Egzotikus hatóanyagok az orchideától a csukókáig

Mindannyian szeretnénk, hogy az életkorunk előrehaladtát a bőrünk kevésbé mutassa az éveink számát, és hogy feszesebb, simább, tónusosabb bőrrel tudjunk megjelenni még az ötvenes éveinkben is. Nézzük, milyen rejuvenációs hatóanyagokat alkalmazhatunk!
Fotó: pexels

Alap a fényvédelem

A fiatalosabb bőranyagcsere és bőrtónus elérése érdekében a nappali arcápolás során titánium-dioxid ásványi pigmentekkel is érdemes óvni a bőrt a napfény ártalmaitól. Emellett az anti-aging hatóanyagokban gazdag alpesi csukóka, valamint az antioxidánsok és a telítetlen olajok támogatják a bőranyagcserét. A vízhiányos, laza szerkezetű, érett bőr hidratálására, és fiatalosan tónusosabb bőrállapotának elérésére megfelelő nappali arcápoló alkalmazását javaslom. A napfény káros, ártalmas sugaraitól segíti a bőr megóvását a titán-dioxid, a bőrben a sejtek kromoszóma állományának épségét elősegítő, így a fiatalabb  bőranyagcserét támogató alpesi csukóka-kivonat, az argán- és a borágóolaj. A Calanthe orchidea stem cells hatóanyagai és a gyógynövény kivonatok, valamint a hyaluronsav és a Na-hyaluronát is támogatja a feszesebb bőrállapot kialakulását.

Olvastál már az okos, egzotikus hatóanyagkról? KATTINTS! 

A szemkörnyék kiemelt ápolása

A professzionális arckezelés és az otthoni bőrápolás során egyaránt fontos a szemkörnyék kiemelt ápolása, már a 45+ korosztály age defence arckezelése során is. A hidratáltabb és kisimultabb, feszesebb bőrállapotot eléréséhez alkalmazzunk bio szemkörnyékápoló balzsamot. A professzionális kezelés során bio búzavirág-kivonatú calming splash segítségével nedves vattakorongot helyezzünk a szem alá borogatásként. Ezáltal a medveszőlő-, a zöldtea-levél, a Calanthe orchidea stem cells és a görögszéna-levél ránckisimító hatóanyagait, valamint a hyaluronsav származékokat még mélyebbre juttathatjuk a bőrbe.
Vendégünk bőre hidratáltabbá, kisimultabbá és feszesebbé válik a Calanthe orchidea stem cells hatóanyagaival, a görögszénalevél-, a szúrós csodabogyó-, a chiamag-kivonat, a hyaluronsav és a Na-hyaluronate felhasználásának köszönhetően. A borágo-, dinnyemag-, chia- és moringamag-olaj, valamint a multivitamin-komplex és a zöld tea-kivonata is támogatja a bőrregenerációt.

A szakirodalomból nyilvánvalóan látszik, hogy az idősödő bőr rendkívül komplex, hatóanyagokban gazdag, rendszeres ápolását kell megvalósítanunk annak érdekében, hogy a „szike helyett” természetes hatóanyagokkal kisimultabbá tehessük az arc- és dekoltázs bőrét.

A szerző a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusa, a BIOLA Biokozmetikai Kft. ügyvezetője


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail