Hatóanyag-kihívás 2. rész – Az ázsiai gázló

Igazán hasznos kezdeményezést indított útjára Szűcs Márta sminkes, kozmetikus. Saját közösségi oldalán 21 napon keresztül különböző hatóanyagokról írt a korábban megszokottól könnyedebb stílusban, érthetően. Ezt a sorozat közöljük most mi is, így is segítve a kényszerpihenő alatti tanulást, szakmai fejlődést. Márti egyébként sminkeket is bemutatott az oldalán, érdemes inspirációért is ellátogatni az oldalára.

ÁZSIAI GÁZLÓ 

Ázsiai gázló nem egy hatóanyag lesz, hanem egy összetevő. Gondolhatjátok, hogy miről beszélek most? Nézzük úgy, hogy van egy hangyaboly, az lesz az összetevő, ami áll sok-sok kicsi szorgos hangyából, ők pedig a hatóanyagok. A hangyabolyt a sok kicsi teszi erőssé, az összetevőt pedig a sok hatóanyag teszi azzá, ami – írja posztjában Szűcs Márti sminkes, kozmetikus.
Ázsiai gázló, más néven találkoztok vele: gotu kola, vagy tigrisfű kivonat. Mire is jó ez a cuki nevű valami? Az egyik legjobb ázsiai hatóanyag sebgyógyításra, hámképző, segíti mind a dermisz és az epidermisz bőrrétegek regenerálódását, aktív hatóanyagának a madecassoside-nak köszönhetően segíti a kollagénszintézist (tehát kommunikál a sejtekkel, mint tegnapról a retinolsav), antioxidánsokat tartalmaz, melyek segítenek a bőr öregedésének lassításában. Kutatások által bizonyítva, hogy segít a sérül barrier réteget helyreállítani, illetve segít a minimálisan a napkárosodott bőr regenerálásban is.
Tehát ha az INCI listában az elsők között találod: Centella asiatica, Gotu Kola – akkor arra számíts, hogy ez a termék segíteni fog neked abban, hogy a sérült barrier réteged helyreálljon, a pattik utáni sebek, hegek gyorsabban gyógyuljanak, a dehidratált bőröd hidratálja, valamint az anti-agingben is élen jár! Természetesen fontos, hogy ne szerepeljen mellette semmi káros anyag, írtam már az alkoholról, fogok is írni egyéb káros dolgokról. Persze egy termékben egy összetevő nem fog csodát tenni, ezért a körülmények is fontosak.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail