Hogyan legyél sminktetováló? 2. Termékválasztás

Ha te is azt tervezed, hogy belevágsz a sminktetoválásba, akkor ki ne hagyd legújabb videósorozatunkat, amelyben Vámos Mónika, smink-és orvosi tetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló számos hasznos tanáccsal szolgál kezdő szakembereknek. Ezúttal a termékválasztásban segítenek.

Számos buktatója lehet a sminktetováló pályának egy kezdő számára. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, ezért Vámos Mónika, smink-és orvositetováló, a Swiss Color Magyarország tulajdonosa, valamint kolléganője, Bizinger Katalin kozmetikusmester és sminktetováló számos hasznos tanáccsal szolgál majd új videósorozatunkban a kezdő szakemberek számára.
A második részben a termékválasztásról esik szó, elsősorban a pigmentek és a készülékválasztás kapcsán. Ez utóbbi esetében nagyon fontos a mérlegelés, hiszen zömében vállalkozóként dolgozunk, csak kevesen alkalmazottak, ezért, ha jó döntést hozunk, akkor az a saját pénztárcánk javára válik majd. Ezért nem mindegy, hogy milyen készüléket, modult használunk.

Láttad már az első részt, amelyben szakértőink azt boncolgatják, hogy hogyan váltsunk zökkenőmentesen “pályát”, vagyis kozmetikus vendégkörről hogyan álljunk át a sminktetováló vendégkörre? Kattints! >>

Vámos Mónika javaslatára érdemes olyan országból vásárolni, amely híres a precizitásáról, mint például Németország és Svájc, hiszen ezek a készülékek megbízhatóak lesznek. Fontos az is, hogy milyen a szervíz-hálózata, hogy milyen garanciát ad hozzá a gyártó. Érdemes megnézni, hogy milyen a modulok tűkiképzése, valamint ellenőrizni azt is, hogy meglegyen az a tű-modul tartomány, amelyet használni tudunk azokhoz a technikákhoz, amelyeket kinéztünk magunknak. Nagyon fontos az is, hogy a cég, akitől vásároltunk, tud-e cserekészüléket biztosítani számunkra, hiszen, ha ott ül a vendég, elromlik a gép és nem tudjuk megcsináltatni gyorsan vagy helyettesíteni, az nagy kiesést jelent számunkra. Az sem mindegy, hogy mennyibe kerül a tű, hiszen egy vagy két tűt beavatkozásonként bele kell majd számolnunk a költségekbe.

Nagyon fontos az ár-érték arány jó felmérése is. Ha valaki ugyanis egy olcsó gépet vásárol, de beleszeret a sminktetoválásba, akkor egy gépcsere esetén fillérekért fogja tudni csak eladni.

A pigmentválasztás kapcsán Kata azt javasolja, hogy ameddig nem vettünk részt az adott cég pigmentológiai oktatásán, addig ne vásároljunk pigmentet, hiszen nem tudjuk milyen szempontok alapján válasszunk pigment-családot. Érdemes olyan céget választani, amelyiknek technika-specifikus sorozatai vannak. vagyis nem egyforma a termékek állaga, szemcsemérete. Vannak olyan termékpaletták, amelyek megoldást nyújtanak minden egyes technika optimális kivitelezéséhez.

Hogy szerves vagy szervetlen pigmentcsaládot válasszunk, leginkább attól függ, hogy milyen beavatkozásokat szeretnénk végezni. Hogy nagy mennyiségben színkorrekciós kezelésekre számítunk, vagy nagy mennyiségben tiszta bőrrel fogunk dolgozni. Fontos azt is mérlegelni, hogy milyen hosszú időre garantáljuk a tetoválásokat.

Tanulóként a legfontosabb, hogy találjunk egy olyan csomagot, egy olyat céget, aki el tud látni megfelelő pigmentkészlettel, a számunkra legmegfelelőbb gépeik vannak és amelyik biztosít egy olyan szakmai támogatást, egy olyan oktatási csomagot is, amely számunkra a legmegfelelőbb.

 


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail