Hatóanyag-kihívás 9. rész: A vitaminok

Egy újabb óriási tudásanyagot magában foglaló témával érkezett Szűcs Márti, aki 21 napos hatóanyag-kihívásában ezúttal a vitaminokat kezdi elemezni. A következő napok ezekről szólnak majd, és valljuk be, most is óriási szükségünk van rájuk!

Most egy rövid felvezetés jön a következő napokra, amikor a vitaminok lesznek a középpontban. Mivel egy szintén nagyobb hangvételű történet, így külön vettem a témákat. Most első körben megnézzük, hogy mik is a vitaminok.
Nem mondok újdonságot, hogy a szervezetünkben lejátszódó életfolyamatok zavartalanságához szükségesek a vitaminok. Ha mennyiségük a szervezetben a normálistól eltér, akkor zavar áll be az életfolyamatokban.

Olvasd el a sorozat többi részét is! KATTINTS! 

Nélkülözhetetlen szerepük van a bőrápolásban is! A vitaminokat gyakran használják a kozmetikumokban is, például a sejtek működéséhez, amelyek helyrehozzák a sérült bőrt és elősegítik a bőr megújulását. Segítenek a barrier réteg védelmében. Vitaminhiányos bőr általános jellemzője, hogy ragyogásából veszített, rugalmatlan és fénytelen, ami az egészséges és hidratált bőrsejtek hiánya miatt (is) van.

Most egyelőre ennyit nagyvonalakban, holnap elkezdjük ezeket a nélkülözhetetlen hatóanyagokat kivesézni. 

Addig is olvasd el a bőrápoló vitaminokról szóló cikkünket! KATTINTS! 

Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail