Fotó: Pixabay.com

Kedden jelentik be az eddig legnagyobb gazdasági akciótervet

Az ország történetének legnagyobb gazdasági ösztönző csomagját jelentik be kedden, az év végéig 500 ezer forintos pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók és a jövőhét szerdán döntenek a jövő szombatig tartó kijárási korlátozás szigorításáról vagy eltörléséről.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, hogy a járvány elején vagyunk, a nagy roham várhatóan még ezután következik, erre kell most felkészülni. Sajnos a koronavírus ellen nincs vakcina, ezért most azon kell dolgozni, hogy lelassítsuk a járványt. Ennek eszköze pedig az, hogy “a találkozásainkat a lehető legminimálisabbra csökkentjük, és ennek a munkálatait végezzük mindennap” – fogalmazott. 

A kijárási korlátozással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, szerdán döntenek annak jövőjéről orvosi, járványügyi és rendőri elemzések alapján. A kormányfő arról is beszélt, hogy járványügyi alapot állít fel a kormány, és minden egészségügyi dolgozó 500 ezer forintnyi pluszjuttatást kap az év végéig.
Emellett kedden bemutatjuk az ország történetének legnagyobb gazdaságélénkítési tervét, aminek az első két fejezete a munkahelyek megőrzéséről és új munkahelyek teremtéséről szól majd.

Közben újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.


Ezt olvastad már?

FacebookPinterestTwitterLinkedInEmail