Kalcsu Balázs: A kitartás és fejlődni akarás ott van a pályakezdőkben

Immár harmadik alkalommal fogadták a pályakezdő kozmetikusokat a Kalcsu Kati Kozmetikus Pályakezdő Programban. A kétnapos kurzuson a jelentkezőket nem csak a sikerekre, hanem a kudarcokra és a problémák legyőzésére is felkészítik. Idén először a klasszikus, arckezelésekre fókuszáló képzések mellett külön sminktetováló pályakezdő képzést is tartottak.

Kalcsu Kati Kozmetikus és Sminktetováló Pályakezdő programot 2016-ban hirdették meg először azzal a céllal, hogy azokat a kezdő kozmetikusokat támogassák, akik célorientáltak és sikeresek szeretnének lenni. A programba azok jelentkezhettek, akik idén szakvizsgáztak, vagy az elmúlt három évben végeztek. A programmal párhuzamosan ösztöndíj-pályázatot is hirdettek a végzős kozmetikus hallgatóknak, valamint az elmúlt három évben végzettek számára.
Az idei kétnapos továbbképzésen 15 pályakezdő vett részt. Idén először a második napon két külön csoportban zajlott a gyakorlati oktatás, hiszen a klasszikus, arckezelésekre fókuszáló képzések mellett, külön sminktetováló pályakezdő képzést is tartottak.
– Évről évre egyre több pályakezdő tér vissza hozzánk, és vesz részt a képzéseinken, legyen az egy sminktetoválás tanfolyam, vagy akár egy masszázstanfolyam. Sőt, azt is tudjuk, hogy a Kalcsu Kati Kozmetikus és Sminktetováló Pályakezdő Program híre terjed. Azok, akiknek lehetőségük volt már részt venni ezen a kétnapos programon, iskolatársaiknak, kollégáiknak is jó szívvel ajánlják. Több olyan nyertes pályázóról is tudunk, akinek így ajánlották a jelentkezést – mondta el lapunknak Kalcsu Balázs, a Kalcsu Cosmetics társ-ügyvezető igazgatója, aki kérdésünkre, hogy mi a pályakezdők legnagyobb félelme elmondta: ők a félelem helyett inkább a kihívás szót szeretik használni. – Egy kihívást csak úgy tudunk teljesíteni, ha fejlődünk, ha tanulunk, és kitartóan dolgozunk. Mi azt tapasztalatuk, hogy a kitartás és fejlődni akarás ott van a pályakezdőkben, nyilván számos nehézséggel kell majd megküzdeniük, amíg eljutnak egy saját szalon megnyitásáig, de mi most éppen ehhez adtunk segítséget és motivációt.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail