A sikeres alakformálás összetevői

A ZSÍRBONTÁS MÉG NEM KOMPLETT ALAKFORMÁLÁS – Egyetlen technológia használatával nem tudunk tökéletes megoldást kínálni több év helytelen életmódjából fakadó összetett problémára.

Nem kell ehhez alakformáló berendezések garmadája, már két jól megválasztott technológiával minden vendég számára személyre szabott, jól működő rendszert állíthatunk össze. Nézzük most meg, hogy milyen technológiák állnak az alakformáló szakemberek rendelkezésére!

Zsírbontó és feszesítő technológiák egyben
– Testfáslizás – 100%-ban természetes eljárás. A természetes eljárások napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek – de nemcsak ez indokolja a testfáslizás sikerét. Ez az egyik leghatékonyabb, leggyorsabban megtérülő és a legtöbb vendégnél alkalmazható technológia. Eredmények tekintetében a testfáslizó eljárások közül is kiemelkednek az aromaterápiás módszerek, amelyek hatóanyag- választékukkal a problémák széles körére nyújtanak egyedi megoldást (legyen az körfogatcsökkentés, stria vagy narancsbőr kezelése, salaktalanítás, bőrfeszesítés stb.). A testfáslizó eljárás a zsírbontás mellett feszesíti is a bőrt. Ez az az alakformáló technológia, amely önmagában
is nagyszerű eredményeket biztosít, ugyanakkor a következőkben bemutatásra kerülő gépi technológiákkal kombinálva, fantasztikus eredményeket érhetünk el általa.

Egy optimális alakformáló rendszer a zsírbontás mellett gondoskodik a bőr feszesítéséről és a lebontott salakanyagok szervezetből történő kiürüléséről is.

Rádiófrekvencia – a technológia, amely nem avul el. Rendkívüli eredményekre képes, ezért most is ugyanúgy keresik és szeretik a vendégek, mint 10 évvel ezelőtt. A technológia lényege, hogy az 1 MHz-es rádiófrekvencia mélymelegítő hatása felmelegíti a zsírsejteket és felgyorsítja a természetes metabolizmusukat. A zsír a nyirokrendszeren és a vénás rendszeren keresztül, a szervezet kiválasztó rendszerei által ürül ki a szervezetből. Hő hatására a bőr feszességét adó kollagénrostok összeugranak, és ez azonnal látható, feszesebb bőrt eredményez.
A legújabb generációs készülékek ún. valódi hexapoláris rádiófrekvenciával dolgoznak. Az energia térben és több mélységben egyenletesen oszlik el, ezáltal hősérülés nélkül nagyobb energiamennyiséget vihetünk be a célterületre, így maximalizálhatjuk az eredményeket.

Vákuum – több ezer éve sikerrel alkalmazott eljárás. Ez az eljárás egy ősi terápián, a köpölyözésen alapul. Lényege, hogy a vákuum
felszívja a gátolt energiaáramlású, rosszul működő testrészen elhelyezkedő bőrt, és a szívás hatására széttöri az elzáródást okozó blokkot
vagy csomót. A pulzáló vákuummasszázs eredményeként javul a vér- és nyirokkeringés, és ezáltal a szövetek anyagcseréje. A vákuum a lerakódott salakanyagok (ami a cellulit kialakulásának egyik oka) kiürítése mellett elősegíti a felhalmozódott zsírok lebontását is. A legnagyobb kozmetikai készülékgyártók a mai napig fő technológiaként használják a vákuumot a kombinált alakformáló gépeikben.

Zsírbontó technológia
Kavitáció (ultrahang) – A kezelés során a kibocsátott ultrahanghullámok a sejt közötti térben tömeges mennyiségű mikrobuborékot képeznek. A parciális nyomásváltozások hatására a buborékok szétroppannak, és a lökéshullámok szerencsés, egymást erősítő találkozása esetén szétfeszítik a zsírsejtek membránját. Az abban lévő triglicerid szétfolyik a sejt közötti térben, ahonnan a
kiválasztórendszeren keresztül, természetes úton távozik a szervezetből. Ennek az eljárásnak nincs feszesítő hatása, viszont a kombinált alakformáló gépekben a kavitációs kezelőfejet általában görgőkkel és melegítő eljárással egészítik ki, így teszik a készüléket zsírbontásra és feszesítésre is alkalmassá.

A zsírbontás eredményét fokozó technológiák
Soft-lézer – Egy speciális (660 nm) hullámhosszú lézerfényt bocsát ki, amely fokozza a rádiófrekvenciás zsírbontó technológiák eredményességét. A soft-lézer növeli a zsírsejtek sejthártyájának áteresztőképességét, ezáltal elősegíti a hő hatására folyékonnyá váló zsírsavak kijutását a sejtek közötti térbe, amely a zsírsejtek méretcsökkenését eredményezi. A lézerdiódák intenzív vörös fénye fokozza a bőrsejtek metabolizációját (serkenti az ATP-termelést), ezáltal  bőrfeszesítő, bőrfiatalító hatása is van.
LED fényterápia – A bőr felszíni rétegeiben hat, ezért nem kifejezetten zsírbontó technológia, de hatékonyan feszesíthetünk vele. A több technológiát tartalmazó alakformáló készülékekben általában megtalálható. A vörös fény az ATP-termelődés (sejtenergia) fokozásával jótékony hatással van a bőrsejtállomány megfiatalítására. A kék fény az aknékezelések hatékony kiegészítője, emellett bőrfertőtlenítő hatása is van.
– Hullámmasszázs – A zsírbontó  kezelést követően a nyirokkeringést fokozó hullámmasszázs segítségével arról is gondoskodhatunk, hogy a lebontott zsírkomponensek kiürüljenek a szervezetből és ne épüljenek vissza. Ezzel az eljárással akár 30–40%-kal is növelhetjük a zsírbontó kezelések eredményét. Ráadásul az általános keringésjavítás fokozása a vendég cellulitproblémája is jótékony hatással van, de ennek az a feltétele, hogy megfelelő készüléket válasszunk.

Ha nem használunk hullámmasszázst egy alakformáló kezelés végén, olyan, mintha a kezelést félbehagytuk volna.

– Izomstimuláció (biocomputer) A biocomputer folyamatosan változó jelformákkal és fizioszekvenciális jelparaméterekkel dolgozik, amelyek a szövetrendszer minden rétegét 100%-ban elérik és átdolgozzák. Egyedülálló módon ezzel a technológiával a vendég izomzatát tehetjük erősebbé, tónusosabbá, amely nemcsak az eredmények tartósságát fokozza, de vonzóbb testformát is biztosít számára.
Ennél a technológiánál fontos csak igazán, hogy jó minőségű géppel dolgozzunk, mert eredményt csak azzal érhetünk el. Természetesen a hatékony alakformálás nemcsak a technológiákon múlik, a vendég együttműködése is rendkívül fontos. El kell fogadnia és be kell tartania a szakember által összeállított kezelési tervet, és ügyelnie kell az életmódjára is: táplálkozás, mozgás, folyadékbevitel stb.

Antal Emese dietetikus az egészséges táplálkozás témában adott jó tanácsokat. KATTINTS a részletekért!

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail