High-tech kozmetikus

A kozmetikákban és alakformáló szalonokban megtalálható high-tech technológiákról és hatóanyagokról már többször olvashattatok a Beauty Forumon, de egy rendkívül fontos dologról eddig még nem esett szó...

Mielőtt rátérnénk a szépségiparban kapható csúcstechnológiás berendezések bemutatására, erről mindenképpen érdemes beszélni. A történelem során a nők és a férfiak vágya mindig is az volt, hogy fiatalabbnak nézzenek ki a koruknál. A csúcstechnológiás gépekkel végzett kezeléseknek hála, mára ez a kívánság megvalósult. Nem elég azonban egy szuper gépet vásárolni, hogy az majd a tudásunkat helyettesítve csodákat műveljen, sőt!

A high-tech készülékek high-tech tudást igényelnek a használójuktól 

Gondoljunk csak bele, a gépek előrébb tartanak az embernél. A high-tech készülékek azért, hogy a kívánt eredményeket érjék el, olyan műveletekre és azt olyan mélységekben képesek megvalósítani, amelyek a pozitív beavatkozáson túl akár sérülést is okozhatnak. Ezért fontos, hogy a kozmetikus tisztában legyen a készüléke erejével és megfelelően tudja használni azt.

Egy high-tech berendezés, amellett hogy 21. századi technológiával rendelkezik, rendkívüli hatékonysággal dolgozik és áramvonalasan néz ki. Nem attól high-tech egy készülék, hogy a forgalmazója azt mondja róla, hogy az.
Elengedhetetlen, hogy a megvásárlásakor a cégtől olyan képzést kapjon a használója, amellyel a vendégek maximális biztonságát szem előtt tartva tudja majd a kezeléseket elvégezni.

High-tech arckezelő készülékek

Komplett arckezelés egyetlen készülékkel – A vendég és a kozmetikus elvárásaimnak megfelelően.

Mire vágyik a vendég? Hogy a kozmetikában minden szükséges arckezelést megkapjon és fiatalosabb, hidratált és tiszta arcbőrrel távozhasson.
És mire vágyik a kozmetikus? Hogy ezt az igényt a teljes vendégkörénél (a fiatal, problémás bőrtől kezdve egészen az anti-aging kezelésekig) egyetlen készülékkel kielégíthesse.
A kozmetikai gépek gyártói ezért megalkották azokat a csúcstechnológiás arckezelő berendezéseket, amelyek segítségével csak a megfelelő hatóanyagokat és a hozzájuk leginkább passzoló hatóanyag-beviteli technológiát (elektroporáció, ultrahang, iontoforézis, hidrobráczió) kell kiválasztani, és a készülék az arctisztítástól és az elhalt hámsejtek eltávolításától kezdve a legmélyebb hatóanyag-bevitelen át, mindent elvégez. Sőt, van olyan berendezés is, amely emellett még cryo-technológiát is tartalmaz, így e hatóanyagcsapdával a kezelési eredmények még tovább fokozhatók.

Egyedülálló koncepció a hatóanyag-bevitelben – A csúcstechnológiás szépségipari berendezések között megtalálható egy női kézre tervezett, kicsi, könnyű készülék is, amely egyesíti magában a hagyományos tűs kezelések és az elektroporációs hatóanyag-bevitel előnyeit. A két technológia kombinálásával a hatóanyagok gyorsabban és eredményesebben juttathatók a bőr mélyebb rétegeibe, hogy ott fejtsék ki maximális hatásukat. Ezzel a készülékkel a hatóanyag-bevitel, a ránccsökkentés, az arcfeszesítés és -fiatalítás, a hegek és sebhelyek halványítása, a pórusösszehúzás, a szeborreás bőrproblémák csökkentése és a hajas fejbőr kezelése is elvégezhető.

Kozmetikai berendezéssel orvosi lézerekhez hasonló eredmény – Mi a high-tech, ha nem egy olyan kozmetikai készülék, amellyel az orvosi lézeres arcfiatalító kezelésekhez hasonló eredményt érhetünk el?! Az elektrokozmetikai berendezések piacán már ilyen is kapható, és igazi kuriózumnak számít az, amelyik thermal RF-et és frakcionális RF-et tartalmaz.

  • Thermal RF: hő hatására (a bőrfelszínen 40-42 °C, a bőr mélyén kb. 20 °C-kal több) a bőr feszességét adó kollagénrostok összeugranak, ami azonnal látható, feszesebb bőrt eredményez. Hosszabb távon a fibroblastok stimulálása következtében megindul a kollagén újratermelődése, átépülése. Az arc fokozatosan visszanyeri rugalmasságát, a ráncok mélysége csökken.
  • Frakcionális RF: a fókuszált RF hőenergiája a kezelőfej végén található tipek érintkező-pontjai alatt penetrál a bőrbe. Ez a hőenergia képes a dermis mélyebb rétegeibe is eljutni és ott a kollagénrostokra hatni, miközben a felszínen 200-500 mikron mélységű koagulációs sérüléseket (pontszerűen létrejött hőkárosodást) hoz létre. A köztes szöveti részek sértetlenül maradnak, így onnan el tud indulni a gyors gyógyulási folyamat.
Eseménynaptárunkban számos oktatást találsz! Fejleszd Te is a tudásod! Kattints! >>

A két technológia kombinálásával még hosszabb, látványosabb eredmények érhetők el.

Ha valami különlegesre vágysz – A LED fényterápia az a plusz, amellyel a kozmetikusok olyan szolgáltatást nyújthatnak a vendégeiknek, amelynek segítségével újat mutatva kiléphetnek a megszokott keretekből. A fényterápiás készülék valamennyi hatékony kozmetikai és orvosi kezelés tökéletes befejezésének az eszköze. A kék, vörös és infravörös fényterápiával az arcot és a test bármely részét is lehet kezelni.

 

Nemcsak tudásában, de kinézetében is high-tech készülékek – Míg régen a korszerű gépek monumentálisak voltak, mára annál modernebbnek tartunk valamit, minél kisebb. Az új gyártási folyamatoknak köszönhetően, amihez 50-60 évvel ezelőtt egy szoba is kicsi volt, ma már a laptoptáskánkba is belefér. Ugyanez igaz a kozmetikai berendezésekre. Egyre kisebbek, ugyanakkor egyre nagyobb és újabb tudással rendelkeznek. A piacon kapható egyik legújabb elektrokozmetikai készülék mikrovibrációs stimulálással juttatja a hatóanyagot az arcbőr mélyebb rétegeibe, és úgy néz ki, mint egy tablet.

High-tech alakformáló készülékek

A legeredményesebb alakformáló technológiák egyetlen készülékben – Természetesen nemcsak az arckezelésben, de az alakformálásban is elvárás, hogy egyetlen készülékkel teljes alakformálást (zsírbontást és a feszesítés is) lehessen végezni. A fejlesztések között megtalálható egy olyan készülék, amely a piacon egyedülálló módon egyetlen kezelőfejben 4 rendkívül hatékony technológiát tartalmaz (multipoláris rádiófrekvenciát, ultrahangos kavitációt, soft-lézetr és LED-fényterápiát). A berendezés másik kezelőfejébe vákuum is beépítésre került, így ennek az 5 technológiának a segítségével a kezelések a 21. századi elvárásoknak megfelelően, tökéletesen testre szabhatóak.

Az alakformálás királykategóriája – Ha már az előző készülék konstrukciójáról csak nagy elismeréssel tudtunk beszélni, milyen lehet az az alakformáló berendezés, amelyik a bipoláris és multipoláris rádiófrekvencia, a pulzáló vákuum és a 660 nm-es soft-lézer mellett motorizált görgős masszázzsal, többféle RF-kezelőfejjel és thermal RF-arcapplikátorral is rendelkezik? Csúcskategória minden tekintetben, amely az alakformáló szakemberek legmerészebb álmait váltja valóra.

Közeledik a tavasz, készülj fel Te is alakformálásból! >>

Automatizált alakformáló rendszer – Az alakformáló szakemberek sokszor szembesülnek kapacitáshiánnyal. Vannak, akik nem tudnak minden vendéget kezelni, mert az idejük kevés rá, és vannak, akiknek egy bizonyos kor fölött már a testi erejük nincs meg a kezelőgépek működtetéséhez. Ezért fejlesztettek ki egy olyan automatizált alakformáló rendszert, amelynek a működtetéséhez nincs szükség a kezelő jelenlétére. Csak el kell indítania a programot, a készülék automatikusan dolgozik és teljes körű alakformálást végez mindössze 30 perc alatt. Három technológiája (rádiófrekvencia, amplitúdó modulált közepes és alacsony frekvencia, soft-lézer) önmagában is rendkívül eredményes, de együtt dolgozva, egymást erősítve tökéletes alakformálást (zsírbontást és cellulit-kezelést egyszerre) végeznek.

Biocomputer, a csúcstechnológia – Angliában fejlesztették ki a világon elsőként azt az alakformáló biocomputert, amely a vendég jellemző tulajdonságai és az elérendő esztétikai célok alapján megtervezi, végrehajtja és a legjobb eredmények elérése érdekében, akár módosítja is teljes kezelési sorozatot. Sőt, különbséget tesz a férfi és a női izomzat között, ami az ilyen típusú alakformáló készülékeknél elengedhetetlen. Nem is nevezhetjük csúcskategóriásnak azt a berendezést, amelyik ezt nem tudja.

Szabadalmaztatott elektromos impulzusokkal dolgozik, amelyek pontosan leképezik azokat a bio-elektromos jelrendszereket, amelyekkel a központi idegrendszer vezérli az emberi test alrendszereit (szerveit és szövetegységeit és azok funkcióit). Ez az egyedüli rendszer a világon, amelyik fizio-szekvenciális (a teljes szövetrendszert folyamatosan váltakozó beállításokkal a felszíntől a mély izomlapokig átdolgozó) programfelépítéssel dolgozik. Valóban tartós eredmények érhetők el általa, hiszen az alakformálást az izomzat szintjén erősíti meg. 

High-tech tartós szőrtelenítő készülékek

Végül ejtsünk néhány szót a legkeresettebb szépségipari szolgáltatások közé tartozó tartós szőrtelenítő és photo-rejuvenációs kezelések készülékeiről. Nem véletlenül dönt egyre több kozmetikus egy IPL-készülék vagy egy diódalézer megvásárlása mellett. Sok cég gyárt ilyen berendezést, de ebben a kategóriában csak azt lehet csúcstechnológiásnak nevezni, amelyik hosszú távon (akár 10 évnél is tovább) egyenletes teljesítménnyel biztosítja a kezelési célnak megfelelő energia leadását. (Nemhogy nem csúcskategóriás, de még alapszinten sem látja el a feladatát az a készülék, amelyik a tartós szőrtelenítéshez szükséges 45-50 J/cm2 energia leadására sem képes.) Ha nem akarsz több százezer forintot alkalmatlan gépre „kidobni”, csak olyan készüléket vásárolj meg, amelyiknél az eladó kiméréssel is tudja bizonyítani ezt az értéket.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail