem létezik lehetetlen. Szeretem, amikor úgy alakulnak a dolgok, ahogy elterveztem.

2018

  • A Nemzet Sminkese Kitüntetés
    • OMC World Champion (Bridal Make-up kategória)

2017
• OMC World Champion 2.nd.Place Bridal Make up

  • OMC World Champion 6.th. Place  Body Art
  • Make up Artis of the Year – Hungary

2016
• OMC Europe Champion (Bridal Make-up kategória)

  • Make Up Artist of the Year

2014
• Beauty  International Champion (München, 2. hely)

  • 10-szeres Magyar bajnok

2013
• Make-Up Artist of the Year – Hungary OMC International Jury

Te már előfizettél?

A Beauty Forum Magyarország piacvezető szépségszakmai magazinja. Naprakész leszel a kozmetikai újdonságokban, megismerheted a hatóanyagtrendeket és kutatási eredményeket. Megtalálod a smink, pilla, arc- és testápolási módszereket is. Évi 10 alkalommal jelenik meg.

Rendeld meg most! Katt ide!


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail